Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bing

Od dziś chcę przestać pić !

Polecane posty

Szukam osób, które przestały pić lub zamierzają przestać. Jestem ciekawa jak zmieniło się wasze życie po rezygnacji z alkoholu i jak trudne to bylo. Tych, którzy dopiero zaczynają walczyć zapraszam do dyskusji i wzajemnego wsparcia.

Dziękuję bardzo, zapoznam się z tym forum. A może jest ktoś tutaj kto chce dziś pogadać. Pół dnia było ok teraz już lekkie obniżenie nastroju... Nie mam zapasów i nie pójdę do sklepu. Wytrzymam! Piję około 3 piw prawie codziennie od kilku lat.. Czasem więcej,czasem mniej. Mało kto wie o tym bo normalnie pracowałam, wstawałam i funkcjonowałam ....ale tak mam problem.

28 minut temu, Bing napisał:

A może jest ktoś tutaj kto chce dziś pogadać.

Na otwartym forum pokroju Kafeterii raczej ciężko będzie o kogoś kto ma wiedzę na temat alkoholizmu.

30 minut temu, Bing napisał:

tak mam problem.

Przyznanie się przed samą sobą do choroby alkoholowej to spory sukces , ale bez terapii to raczej się nie obędzie , gdyż dopiero na terapii dowiesz się o mechanizmach choroby alkoholowej o których pojęcia nie miałaś. 😉

Oraz o sposobach radzenia sobie z nimi.

Ale niewiele więcej jestem w stanie napisać z braku wiedzy.

Na tamtym , zamkniętym forum powinnaś dostać znacznie więcej informacji.🙂

2 godziny temu, Bing napisał:

Dziękuję bardzo, zapoznam się z tym forum. A może jest ktoś tutaj kto chce dziś pogadać. Pół dnia było ok teraz już lekkie obniżenie nastroju... Nie mam zapasów i nie pójdę do sklepu. Wytrzymam! Piję około 3 piw prawie codziennie od kilku lat.. Czasem więcej,czasem mniej. Mało kto wie o tym bo normalnie pracowałam, wstawałam i funkcjonowałam ....ale tak mam problem.

Był taki jeden abstynent na kafeterii którego pewna użytkowniczka forum namówiła do wypicia alkoholu. Któregoś piątku pisał że zaczyna nalewać.. coś tam jeszcze niewyraźnie paplał i zamilkł. Do dziś nie wiadomo co się z nim stało 

Dzięki za odpowiedzi! Racja tamto forum będzie odpowiednim miejscem do dyskusji. Czytam już tam wątki i może wkrótce sama zacznę tam pisać. No i nie wypiłam dziś żadnego piwka. Pozdrawiam!

4 godziny temu, Bing napisał:

nie wypiłam dziś żadnego piwka

Jest to zawsze świetny początek nowego życia. 🙂

Pozdrawiam również. 😊