Nave 0 Napisano Marzec 3, 2021 Przepraszam, że przeszkadzam Ale to dla mnie ważne i potrzebuje pomocy, bo ja zazwyczaj chodzę w sandałkach i japonkach, mam 14 lat, i niedawno miałem uraz na prawym boku dużego palca, ale mi się zagoiło, no to moje pytanie. Ja dbam o swoje stopy, ale po zagojeniu urazu jedna trzecia mojego paznokcia na poziomie urazu, moja płytka zrobiła taka kremowa i lekko żółta, wstydzę się iść z tym do lekarza, więc pytam a nawet proszę o pomoc tutaj was, dlaczego tak się stało? Błagam proszę o pomoc chce żeby to znikło, mam to od miesiąca, inaczej od zagojenia, wtedy Najbardziej dbałem o stopy by nie doszło do zakażenia, odkażałem woda utlenioną/spirytusem salicylowym. Dzięki wpisowi pani @Ania904, który dzisiaj przeczytałem, dowiedziałem sie że ta rana to była inaczej zwana ziarnina, lecz udało mi się to zwalczyć z 2 miesiące temu{samemu, nawet niewidziałem kim jest wtedy podolog}, lekki ból przy nacisku tego miejsca pozostał, bardzo bym prosił o pomoc, mamy co tak miały z swoimi dziećmi Ziarnicę, ale gdy jest tu jakiś podolog, też bym prosił o pomoc Gdy będzie potrzebny wyglad takowej płytki, pokaże zdjęcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdaszek 195 Napisano Marzec 3, 2021 45 minut temu, Nave napisał: Przepraszam, że przeszkadzam Ale to dla mnie ważne i potrzebuje pomocy, bo ja zazwyczaj chodzę w sandałkach i japonkach, mam 14 lat, i niedawno miałem uraz na prawym boku dużego palca, ale mi się zagoiło, no to moje pytanie. Ja dbam o swoje stopy, ale po zagojeniu urazu jedna trzecia mojego paznokcia na poziomie urazu, moja płytka zrobiła taka kremowa i lekko żółta, wstydzę się iść z tym do lekarza, więc pytam a nawet proszę o pomoc tutaj was, dlaczego tak się stało? Błagam proszę o pomoc chce żeby to znikło, mam to od miesiąca, inaczej od zagojenia, wtedy Najbardziej dbałem o stopy by nie doszło do zakażenia, odkażałem woda utlenioną/spirytusem salicylowym. Dzięki wpisowi pani @Ania904, który dzisiaj przeczytałem, dowiedziałem sie że ta rana to była inaczej zwana ziarnina, lecz udało mi się to zwalczyć z 2 miesiące temu{samemu, nawet niewidziałem kim jest wtedy podolog}, lekki ból przy nacisku tego miejsca pozostał, bardzo bym prosił o pomoc, mamy co tak miały z swoimi dziećmi Ziarnicę, ale gdy jest tu jakiś podolog, też bym prosił o pomoc Gdy będzie potrzebny wyglad takowej płytki, pokaże zdjęcie. Nie z takimi rzeczami pójdziesz jeszcze do lekarza!!! Schowaj wstyd do kieszeni i do doktora zasuwaj, żeby coś gorszego Ci się nie przyplątało po tym samoleczeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach