dzekikika 0 Napisano Luty 1, 2021 Hej więc mam 14 lat i chcialabym zapisać się za kilka dni pierwszy raz do ginekologa w wieku 11 lat już zaczęłam miec objawy np pieczenie, swędzenie, śluz był w takim żółtym odcieniu troche zielonkawym z grudkami i raz czy dwa pojawiły mi sie w okolicach intymych krostki po roku objawy znikenly lecz nie powiedziałam o tym mamie ponieważ byłam bardzo wstydliwa i bałam się isc do ginekologa wiec jakoś wytrzymałam (wiem że to co zrobiłam było bardzo głupie ale byłam dzieckiem i poprsotu się bałam i jestem nastawiona na to ze moze cos wyjść źle w badaniach) i jakoś od niedawna z 2-3 miesiące temu objawy zaczęły wracać co prawda w znacznie mniejszej ilości znowu pieczenie mialam je z 3 razy, swędzenie, śluz z grudkami (ale to czasami) i krostki jeszcze wspomnę ze od grudnia nie dostałam okresu czyli za kilka dni miną 3 miesiące odkąd nie mam okresu troche się boję dlaczego i dlatego postanowiłam ze sie zapisze do ginekologa bo nie chce juz dużej zwlekać bo mój stan napewno bedzie sie pogarszać i mam pytanie do was dziewczyny jak przebiega dokładnie ta pierwsza wizyta, czy mogę być na coś chora? (Podejrzewam że tak ale jeżeli miałyście podobnie to co to może być) i czy badanie np wziernikiem lub usg boli? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i za pomoc ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xenia9 28 Napisano Luty 1, 2021 Badanie nie boli. No lekarz musi przeprowadzić wywiad, pewnie zleci jakieś dodatkowe badania z krwi. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gejlkozloski 1814 Napisano Luty 1, 2021 Pewnie to jakaś infekcja intymna, a one lubią nawracać szczególnie nie leczone lub źle leczone. Nie ma się co bać, jesteś jeszcze bardzo młoda i twój organizm cały czas dojrzewa, nic się nie denerwuj, wszystko na pewno będzie w porządku. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gratkaa 17 Napisano Luty 4, 2021 (edytowany) Dnia 1.02.2021 o 21:45, dzekikika napisał: Hej więc mam 14 lat i chcialabym zapisać się za kilka dni pierwszy raz do ginekologa w wieku 11 lat już zaczęłam miec objawy np pieczenie, swędzenie, śluz był w takim żółtym odcieniu troche zielonkawym z grudkami i raz czy dwa pojawiły mi sie w okolicach intymych krostki po roku objawy znikenly lecz nie powiedziałam o tym mamie ponieważ byłam bardzo wstydliwa i bałam się isc do ginekologa wiec jakoś wytrzymałam (wiem że to co zrobiłam było bardzo głupie ale byłam dzieckiem i poprsotu się bałam i jestem nastawiona na to ze moze cos wyjść źle w badaniach) i jakoś od niedawna z 2-3 miesiące temu objawy zaczęły wracać co prawda w znacznie mniejszej ilości znowu pieczenie mialam je z 3 razy, swędzenie, śluz z grudkami (ale to czasami) i krostki jeszcze wspomnę ze od grudnia nie dostałam okresu czyli za kilka dni miną 3 miesiące odkąd nie mam okresu troche się boję dlaczego i dlatego postanowiłam ze sie zapisze do ginekologa bo nie chce juz dużej zwlekać bo mój stan napewno bedzie sie pogarszać i mam pytanie do was dziewczyny jak przebiega dokładnie ta pierwsza wizyta, czy mogę być na coś chora? (Podejrzewam że tak ale jeżeli miałyście podobnie to co to może być) i czy badanie np wziernikiem lub usg boli? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i za pomoc ! Dziewczyno zakładasz kolejny ten sam temat z rzędu wszyscy ci mówią że to nie boli i wgle . Jeszcze ci nie wystarczy. Sory za takie słowa ale nie rozumiem tego doradziła się pełno osób doradza ci że nie boli to czemu zakładasz kolejne te same tematy. Idź poprostu z mamą do ginekologa i po sprawie. Nikt nie jest tu lekarzem ginekologiem i cię nie oświeci co to może dokładnie być idź w końcu do tego ginekologa a nie zwlekasz jak masz takie objawy a jeszcze nie chcesz iść tylko wolisz non stop zakładać te tematy i się pytać po takim czasie jak to masz w dodatku to wróciło to nie ma z tym żartów, bo to chyba z 4 czy 5 ten sam temat od nowa zakładany... Przepraszam serdecznie ale nie rozumiem tego bo z takim czym nie można czekać. Edytowano Luty 4, 2021 przez Gratkaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach