Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Noctis

Pecherzyk żółciowy

Polecane posty

Czesc, czy ktoś z was miał usuwany woreczek żółciowy i w jakim wieku? Jak samopoczucie po czasie?

Ja. Niecały rok temu. Miałam 40 lat i walczyłam z nim już od kilku. Cholera wywoływała u mnie nawet zapalenie trzustki. Jest dzień do nocy. Już nic nie mogłam jeść, tylko kawiorem z białym odtłuszczonym serkiem. Paznokcie darły mi się jak papier bo byłam niedożywiona. Teraz mogę jeść wszystko, włącznie z grillem. Pije kawę, a od czasu do czasu nawet kieliszek czy dwa wina. Niektóre produkty powodują uczucie ciężkości ale nie ten straszny bol. Zabieg był jednego dnia- drugiego wyszłam do domu. Najbardziej bolało mnie po zabiegu prawe ramię, obojczyk. Idzie tam nerw od przepony, a jak pompują powłoki brzuszne powietrzem do zabiegu to może go to podrażnić. Po 3 dniach samodzielnie zostałam w domu z 2 małych dzieci. Po tygodniu Wszystko już było ok. Nie wolno tylko dźwigać. Ja to lekko zlekceważyłam i po tygodniu w pracy musiałam iść jeszcze na chorobowe, a wróciłam do pracy po 2 tygodniach. To mało inwazyjny zabieg a czyni cuda.