Dziewczyna_38 5 Napisano Marzec 11, 2022 Jak wygląda prawnie jak się para rozstaje a sa dzieci? Byłam 12 lat razem mamy 2 małych wspólnych dzieci nie jesteśmy małżeństwem ale kupiliśmy dom na mortgage. Co z alimentami? Czy ciężko mi będzie samej z dwojka maluchów? Jestem koło 40stki. No i jeszcze nasz wspólny dom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kirinka 32 Napisano Marzec 13, 2022 Zalezy od sytuacji i tego czego wy chcecie. Niezaleznie czy jestescie malzenstwem czy nie, podzial opieki ustalacie najpierw miedzy soba a potem formalizujecie przez sad rodzinny, chyba ze nie mozecie sie dogadac, wtedy sad moze wkroczyc i zasadzic co jest w najlepszy, interesie dzieci. Z domem roznie - teoretycznie jestescie oboje odpowiedzialni jesli kredyt jest na was oboje i dzielicie po polowie, ale to tez teoretycznie jest do ustalenia. Skontaktuj sie z citizens advice i moga ci cos doradzic prawnie o wiele lepiej niz tutaj ktos ci doradzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dziewczyna_38 5 Napisano Marzec 13, 2022 A czy orientujesz się kto może dostac dom czy ja z dziećmi czy on? Dom kupiliśmy razem niesplacony bo 3 lata temu dopiero kupilismy . Jego byłoby stać zeby w nim zostać i mnie z dziećmi też by było stać zeby na nim zostac i go splacac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kirinka 32 Napisano Sierpień 28, 2022 W takim przypadku to jest do uzgodnienia zwykle, nie ma takiego czegos ze ktores z was 'dostanie' dom. Zwykle jesli jest na was oboje i zadne nie chce ustapic to albo sie spzedaje albo jedno drugie wykupuje i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach