korneliaolaf 0 Napisano Sierpień 12, 2021 Hej, przez długi czas staraliśmy się o maleństwo, ostatni okres miałam 04/06 i trwał on tylko 3 dni... czekałam na kolejny ale nie nadchodził około 2 tygodni po terminie zrobiłam test, wyszły dwie piękne kreski... umówiłam się do lekarza w poniedziałek 19/07, lekarz potwierdził ciąże, zlecił badania wyszło wszystko idealnie... określił ciąże jako 6 tydzień i chyba 4 dzień, beta hcg wyszło 2415 mIU, wczoraj byłam na wizycie kontrolnej, gdzie miałam już słyszeć bicie serduszka dziecka, i był to tak jakby koniec 9 tygodnia wg poprzednich wyliczeń, niestety było widać zarodek ale nie było słychać serduszka... lekarz kazał mi brać cały czas 2x2 dhuphaston i 1x2 luteine dopochwowo, w sumie od początku ciąży, i teraz też kontynuować, mówił że nic się nie dzieję, że po prostu ciąża może być trochę młodsza niż ustalaliśmy i kazał przyjechać 23/08 na kolejną wizytę, mówił też, że może położyć mnie do szpitala na obserwację, ale że nie ma to sensu, bo zalecenia będę miała te same... Zarodek wg CRL miał 0,39 CM, a przynajmniej tak mam napisane na zdjęciu, które otrzymałam... Bardzo martwię się, czy wszystko jest w porządku, jak myślicie czy to może oznaczać stratę dziecka, czy po prostu cierpliwie czekać? Być może ktoś z Was miał podobne doświadczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach