Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lanuitnoire

Brak orgazmu i ból w trakcie stosunku

Polecane posty

Hej, mam problemy, które coraz bardziej mnie frustrują. Mam 21 lat i jestem z moim chłopakiem od pół roku. Ani razu nie miałam orgazmu, mimo że ogólnie jest mi z nim dobrze w łóżku. Do tego mam dosyć często problem z bólem w trakcie seksu, który pojawia się nawet, kiedy ogólnie jest mi dobrze. Ostatnio ten problem się nasilił (może dlatego, że miałam więcej stresu w życiu) i doszło do tego to, że czasami nawet jak jestem napalona, to zaczynam mieć skurcze pochwy i chłopak albo w ogóle nie może mi wsadzić, albo zajmuje nam to długo i czasami musimy używać lubrykantu, a i tak przynajmniej jeszcze parę minut mnie boli (zazwyczaj ten ból całkiem nie znika, tylko słabnie).

Jeżeli chodzi o brak orgazmów, to jestem przekonana, że to nie jest kwestia partnera, bo sama w trakcie masturbacji też ich nie mam. Miałam może raz jak miałam z 15 lat, i nawet nie jestem pewna, czy to był orgazm. Zazwyczaj na forach dziewczyny z podobnym problemem piszą, że dochodzą tylko podczas masturbacji, a ja nawet wtedy nie. Z poprzednim chłopakiem nie uprawiałam seksu dopochwowego, tylko petting i seks oralny, i problem był ten sam - było mi dobrze, ale dojść nigdy nie mogłam.

Mam pozycje, w których ból jest mniejszy i czuję się znacznie bardziej podniecona i bliższa orgazmu, ale i tak nigdy go nie mam.

Czytałam, że częste powody takich problemów to traumy seksualne albo problemy ginekologiczne typu infekcje. Traum nie mam, a u ginekologa bywam w miarę regularnie i ostatnio wszystko było w porządku, jeśli chodzi o zdrowie, chociaż nigdy lekarzowi nie mówiłam wprost o tym problemie. Teraz jak nasiliły mi się problemy z bólem, to umówiłam się na wizytę u gina stricte w sprawie tych bólów, ale szczerze mówiąc nie nastawiam się na to, że dowiem się czegoś konkretnego. 

Co jest ze mną nie tak i co mam robić?

Albo psyche , albo biologia. Nie ma innego wyjścia. Powinnaś pójść do seksuologa, jeśli ginekolog niczego nie stwierdzi. To może być zaburzenie psychosomatyczne.

8 godzin temu, lanuitnoire napisał:

Hej, mam problemy, które coraz bardziej mnie frustrują. Mam 21 lat i jestem z moim chłopakiem

jesteś pełnoletnia i nie jesteś już dziewicą - idź najpierw do ginekologa - to podstawa. Najpierw trzeba sprawdzić czy od strony zdrowotnej jest wszystko ok. Oczywiście powiedz mu o tych problemach aby też i na ten aspekt zwrócił uwagę.