Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katuś

To Polsat nie jest Polski?

Polecane posty

7 godzin temu, brokencat87 napisał:

😄😄 wake up. cale życie w niewiedzy, co? jeszcze 2 dni potrwa ten protest to się dowiesz, że pandemia to ściema, szczepionka to mutagen, Mateusz M obywatelem Izraela, a Lechu K zapraszał Izrael do wojny z Polską (wtf).

Proponuję zebys w końcu poszła do psychiatry, skoro wg ciebie pandemia nie istnieje a nasz premier jest żydem.

1 godzinę temu, irukangi napisał:

Pandemia istnieje bo ją QGŁOSZONO ?🤣

Istnieje PLANDEMIA ! 

Premier to tylko marionetka! 

Nie przesadzała bym z tymi teoriami 😁

Wczoraj  właściwie tylko chciałem obejrzeć  Tenis z Swiątek i udało się
to zrobić przez internet.Tak więc cała Wasza szopka nie wyszła.Trwajcie w strajku tak długo , jak długo ma trwać " Pandemia" 
Elegancko jak już napierdzielacie tymi reklamami bez przerwy to przynajmniej będziecie płacić od tego podatek mi się podoba 😉

Mam pytania do wszystkich tych którym tak bardzo żal prywatnych telewizji, a mianowicie dlaczego te właśnie telewizje nie angażują się kiedy zwykłemu ciężko pracującemu ,szaremu człowiekowi utrzymującemu rodzinę za byle jakie pieniądze dorzuca się ciągle nowe podatki których już dawno nie ogarnia a nikt się nawet nie zainteresuje sytuacją takich osób tylko dopiero wtedy kiedy ktoś próbuje ściągnąć kasę z tych telewizji robi się dym? Nie sądzicie że to trochę dziwne? Dla mnie cała ta prywatna telewizja z jej wszystkimi reklamami za które biorą potężne pieniądze może sobie protestować ale czy tak naprawdę przyjrzał się ktoś ile trwa standardowy półtoragodzinny film w takiej telewizji?
W każdym kraju są podatki. Tylko z Polski trzeba wyprowadzać ile się da

DO DOSTAWCÓW SYGNAŁU TV   ITP !!!
W związku z brakiem dostarczania sygnału niemal wszystkich kanałów
telewizyjnych nie widzę podstaw do naliczania pełnej opłaty
za miesiąc luty 2021.  To walka o forsę a nie protest. Mam gdzieś wasze protesty .należy płacić podatki. jak każdy i Koniec NIE zdziwi mnie jak za chwię wiekszość ludzi co mają umowy na platne tv platformy odstąpią od umowy za abonament z winny dostawcy za brak sygnału itd

14 godzin temu, Katuś napisał:

Że blokują wizję?

Nawet nie wiedziałem jaki piękny jest świat bez tych reklam 

W żadnym europejskim kraju (i nie tylko) obce media nie mają większości, natomiast u nas decydują i kształtują opinię publicznej co jest bardzo groźne, tym bardziej, że do rządu ustosunkowane są negatywnie i krytycznie. Wystarczy poczytać artykuły na tym portalu, gdzie krytykuje się osiągnięcia a podkreśla niedociągnięcia. Zatrzymywane są komentarze (podejrzewam) hejterów, które nagle mają poparcie tysiąca głosów a wyważone komentarze się likwiduje. to moje zdanie, ale czy tak postępują wolne media?

Jak wiadomo, 80% rynku medialnego, działającego w Polsce, znajduje się w rękach obcego kapitału, jest bezprecedensowym faktem wśród pozostałych krajów UE. W Niemczech, Francji, Szwecji, krajach Beneluxu czy w każdym innym kraju unijnym, jest odwrotnie - 80% ich mediów jest kontrolowane nie tylko kapitałowo przez ich rządy i nie zdarza się aby atakowały własny rząd i własny kraj, na taką skalę

Trzeba sobie zadać podstawowe pytanie - jakie pieniądze media z kapitałem zagranicznym zostawiają w Polsce, a jakie transferują do kraju swojego pochodzenia?
Mediom się w głowie przewraca. Ciekawe kiedy zapłacicie za przerwę w odbiorze programów.
Ktoś powinien z Wami zrobić porządek i rozpędzić to Towarzystwo wszechobecnej krytyki. Reklamy byście cały czas puszczali i krytykę Rządu .
Do demokracji i pluralizmu trzeba dorosnąć a na pewno umiejętnie korzystać czego mediom brakuje.

Nawet nie wiedziałem jaki piękny jest świat bez tych reklam 

Pozdrawiam 

3 godziny temu, irukangi napisał:

Dziwne Pytanie . To prywatna firma . Polskie są firmy w których większościowy udział ma Państwo Polskie. 

Narodowość właściciela lub współwłaścicieli nie ma nic do tego. Polsat za swoją działalność w na terenie PL płaci podatki jak każda inna firma do kasy państwa. Pewnie chodzi o to że niektórym się marzy by Polsat płacił podwójny podatek by można go było przeznaczyć na daninę dla ojRydza . Bo ojRydzowi Państwo dopłaca ogromne pieniądze. 

ZARABIAĆ W POLSCE TAK -PŁACIĆ PODATKI NIE

Trzeba sobie zadać podstawowe pytanie - jakie pieniądze media z kapitałem zagranicznym zostawiają w Polsce, a jakie transferują do kraju swojego pochodzenia? Do demokracji i pluralizmu trzeba dorosnąć a na pewno umiejętnie korzystać czego mediom brakuje.

7 minut temu, Nostradamus Devil napisał:

ZARABIAĆ W POLSCE TAK -PŁACIĆ PODATKI NIE

Większość firm wyprowadza podatki. Z mediami jest tak, że ja osobiście wolę mieć możliwość oglądania telewizji wolnej, a nie tylko tv, która jest ściśle podporządkowana rządowi. 

1 minutę temu, Kobietka napisał:

Większość firm wyprowadza podatki. Z mediami jest tak, że ja osobiście wolę mieć możliwość oglądania telewizji wolnej, a nie tylko tv, która jest ściśle podporządkowana rządowi. 

Kazdy ma prawo oglądać co chce i jaką tv itp  ?    Mediom się w głowie przewraca. Ciekawe kiedy zapłacą za przerwę w odbiorze programów. ? Chcą protestować to na ulicę, W związku z brakiem dostarczania sygnału niemal wszystkich kanałów
telewizyjnych nie widzę podstaw do naliczania pełnej opłaty Generalnie dla mnie to trwajcie w strajku tak długo , jak długo ma trwać " Pandemia"   Dla mnie całe te prywatne telewizje z jej wszystkie reklamamy za które biorą potężne pieniądze może sobie protestować ale czy tak naprawdę przyjrzał się ktoś ile trwa standardowy półtoragodzinny film w takiej telewizji?

TV patrzę sporadycznie i tak tradycyjnie nic nie ma jedynie co reklamy bez przerwy żałosne :(((

1 minutę temu, Nostradamus Devil napisał:

Kazdy ma prawo oglądać co chce i jaką tv itp  ?    Mediom się w głowie przewraca. Ciekawe kiedy zapłacą za przerwę w odbiorze programów. ? Chcą protestować to na ulicę, W związku z brakiem dostarczania sygnału niemal wszystkich kanałów
telewizyjnych nie widzę podstaw do naliczania pełnej opłaty Generalnie dla mnie to trwajcie w strajku tak długo , jak długo ma trwać " Pandemia"   Dla mnie całe te prywatne telewizje z jej wszystkie reklamamy za które biorą potężne pieniądze może sobie protestować ale czy tak naprawdę przyjrzał się ktoś ile trwa standardowy półtoragodzinny film w takiej telewizji?

TV patrzę sporadycznie i tak tradycyjnie nic nie ma jedynie co reklamy bez przerwy żałosne :(((

Strajkują, bo chcą zwrócić uwagę na problem. Wiesz u nas w Polsce, tak ostatnio się dzieje, tak ludziom jest dobrze, że co i rusz strajkują..

Co do opłaty za tv, przedstaw swoje argumenty dostawcy i po sprawie.

Celem operacji nie jest opodatkowanie, a zniszczenie niezależnych mediów. Z TVPIS nie dowiesz się że handlarz bronią nie rozliczył się z milionów otrzymanych na respiratory, których NIE dostarczył, ani tego, że szpital narodowy za 47 milionów leczył raptem 350 osób (przyjmując tylko lekkie przypadki i mając może z 10% obłożenia), podczas gdy personel innych szpitali nie wyrabia na zakrętach ze zmęczenia. Aha - dla jasności - czyli koszt utrzymania pacjenta w SZN to jest mniej więcej tyle ile w innych szpitalach kosztuje utrzymanie... 30 pacjentów.

W demokratycznym państwie istnieje równość wobec prawa. Tymczasem niezależne media mają bulić, a TVPIS dostaje kilku MILIARDOWĄ dotację na koszt podatnika. A teraz twierdzi się, że kasa z podatku ma iść na NFZ. Serioooo? wystarczyło NIE DAWAĆ dotacji państwowej telewizji, i wyszłoby na to samo. 

15% podatek od reklam, z których utrzymują się media (a podatek nie dotyczy tylko TVN czy Polsatu ale i lokalnej prasy, radia) zarżnie część z tych firm. I o to tak naprawdę chodzi, a nie o to ile to przyniesie zysku państwu. A jeśli przestaną nadawać - to nie będzie już komu pisać o wałkach, które odchodzą na co dzień.

Nawiasem mówiąc, podatek CIT, który JUŻ TERAZ płacą te media to np. 90 mln od Polsatu, czy 33 od TVN. Mało? a rządowa TV nie płaci nic, tylko doi z budżetu (tzn. twoich podatków). Prezenterzy TVPIS zarabiają po 40 tysięcy MIESIĘCZNIE. 

5 godzin temu, Kobietka napisał:

Każdy ma prawo robić co chce sluchać takiej stacji radiowej czy innej tv wolność wyboru  itd   Nie bardzo wiem po co aluzja , proszę jakiś sensowny argument Więc jakie to są stacje wolne twoim zdaniem ? Może mnie oświecisz będę wdzięczny 

Pozdrawiam 

4 godziny temu, Nostradamus Devil napisał:

Każdy ma prawo robić co chce sluchać takiej stacji radiowej czy innej tv wolność wyboru  itd   Nie bardzo wiem po co aluzja , proszę jakiś sensowny argument Więc jakie to są stacje wolne twoim zdaniem ? Może mnie oświecisz będę wdzięczny 

Pozdrawiam 

Próbowałam (!) oglądać dtv- nie da się, resztę sobie dopowiedz.