Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MłodaMama

Kolki? Problemy z brzuszkiem? Co mu jest?

Polecane posty

Mój synek ma prawie miesiąc. Przez pierwszy tydzień było wszystko ok. Później zaczęły się płacze. Teściowa oczywiście że to problemy z brzuszkiem. Trzeba masować, nosić, odbekiwać. Robiłam to i nic. 

Po jakimś czasie kupiłam syropek z oleju koperkowego. Działało! Jednak po kilku dniach zorientowałam się że przy podawaniu syropku jest okropny płacz, a w momencie gdy skończę go podawać nagle cisza. I sobie myślę że to nie możliwe żeby tak szybko zaczął działać. Dosłownie 5 sekund i koniec z płaczem. 

Kolejna sprawa. Jak młody płacze i się pręży od razu pierwsza myśl: brzuszek. Ale jak partner weźmie go na ręce (pozycja pionowa) i przytuli do piersi też nagle cisza. Pochodzi z nim tak 5 minut i z głowy. Już wtedy nie podajemy syropku.

I kolejna rzecz. Jak synka karmię tak jak zazwyczaj to pluje mlekiem (dosłownie) i się rzuca i płacze, a jak zawine w takie burrito to nagle i je spokojnie i od razu zasypia. 

To moje drugie dziecko i teraz nie wiem czy to rzeczywiście problemy z brzuszkiem (teoretycznie objawy jak przy kółkach) czy po prostu przytulas?

Może ma wzmożone napięcie mięśniowe albo coś w tym stylu skoro reaguje na opatulanie i dobrze się czuje w kokonie? Być może pionizacja mu pomaga a być może jest mocniej troszkę przetrzymywany przez faceta?

U mnie to samo , córcia ma 6 tygodni . Położna poleciła butelkę z aventa antykolkowa z Zielona łyżeczka , taka nasadka w srodku pod smoczkiem . Do tego dicoflor dodawany do mleka . 3,4 dni jak reka odjal 🙂 polecam spróbować:) 

2 godziny temu, Nena123 napisał:

U mnie to samo , córcia ma 6 tygodni . Położna poleciła butelkę z aventa antykolkowa z Zielona łyżeczka , taka nasadka w srodku pod smoczkiem . Do tego dicoflor dodawany do mleka . 3,4 dni jak reka odjal 🙂 polecam spróbować:) 

Niestety nie karmię butelką tylko piersią 🙄 chociaż coraz częściej się zastanawiam nad przejściem na butelkę