AngelikaS. 0 Napisano Wrzesień 16, 2021 (edytowany) Cześć wszystkim, mam problem z synkiem. Ma 2 latka i 2 miesiące i od jakiegoś czasu nie daje sobie założyć pieluszki. Kopie, ucieka, krzyczy, płacze. Ale jednocześnie nie chce sikać do nocnika. Czasami zdarzy się mu nasikać do nocnika, ale tylko na stojąco, przy czym najczęściej część siuśków ląduje na podłodze. Jest to dotykowy problem, bo syn chce ciapać się w tym. Dodam, że syn ma autyzm. Czy macie jakieś pomysły, jak zachęcić dziecko do siadania na nocnik? Pokazałam mu, że na nocnik należy usiąść, ale mnie ignoruje. Najchętniej lałby na podłogę. Nie mam już siły. Dodam, że mamy tradycyjny nocnik bez melodyjek. Edytowano Wrzesień 16, 2021 przez AngelikaS. literówka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Wrzesień 16, 2021 Kup mu pieluchomsjtki i daj mu czas. Za mały jest jeszcze i nie rozumie pojęcia nocnika i autyzm tez ma wpływ na naukę. Moj mlodszy ma autyzm i nocnik załapał po 3 urodzinach. Kolexanki corka z autyzmem przed 4 urodzinami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AngelikaS. 0 Napisano Wrzesień 16, 2021 7 minut temu, KateZRzeszowa napisał: Kup mu pieluchomsjtki i daj mu czas. Za mały jest jeszcze i nie rozumie pojęcia nocnika i autyzm tez ma wpływ na naukę. Moj mlodszy ma autyzm i nocnik załapał po 3 urodzinach. Kolexanki corka z autyzmem przed 4 urodzinami. Dzięki za odpowiedź, tak zrobię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DIAPERBOY920 0 Napisano 16 Sierpień Dnia 16.09.2021 o 11:11, AngelikaS. napisał: Dzięki za odpowiedź, tak zrobię. wiem że temat z przed 4 lat ale posmaruj mu pupę kremem jakikolwiek z tlenkiem cynku żeby poczuł się bardziej komfortowo i wtedy spróbuj zachęcić żeby jednak pozwolił założyć pieluszkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach