Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elena90

Wyprawka dla noworodka

Polecane posty

mam prośbę rodzę koncem kwietnia początek maja dziecko ma być duze wiec skompletowalam rozmiar 62 i 68 czy mogłybyście pomóc co dokupić ewentualnie? W rozmiarze 62 mam tak: Body krótki : 3 sztuki Body długi : 7 sztuk Półśpiochy : 6 sztuk Śpiochy: 2 sztuki Kaftaniki: 2 sztuki Pajace:2 sztuki Rampers : 2 sztuki Rozmiar 68 Body krótki: 3 sztuki Body długi: 3 sztuki Półśpiochy: 5 sztuk Pajace: 5 sztuk 2 komplety koszulka krótkim rękawem plus krótkie spodenki Oczywiście cieplejsze bluzy i dresiki też mam ale najbardziej zalezy mi na ilości bodziaków itp.

Hej

Termin mam na 22 Kwietnia i widzę, że dużo tego spakowałaś 😃

Będę rodzic drugi raz i z doświadczenia wiem, że nie potrzeba aż tyle ciuszków, tak też poleciła mi położna bo za pierwszym razem to dużo spakowałam 😁. Przewidywana waga dzidzi to 3200-3500

A spakowałam tak : 2x body na długi rękaw, 1x body na krótki rękaw, 2x spodnie do bodziaków + ewentualnie 2x skarpecie - wszystko rozmiar 56.   2x pajace rozm 56 i 62, 2x czapeczka jedna na wyjście a druga w zapasie plus pajac cieplejszy na wyjście 🙂

zalezy od dziecka bo jedno ubrudzi -uleje 5razy dziennie inne caly dzien w jednych bodach.

Ja mialam wszystkiegi piec kompletow, a jak braklo, bralam wieksze ktore byly w zapasie. 

Moj syn ur. 4kg,ale byl krotki miescil sie do pajaca 52. Jezeli to dziewczynka polecam leginsy,one trzymaja skarpetke, a jednoczesnie dziecku nie plataja sie nozki,(nie wypadaja ze stopek w spiochach czy pajacach), mozna ubrac za duze i podwinac. Leggonsy 3-6m ubieralam corce od 1 mc do 7, takze to spora oszczednosc. 

Pajace jak juz to rozpinane na calej dlugosci- (sa takie tylko do pepka,albo na jedna nogawke)  Kaftaniki zapinane z przodu (sa bluzeczki na guziczek z tylu)

W ogole przy noworodku najfajniejszy na noc spiworwk,na zamek. Moi spali w samych bodach w tym spiworku,zmiana pieluchy nie budzila dziecka i zajmowala chwilke. Rozwijanie dziecka z pajaca,spochow czy innych ustrojst kilka razy w srodku nocy,bywa irytujace. 

1 godzinę temu, Bibi14 napisał:

Hej

Termin mam na 22 Kwietnia i widzę, że dużo tego spakowałaś 😃

Będę rodzic drugi raz i z doświadczenia wiem, że nie potrzeba aż tyle ciuszków, tak też poleciła mi położna bo za pierwszym razem to dużo spakowałam 😁. Przewidywana waga dzidzi to 3200-3500

A spakowałam tak : 2x body na długi rękaw, 1x body na krótki rękaw, 2x spodnie do bodziaków + ewentualnie 2x skarpecie - wszystko rozmiar 56.   2x pajace rozm 56 i 62, 2x czapeczka jedna na wyjście a druga w zapasie plus pajac cieplejszy na wyjście 🙂

Chodzi mi o ogólną wyprawkę nie do szpitala ale do domu taką 🙂

Mało tych bodziaków 62. Musisz miec więcej. Dzieciom zwykle ulewa się mleko i trzeba przebierać kilka razy dziennie. Ogólnie to mi wygodniej było zakładać dziecku body i polspiochy, bo pajace bywają uciążliwe w zapinaniu. 

U mnie tez dziecko ma być duże - teraz 34 tyg a wazy już ponad 3 kilo - i tak biorę rozmiar 56 tez bo w 62 może „plywac”. Ja bym dokupiła jeszcze ze 2 małe kaftaniki a resztę to zawsze można dokupić przez neta, przyjdzie ci w dwa dni jakby była potrzeba