Electra 1973 Napisano Kwiecień 27, 2021 (edytowany) 5 minut temu, agent of Asgard napisał: związaną z niskim poczuciem wartości - opiekowanie się, wyręczanie, zbawianie. Opiekowanie się a zbawienie to dwa inne stanowiska i nie łącz tego. Nic mojemu poczuciu nie dolega -przecietnie yebnieta, dostarczam przeciętna uciechę wzrokową, cechuuje mnie przeciętna inteligencja. Przeciętność to nie zaniżone poczucie wartości, raczej samoswiadomość także wypraszam sobie. W przypływach jestem beznadziejna i zayebista, więc nadal to równoważy się do przeciętności Edytowano Kwiecień 27, 2021 przez Electra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kulfon 3542 Napisano Kwiecień 27, 2021 (edytowany) Z ta opieka w zwiazku tez bym nie przesadzala, bo moze sie zrobic zwiazek opiekun-dziecko, a wtedy relacje sa zaburzone i ktos jest wyzej a ktos nizej. Mozna sie np troszczyc obustronnie, zapytac jak minal dzien, poradzic jesli sie zostalo poproszonym o porade, ale jak sie komus nagminnie zaczyna mowic co ma robic, robi kanapki do pracy albo mu sie wciska szalik czy cieple skarpetki to sie robi z takiej osoby dziecko, jakby ta osoba sama nie umiala sie ogarnac. Edytowano Kwiecień 27, 2021 przez Kulfon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach