Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pola123

tesknie za Polska

Polecane posty

mieszkam w Irlandii od bardzo wielu lat, nie mam kontaktu z Polakami i dzisiaj mnie tesknienie wzielo za ojczyzna. Mam ochote wyc normalnie, pakowac walizy i jechac. 

A co? 

Granice są zamknięte że nie można wrócić?

mam tu meza Irlandczyka i dzieci i zycie i nie chce nieszkac na stale w Polsce tylko takie momenty … 

Ta ,,Polska" to kondominium a nie żadna Polska, trzeba czekać na prawdziwy kraj od Łaby po Ural plus część Syberii. Dopiero do takiej Rzeczpospolitej warto wrócić, ale PISiory potrafią zdobyć jedynie kapliczkę w Czechach i to przez pomyłkę... Białoruś olali, Banderland rośnie w siłę, tu się robi niebezpieczne. Tam jesteś bezpieczniejsza i znajomi na pewno będą :)

Dnia 19.07.2021 o 00:22, pola123 napisał:

mieszkam w Irlandii od bardzo wielu lat, nie mam kontaktu z Polakami i dzisiaj mnie tesknienie wzielo za ojczyzna. Mam ochote wyc normalnie, pakowac walizy i jechac. 

Ja w ogóle nie tęsknię , popatrz co się tam dzieje PiS antyszczepionkowcy jedno wielkie bagno , nie mam tu do czynienia z rodakami i jestem z tego powodu szczęśliwy , Polacy przejawiają niezdrowe zainteresowanie zawiścią zazdrością ignorancją złodziejstwem alkoholem i dragami

Dnia 7.08.2021 o 15:17, Skaza napisał:

popatrz co się tam dzieje (...) antyszczepionkowcy jedno wielkie bagno  

nie mam tu do czynienia z rodakami i jestem z tego powodu szczęśliwy 

Polacy przejawiają niezdrowe zainteresowanie zawiścią zazdrością ignorancją złodziejstwem alkoholem i dragami

Ci, których wyzywasz od antyszczepionkowców w większości bynajmniej nie są przeciwko szczepieniom jak leci. Często są to ludzie, którzy dzięki swojemu instynktowi, rozumowi oraz zgłębianiu wiedzy merytorycznej wolą być ostrożni wobec tzw. szczepionki wciskanej w erze kowida.

I tacy ludzie żyją w każdym kraju - w tym, gdzie teraz mieszkasz, również. Tak samo, jak ludzie z innymi cechami, które rażą cię u rodaków.

2 godziny temu, kurka na maśle napisał:

Ci, których wyzywasz od antyszczepionkowców w większości bynajmniej nie są przeciwko szczepieniom jak leci. Często są to ludzie, którzy dzięki swojemu instynktowi, rozumowi oraz zgłębianiu wiedzy merytorycznej wolą być ostrożni wobec tzw. szczepionki wciskanej w erze kowida.

I tacy ludzie żyją w każdym kraju - w tym, gdzie teraz mieszkasz, również. Tak samo, jak ludzie z innymi cechami, które rażą cię u rodaków.

To dzięki ich instynktowi i braku wiedzy medycznej wielu poszło pod respirator lub do ziemi ,,,, myśleć myśleć to nie boli 

2 godziny temu, Skaza napisał:

To dzięki ich instynktowi i braku wiedzy medycznej wielu poszło pod respirator lub do ziemi ,,,, myśleć myśleć to nie boli 

O moją wiedzę medyczną niech cię głowa nie boli. Martw się raczej brakiem wiedzy, instynktu lub kręgosłupa moralnego u tych, którzy nie udzielili potrzebującym na czas pomocy w przebiegu różnych innych chorób, wskutek czego nastąpiły powikłania płucne. I tych, z powodu których wielu poszło do ziemi, ponieważ już w szpitalu zamiast najpierw spróbować ułatwić im oddychanie za pomocą leków i/lub odwracania na brzuch, od razu na chama pakowali im rurę od respiratora.

20 minut temu, nosacz_sundajski napisał:

A gdyby pojawiło się coś o zaraźliwości covida 

czy raczej po prostu wziąłbyś ją bez gadania?

Nigdy nic nie robię "bez gadania", tzn. bez zastanowienia się i maksymalnej weryfikacji. Szczególnie gdy przekazy tzw. autorytetów i to po jednej (tej samej) stronie rozjeżdżają się, bo nawet nie potrafią dogadać się i ustalić jednej wersji narracji - jak w kwestii zaraźliwości kowida.

2 godziny temu, kurka na maśle napisał:

O moją wiedzę medyczną niech cię głowa nie boli. Martw się raczej brakiem wiedzy, instynktu lub kręgosłupa moralnego u tych, którzy nie udzielili potrzebującym na czas pomocy w przebiegu różnych innych chorób, wskutek czego nastąpiły powikłania płucne. I tych, z powodu których wielu poszło do ziemi, ponieważ już w szpitalu zamiast najpierw spróbować ułatwić im oddychanie za pomocą leków i/lub odwracania na brzuch, od razu na chama pakowali im rurę od respiratora.

Za dużo TVP oglądasz połowa mojej rodziny  w szpitalu pracuje.  Nie będę dyskutować z kimś  co tylko powtarza  po kimś z infantylnym myśleniem,  miłego dnia .