Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Omana67

Czy te oceny na koniec technikum są złe czy średnie?

Polecane posty

Gość Szpilka913
10 minut temu, Szpilka913 napisał:

Widzisz różnice na poziomie dostatecznym a bardzo dobrym! Czy może uważasz, ze na studiach to same orly są obecnie?! Ja osobiście znam osoby po ocenach dostatecznych z potężnymi i dobrze prosperującymi firmami i znam tez takich z 5 w sklepie mięsnym ( nie ubliżając). Oceny to nie wszystko, a ja tylko doszukuje się pozytywów. Matura jest obecnie loteria klucza egzaminacyjnego a nie testem wiedzy i zdaja ja spokojnie ludzie o gorszych ocenach. Ja miał 5,6 i paski co roku, obecnie robię doktorat i nie obrażam innych ludzi w przeciwieństwie do Ciebie. Oprócz dobrych ocen wymaga się od ludzi podobno wykształconych, mieć elementarne wychowanie.

Zdrowych Świąt. 

Btw. W technikum kładzie się nacisk na przedmioty zawodowe, z których autorka ma 4/5. W przeciwieństwie do liceum i właściwie niepotrzebnej matury (  dla osoby, która studiów nie planuje)- technikum daje fach w ręku i zawód. 

Autorze/ Autorko - jeżeli chcesz porozmawiac z normalna osoba. Zapraszam 

44 minuty temu, Szpilka913 napisał:

Widzisz różnice na poziomie dostatecznym a bardzo dobrym! Czy może uważasz, ze na studiach to same orly są obecnie?! Ja osobiście znam osoby po ocenach dostatecznych z potężnymi i dobrze prosperującymi firmami i znam tez takich z 5 w sklepie mięsnym ( nie ubliżając). Oceny to nie wszystko, a ja tylko doszukuje się pozytywów. Matura jest obecnie loteria klucza egzaminacyjnego a nie testem wiedzy i zdaja ja spokojnie ludzie o gorszych ocenach.

To prawda. Droga autorko, tylko Ty wiesz ile czasu poświęcasz na naukę i czy możesz coś zrobić lepiej. Jeśli pomimo starań nie możesz przeskoczyć tej 2 z fizyki czy chemii to odpuść sobie te przedmioty i skup się na tym co Ci odpowiada. Oceny obiektywnie oceniając masz słabe, ale to nie oznacza, że będziesz mieć kiepską pracę i w ogóle smutne życie. Studia nie są gwarantem niczego, lepiej iść do porządnej branżówki niż skończyć kiepskie studia, bo rodzice tak chcą, bo bez studiów jesteś nikim i inne farmazony. Widać, że masz przyzwoite oceny z przedmiotów zawodowych, więc nie daj sobie wmówić, ze jesteś leniem. Powodzenia w dalszej nauce i obyś znalazła właściwą zawodową drogę!  :)

Dnia 29.03.2021 o 19:43, Nemetiisto napisał:

Słabiutko. W moich czasach oznaczałoby kiblowanie. Masz szczęście, że jedynki i szóstki wprowadzili. 😜

A co myślisz o moich ocenach na koniec podstawówki i gimnazjum? Czyli twierdzisz że za twoich czasów kiblowałabym pare razy? To nieźle Oceny z podstawówki

Zachowanie -5
Religia - 5
J. polski - 3
J. Angielski -2
Historia -3
matematyka -3
wf - 5
przyroda -3
plastyka -4
muzyka -5
technika -5
informatyka -4

oceny z gimnazjum 

Zachowanie - 5

Religia - 5

J. Polski - 3

J. angielski - 2

J. niemiecki - 2

Plastyka - 3

Muzyka - 4

historia - 2

wos - 3

matematyka - 2

Geografia - 2

Biologia - 2

Fizyka - 2

Chemia - 2

Edb - 4

Zajęcia artystyczne - 4

wf - 4

technika - 4

informatyka - 5

1 godzinę temu, Omana67 napisał:

za twoich czasów kiblowałabym pare razy?

Jak nic. Nie było jedynek.😉

1 godzinę temu, Omana67 napisał:

A co myślisz o moich ocenach na koniec podstawówki i gimnazjum? Czyli twierdzisz że za twoich czasów kiblowałabym pare razy? To nieźle Oceny z podstawówki

Zachowanie -5
Religia - 5
J. polski - 3
J. Angielski -2
Historia -3
matematyka -3
wf - 5
przyroda -3
plastyka -4
muzyka -5
technika -5
informatyka -4

oceny z gimnazjum 

Zachowanie - 5

Religia - 5

J. Polski - 3

J. angielski - 2

J. niemiecki - 2

Plastyka - 3

Muzyka - 4

historia - 2

wos - 3

matematyka - 2

Geografia - 2

Biologia - 2

Fizyka - 2

Chemia - 2

Edb - 4

Zajęcia artystyczne - 4

wf - 4

technika - 4

informatyka - 5

Nie masz kolezanek zeby z nimi porozmawiac o ocenach tylko pytasz obcych ludzi na forum?

Co to za przedmiot zajęcia artystyczne? Jest już muzyka plastyka i technika to co się robi na tych zajęciach? 

28 minut temu, Annn2020 napisał:

Co to za przedmiot zajęcia artystyczne? Jest już muzyka plastyka i technika to co się robi na tych zajęciach? 

Zależy jakie się wybrało. U mnie w gimnazjum było teatralne na których się występowało i ćwiczyło dykcje albo wiersze, plastyczne na których się malowało i muzyczne na których nie robiło się nic 

15 godzin temu, Nemetiisto napisał:

Jak nic. Nie było jedynek.😉

Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy.
Z tej przyczyny zrodziliśmy się bez prawy i pomrzemy bez rutyny.  Choćbyśmy uczniami byli najtępszymi w szkole swiada nie będziemy repetować żadnej zimy ani lata. Fajny wiersz.