Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna+

Temperatura u dziecka 37

Polecane posty

Moja córka 11 miesiący od jakiegoś czasu cały czas ma w dzień temperature 37 stopni czasami 37,2 a jak śpi to przez pierwsze 20 minut ma spoconą główkę i tempera spada do 36,6. Wstaje rano rozbudzi się  i zaś 37. Nasz pediatra mówi, że u dzieci w tym wieku to normalna temperatura. Aczkolwiek jakoś mnie nie uspokoiła bo wydaje mi się to trochę dziwne. Czy u was maluszki też tak mają lub mieli i z wiekiem samo przeszło ? Czy jednak nalegać na jakieś badania ?

Mam córkę 10,5 miesiąca. Ona ma normalna temp, ale syn 3 latek właśnie też ma ciągle takie 37. I martwi mnie to, już mu robiłam raz morfologię i crp, ale akurat wtedy miał lekka infekcje i w przyszłym tygodniu chce badania powtórzyć. Zrób córce badania z krwi.

Niektóre dzieci tak mają. Pracuję w przedszkolu i teraz w pandemii, kiedy ciągle mierzy sie temperature dzieciom, zauważyłam, ze część z nich miala normlanie 37 caly czas. A niemowlaki chyba ogólnie mają troszke wyższa temp niz dorosli. 

Moja corka bardzo dlugo miala normalna temperature 37.1. Teraz jak ma 5 lat to okolo 36.8. Synek majacy 3 lata czesciej ma 37- 37.1 niz mniej. Ponoc u malych dzieci to normalne. U niemowlakow temperatura do 37.4 tez jest normalna. Fizjologia.