Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ladyinred

Szczepienie a zaburzenia miesiączkowania

Polecane posty

Cześć. Czy któreś z Was doświadczyły zaburzeń miesiączkowania, plamień czy delikatnego krwawienia z pochwy po szczepieniu? Dodam, że przyjmuję antykoncepcję, a po przyjęciu drugiej dawki szczepionki dostałam plamień, szybciej nadeszło krwawienie z odstawienia oraz ostatnio po stosunku dostałam lekkiego krwawienia, co nigdy dotąd mi się nie zdarzało. Oczywiście będę chciała skonsultować to z ginekologiem, lecz przez najbliższe 2 tygodnie nie mam takiej możliwości 😕

Ginekolog przed moim szczepieniem ostrzegała mnie przed tym. Mimo, że mam wkładkę mówiła, że miała pacjentki nawet w okresie menopauzalnym, które po szczepieniu dostały okres. Nie zaszkodzi sprawdzić ale potwierdzam Twoje obawy, że mogło być to przez szczepienie. Sama jestem po drugiej dawcę i boli mnie brzuch jakbym miała dostać miesiączkę, a przy wkładce nie miesiączkuje ani nie mam objawów wskazujących na to.

Raczej nie ma związku pomiędzy antykoncepcją hormonalną, a szczepieniem. Prędzej przejście covidu a cykle, tutaj by mogło coś się zadziać. Jeśli nie jesteś jednak pewna zachowania ochrony pigułek, to możesz przez jakiś czas zabezpieczać się dodatkowo, może diafragmą caya. Pewnie teraz się stresujesz, bo o tym myślisz i się nakręcasz dodatkowo...

Teraz to jeszcze pikuś. Zobaczycie jakie później się będą cuda działy. Szczepcie się dalej. U mnie jeden trup w rodzinie po jednej dawce a babcia zakrzepicy nóg dostała.