Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monikaw12

Sen 13 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Witam . Mam problem z moim synkiem.  Ma 13 miesięcy od miesiąca budzil się w nocy tylko raz , wypił mleko I spal dalej,  potrafił też sam zasypiać na noc i w nocy jak się przebudził też potrafił sam zasnąć.  Od tygodnia niestety to sie zmieniło jest bardziej płaczliwy i marudny,  ciężko mu zasnąć na drzemkę i cały czas by chciał być na rękach.  Dodatkowo ma zalwgakacy katar I może zeby idą ale nic narazie nie widać.  W nocy budzi sie minimum 2 razy i ciężko go uspic ponownie.  Nieraz trwa to ponad godzinę zaśnie i zaraz placze przez sen. Co może być powodem ? Czy to kiedyś minie ? Co mogę zrobić?

Ma dwie drzemki po 1.5 h 

Może faktycznie zaczynają się pojawiać pierwsze ząbki? Jeśli się bardziej ślini niż zwykle i dziąsła są nabrzmiałe to całkiem prawdopodobne. U mojej córci też pojawiał się katarek jak zaczynały się wyżynać ząbki... Jeśli dziąsła są nabrzmiałe/ opuchnięte to polecam żel Gengigel ząbkowanie, u nas sprawdził się rewelacyjnie, bo nie spływa tak, ma dobry skład, dodatek kwasu hialuronowego i można go stosować nawet 6 razy w ciągu dnia. Jeśli synuś będzie też częściej paluszki wkładał do buzi niż zwykle to u nas sprawdziły się też takie gryzaki które można włożyć do lodówki i schłodzić. Szczególnie teraz jak jest tak ciepło powinno to przynieść ulgę 🙂

7 minut temu, happyMumy napisał:

Może faktycznie zaczynają się pojawiać pierwsze ząbki? Jeśli się bardziej ślini niż zwykle i dziąsła są nabrzmiałe to całkiem prawdopodobne. U mojej córci też pojawiał się katarek jak zaczynały się wyżynać ząbki... Jeśli dziąsła są nabrzmiałe/ opuchnięte to polecam żel Gengigel ząbkowanie, u nas sprawdził się rewelacyjnie, bo nie spływa tak, ma dobry skład, dodatek kwasu hialuronowego i można go stosować nawet 6 razy w ciągu dnia. Jeśli synuś będzie też częściej paluszki wkładał do buzi niż zwykle to u nas sprawdziły się też takie gryzaki które można włożyć do lodówki i schłodzić. Szczególnie teraz jak jest tak ciepło powinno to przynieść ulgę 🙂

Synek ma już 8 ząbków jedynki I dwójki Górne I Dolne 

Hej. Widzę że nastąpiła u was chwilowa poprawa. Tak jak kiedyś pisałam, że zacznie spać sam i prześpi całą noc. U mnie było to samo. Już było ok i spał całe noce a teraz znowu się budzi 2-3 razy. Tez ma katar. Może dlatego jest marudny i gorzej mu się śpi. Tak samo mam teraz problem z drzewkami. Ciężko go usypiać. Widocznie to przez katar albo jakiś ząb. Nic raczej nie zrobimy trzeba cierpliwie czekać aż przejdzie:)

5 godzin temu, 31190 napisał:

Hej. Widzę że nastąpiła u was chwilowa poprawa. Tak jak kiedyś pisałam, że zacznie spać sam i prześpi całą noc. U mnie było to samo. Już było ok i spał całe noce a teraz znowu się budzi 2-3 razy. Tez ma katar. Może dlatego jest marudny i gorzej mu się śpi. Tak samo mam teraz problem z drzewkami. Ciężko go usypiać. Widocznie to przez katar albo jakiś ząb. Nic raczej nie zrobimy trzeba cierpliwie czekać aż przejdzie:)

A ile ma ? 

7 godzin temu, 31190 napisał:

Całej nocy to nigdy nie przespał niestety 

W najlepszym przypadku budzil się raz