Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DropKick

Źle wystawiona recepta

Polecane posty

Jestem w takiej sytuacji : lekarz specjalista niepoprawnie napisał (ręcznie) nazwę leku a dokładniej mleka dla niemowlaka. Co mam zrobić w tym wypadku? Dzwoniłam do poradni, do tej dr na nr prywatny, prosilam o poprawienie lub wystawienie e recepty, odmówiła bo ona teraz wyjeżdża i będzie za 2 tygodnie i wtedy mam dzwonic... Dziecko cierpi, ja już nie wiem co mam robić, na wizytę czekaliśmy 2 miesiace, a prywatnie żaden alergolog nie chciał nas przyjąć z tak malym dzieckiem...

Całe szczęście szpital ten znajduje się w innym mieście, inaczej pofatygowała bym się tam i zrobila awanturę. Dr byla wredna i cwniakowala, mult pacjentów wszyscy na tą samą godzinę... Odsyłali nas z poradni do labolatorium, z labolatorium na oddział z oddziału znow do labolatorium... Brak słów. 

I pozniej znów na oddział i do poradni. Pol dnia w szpitalu i nic nie załatwione. A czekalam z nadzieją na wizytę, że ktoś w końcu ulży dziecku 

Skandaliczne zachowanie lekarza. Masz dwa wyjścia: jeśli recepta jest odręczna i niewyrazna, a ty znasz nazwę to może któraś apteka Ci wyda o ile problemem jest tylko sama nazwa. Opcja druga zadzwonić do swojej przychodzni i poprosić lekarza o wystawienie recepty lub szybko prywatnie się umówić. A lekarza, który tak się zachował dobrze opisać w opiniach.

Zadzwoń do poradni i niech inny lekarz wypisze ereceptę. Nie daj się zbyć, to ich obowiązek.

11 godzin temu, roztargniona09 napisał:

Skandaliczne zachowanie lekarza. Masz dwa wyjścia: jeśli recepta jest odręczna i niewyrazna, a ty znasz nazwę to może któraś apteka Ci wyda o ile problemem jest tylko sama nazwa. Opcja druga zadzwonić do swojej przychodzni i poprosić lekarza o wystawienie recepty lub szybko prywatnie się umówić. A lekarza, który tak się zachował dobrze opisać w opiniach.

Lekarka opisana 👌