Maria999 0 Napisano Lipiec 6, 2021 Hej. Ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży i poszłam na zwolnienie. Pracuje w galerii handlowej w sklepie odziezowym. Kierowniczka z pracy ma do mnie pretensje, bo akurat ona miała iść na urlop, miala zaplanowany wyjazd i przez to będzie musiała wszystko przełożyć? Myślicie że źle postąpilam idąc od razu na zwolnienie? Pozdrawiam wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mm666 8 Napisano Lipiec 6, 2021 Poważnie pytasz ?? ktoś przejmowałby się Tobą? Wątpię! Wiec I Ty się nie przejmuj tylko od samego początku mysl o sobie i najważniejsze o dziecku ! Powodzenia i zdrówka! 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maria999 0 Napisano Lipiec 6, 2021 Boje sie też że będzie mi robiła problemy jak będę np. potrzebowała zaświadczenia z pracy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika1908 25 Napisano Lipiec 6, 2021 A czemu poszłaś na zwolnienie? Źle się czujesz, praca szkodliwa? Jakie masz relacje z kierowniczką? Mi by było jej żal, że nie pojedzie na urlop i chodziłabym do pracy gdybym się oczywiście czuła dobrze, bo jednak dziecko najważniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maria999 0 Napisano Lipiec 6, 2021 Po prostu się trochę boję, sama dojeżdżam samochodem tak ponad 20 km, praca ciągle stojąca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agul 32 Napisano Lipiec 6, 2021 Jeżeli chcesz szczerej odpowiedzi od każdego, to dostaniesz odpowiedzi na tak i na nie. Dla mnie podstawą do zwolnienia lekarskiego jest zagrożona ciąża, a nie strach przed dojazdami gdzie 20 km samochodem to jest nic. W większym mieście to przejechanie paru dzielnic. Będąc w ciąży pracodawca ma obowiązek zapewnić dla Ciebie odpowiednie warunki pracy, a jeżeli Ty zamiast rozmowy z kierownikiem rzucasz na stół L4 to nie licz jeszcze na poklepanie po ramieniu. Ciąża to wyjątkowy stan, zgadzam się w 100% ale takie pieszczenie się kiedy nic się nie dzieje to już nie jest fajne. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach