DankaDanusia 1 Napisano Listopad 1, 2021 Jakiś czas temu miałam podwyższone TSH. Pamiętam, że robiłam też badania FT3 i FT4. Chciałabym kontrolnie wykonać te badania, ale nie wiem czy to musi być jakiś czas, jakiś konkretny dzień w cyklu? Nie chcę żeby te wyniki były niewiarygodne ze względu na zły czas wykonania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Migotka95 165 Napisano Listopad 3, 2021 Badanie tsh nie zależy od dnia cyklu. Można je wykonać w każdy dzień. Co prawda najlepiej rano. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moni.B88 21 Napisano Listopad 7, 2021 (edytowany) Badania tarczycy tsh/ft3/ft4 wykonuje sie w dowolnym dniu, rano na czczo. Jeśli przyjmujesz leki (euthyrox, letrox) to nie przyjmujesz tabletki przed badaniem. Dzień cyklu nie ma znaczenia Edytowano Listopad 7, 2021 przez Moni.B88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sarsaqw 48 Napisano Listopad 8, 2021 A nie jest tak, że tsh najlepiej robić w 3-6 d.c.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moni.B88 21 Napisano Listopad 9, 2021 10 godzin temu, Sarsaqw napisał: A nie jest tak, że tsh najlepiej robić w 3-6 d.c.? Nie, cykl z hormonami tarczycy nie ma nic wspólnego. Np. Fsh/ lh bada się w 2-3 dc. Od lat lecze się na niedoczynność tarczycy i nigdy żaden lekarz nie patrzył na to jaki mam dzień cyklu zlecając badania krwi 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
słońce.88 0 Napisano Listopad 9, 2021 Hej a powiedzcie mi dziewczyny kiedy badać prolaktynę? Jutro idę na progesteron w 5 dniu po owulacji tak kazał mi lekarz a czy jak bym zrobiła też prolaktynę to wynik będzie wiarygodny? Czy to się robi na początku cyklu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Migotka95 165 Napisano Listopad 10, 2021 21 godzin temu, słońce.88 napisał: Hej a powiedzcie mi dziewczyny kiedy badać prolaktynę? Jutro idę na progesteron w 5 dniu po owulacji tak kazał mi lekarz a czy jak bym zrobiła też prolaktynę to wynik będzie wiarygodny? Czy to się robi na początku cyklu? Z tego co się orientuje to ja robiłam chyba właśnie z progesteronem w tym samym dniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach