brylantova2002 8 Napisano Wrzesień 29, 2021 Witam, 1.07 moja coreczka dołączyła do grona aniołków:( Lekarz dał nam zielone światło od wczoraj na staranie się o dziecko. Chciałam zapytać czy w tej sytuacji aby udało mi się szybciej zajść w ciaze mogę poprosić lekarza o przepisanie tabletek wspomagających owulacje? Strasznie się boje ze będzie problem z zajściem w ciaze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agul 32 Napisano Wrzesień 29, 2021 Raczej nie. Jeżeli w poprzedniej ciąży udało się bez wspomagaczy to i w tym wypadku dopóki nie minie rok bezowocnego starania się to lekarze nic nie robią bo to normalne. Po roku już tak, zaczyna się procedura szukania powodu braku powodzeń. Rozumiem, że ból po stracie dziecka pcha do tego żeby go jak najszybciej złagodzić kolejną ciążą ale radziłabym chociaż spróbować wyluzować bo stres nie pomaga szczególnie przy staraniach o dziecko. Życzę powodzenia i dużo spokoju. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moni.B88 21 Napisano Październik 3, 2021 Pytanie czy o poprzednią ciąże długo się staraliście? Możesz sama wspomóc swój organizm np pic olej z wiesiołka, lub zioła ojca sroki na owulację. Ja używałam tez testów owulacyjnych ( najtańsze z Allegro- nie ma sensu wydawać więcej kasy, te są przyzwoite), a najlepiej chodzić na monitoring cyklu do ginekologa. PS nie musisz czekać rok na diagnostykę, wiadomo czas leci, młodsze nie będziemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maja111112 0 Napisano Luty 18, 2022 My też staraliśmy się bardzo długi czas o dziecko i zdecydowaliśmy się zapisać do Olmedical na leczenie bezpłodności. Tutaj lekarze otoczyli nas wspaniałą opieką, ogólnie ich podejście bardzo nam się spodobało, dodatkowo klinika wyposażona jest w najlepszy sprzęt co również jest wielkim plusem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angelina95 0 Napisano Luty 20, 2022 Może problem raczej w utrzymaniu a nie zajściu. Kontroluj sobie też w domu cykle, np. na termometrze owulacyjnym MySense z aplikacją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach