ktoś1111 0 Napisano Kwiecień 18, 2021 Mogą być do pielęgnacji np. peeling i mogą być do makijażu np. tusz do rzęs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2021 Napisano Kwiecień 18, 2021 Jest w necie sporo przepisów, dopasuj do swojego rodzaju cery/skóry Jeśli chodzi o kosmetyki to kupuje gotowe produkty np peeling enzymatyczny do twarzy, a do ciała może być czarne mydło + rękawica, nic innego tak dobrze nie złuszcza martwego naskórka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minka303 0 Napisano Kwiecień 20, 2021 Dnia 19.04.2021 o 12:29, MalinKa napisał: Kilka razy próbowałam zrobić peeling na skórę, mam wielki cellulit i nawet pokusiłam się o nagietkowy domowy krem do twarzy. W obydwu przypadkach była to raczej klapa i wróciłam do gotowych produktów. Na szczęście polskie bio produkty są stosunkowo tanie, i nie marnuje czasu i nerwów na produkcję. A jakie polskie bio produkty polecasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.and.a 56 Napisano Czerwiec 14, 2021 Krem na dzień Produkty olejowe: Mieszanka wybranych olei+ 10ml, olej konopny 1 płaska łyżeczka, olej z nasion mali 1 płaska łyżeczka, wosk pszczeli 1 płaska łyżeczka, włókna pomarańczy 1 płaska łyżeczka. Produkty wodne hydrolat lawendowy 30,25 ml, gliceryna pół łyżeczki. Dodatki tlenek cynku 2,5 łyżeczki, olejek eteryczny lawendowy 2 krople. Wszystkie składniki olejowe umieścić w zlewce 25 ml, podgrzać, aż stopią się wosk pszczeli i włókna pomarańczy, wymieszać. Składniki wodne umieścić w zlewce 100ml. Podgrzać do 50 stopni. Produkty olejowe wlać do produktów wodnych ciągle mieszając. Należy mieszać produkty tak długo, aż wszystko się schłodzi i zgęstnieje. (5-10minut). Po lekkim ostygnięciu dodać dodatkowo tlenek cynku i olejek eteryczny i dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do wyparzonego słoika do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni. Polecam ten przepis :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DER-MED 0 Napisano Czerwiec 15, 2021 W internecie znajdziesz bardzo wiele przepisów na domowe kosmetyki od peelingów, aż po mieszanki olejków, masła do ciała oraz balsamy. Domowy peeling czy maseczkę możesz zacząć robić od np.: fusów z grubo zmielonej kawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach