Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 Muszę coś upiec na przyjazd mamy i chce zrobić jej szarlotkę tylko nie wiem w jakim stylu. Pomóżcie kafeterianie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 No gdzie te kury domowe, odpowiadać! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Marzec 25, 2021 Do tej pory nie wiem czym różni się szarlotka od jabłecznika. Najprościej jak się da. Takhttps://www.doradcasmaku.pl/przepis-owoce-pod-pierzynka-z-kruszonki-274759 albo takhttps://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/301-szarlotka-sypana 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 Ten pierwszy ciekawy chociaż ja myślałem nad takim z bezą. Bogatym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lilys 137 Napisano Marzec 25, 2021 3 minuty temu, Benniee napisał: Ten pierwszy ciekawy chociaż ja myślałem nad takim z bezą. Bogatym. Z bezą to wyższa szkoła jazdy, ja nie piekę ale uwielbiam szarlotkę jeść powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Marzec 25, 2021 4 minuty temu, Benniee napisał: Ten pierwszy ciekawy chociaż ja myślałem nad takim z bezą. Bogatym. Jeszcze mogę gotować wymyślne potrawy, ale w życiu nie zrobiłem wymyślnego ciasta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 Przed chwilą, samiec_mewy_srebrzystej napisał: Zrób klasyczny piernik (a paczki) i po krzyku Jabłka już kupiłem, będzie z bezą, jak nie urośnie to matka chyba nie rzuci o ścianę. (Chyba, kto ją tam wie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 1 minutę temu, Lilys napisał: Z bezą to wyższa szkoła jazdy, ja nie piekę ale uwielbiam szarlotkę jeść powodzenia Pobawię się i zrobię to. 1 minutę temu, agent of Asgard napisał: Jeszcze mogę gotować wymyślne potrawy, ale w życiu nie zrobiłem wymyślnego ciasta. Ja nie umiem piec ciast, bo nie czuje słodkiego smaku. Tzn. wszystko jest dla mnie za słodkie więc moje desery wychodzą wytrawne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Marzec 25, 2021 Przed chwilą, Benniee napisał: Pobawię się i zrobię to. Ja nie umiem piec ciast, bo nie czuje słodkiego smaku. Tzn. wszystko jest dla mnie za słodkie więc moje desery wychodzą wytrawne. Wg przepisu zrób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 Przed chwilą, agent of Asgard napisał: Wg przepisu zrób. Mam jeden ciekawy, oby ta beza się ładnie zrobiła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiaYuko 95 Napisano Marzec 25, 2021 15 minut temu, Benniee napisał: No gdzie te kury domowe, odpowiadać! Kury domowe zależy jaką chcesz szarlotkę z budyniem, bezą, bitą śmietaną, kruszonką na cieście kruchym, półkruchym albo biszkopcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 Dziękuje Wam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 1 minutę temu, MiaYuko napisał: Kury domowe zależy jaką chcesz szarlotkę z budyniem, bezą, bitą śmietaną, kruszonką na cieście kruchym, półkruchym albo biszkopcie A jaką Ty lubisz najbardziej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 Przed chwilą, samiec_mewy_srebrzystej napisał: Jak matka Cię kocha, to zje i powie że było bardzo smaczne Jest dość wybredna i wymagająca ale pewnie tak zrobi, bo dawno mnie nie widziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Marzec 25, 2021 Ja robię taką https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/812-prosta-szarlotka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Marzec 25, 2021 Tylko cynamonu nie dodaje a często daje aromat albo pomarańczowy albo cytrynowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 5 minut temu, malinka 123 napisał: A kiedy mama przyjeżdża? W sobotę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Marzec 25, 2021 Zrobiliście mi smaka na szarlotkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 2 minuty temu, agent of Asgard napisał: Zrobiliście mi smaka na szarlotkę. To sobie zrób Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Marzec 25, 2021 (edytowany) 10 minut temu, agent of Asgard napisał: Zrobiliście mi smaka na szarlotkę. No to w czym problem ? Zakasać rękawy i jedziesz Edytowano Marzec 25, 2021 przez Elciaa29 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 7 minut temu, malinka 123 napisał: Nie czuję się kurą domową.Mnie też pocz3stujesz? Z tymi kurami to był żarcik. Jeśli chcesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 1 minutę temu, Kulfon napisał: Ja nie pieke, ale chetnie zjem kawalek. Sępy przyszły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 12 minut temu, malinka 123 napisał: Gdybyś potrzebował pomocy to daj znać.Kiedy pieczesz, w sobotę czy w piątek? W piątek, dziękuję Ci bardzo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 6 minut temu, KorpoSzynszyla napisał: Zapytać się czy dobre Powiem Wam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiaYuko 95 Napisano Marzec 25, 2021 1 godzinę temu, Benniee napisał: A jaką Ty lubisz najbardziej? Na półkruchym z kruszonką i cynamonem na ciepło z bitą śmietaną smaki dzieciństwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 1 minutę temu, MiaYuko napisał: Na półkruchym z kruszonką i cynamonem na ciepło z bitą śmietaną smaki dzieciństwa. Z bitą śmietaną i jeszcze gałką loda na ciepło, to jest to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiaYuko 95 Napisano Marzec 25, 2021 1 godzinę temu, Benniee napisał: Pobawię się i zrobię to. Ja nie umiem piec ciast, bo nie czuje słodkiego smaku. Tzn. wszystko jest dla mnie za słodkie więc moje desery wychodzą wytrawne. Ja mam problem z ostrością, dlatego zawsze u mnie jest ogień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 1 minutę temu, Pocahontaz napisał: Oł yes! Do szarlotki gałka lodów obowiązkowo. Wanilia albo smietankowe. Na to pokruszone orzechy jeszcze, żeby coś chrupało. I bita. I mamy 4 rodzaje struktury. Mam teraz w rekawie tyle inspiracji, że aż chce się robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 1 minutę temu, malinka 123 napisał: I do kawy Kawka obowiązkowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Benniee Napisano Marzec 25, 2021 4 minuty temu, malinka 123 napisał: A nie lepiej obiad przyszykować dla mamy? Obiad też mogę zrobić aczkolwiek zazwyczaj zamawiamy coś jak przyjeżdża, a ciasto do kawy będzie miłym dodatkiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach