Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosc 2

Studia

Polecane posty

Czesc mam pytanie czy warto zacząć pielegniarstwo w wieku 38 lat ?? 

ok dzięki za odpowiedź. Jedyny mankament który mnie trochę powstrzymuje to jak odnaleźć się między 20-latkami ...

Ja studiowalam w Irlandii. 20% miejsc jest zarezerwowanych dla mature student czyli dla osob po 23 roku zycia.  Byly dwie babki ktore mialy 46 lat. Wiekszosc z tych 20 procent mialo powyzej 30 lat w tym ja.

Bardziej bym sie o praktyki martwila a nie o wiek na studiach.

Ja studiowałam sporo lat w Uczelni Pedagogicznej. Tam było dużo osób w wielu 40 lat. Teraz studiuję, gdzie są ludzie w wieku i w dużej mierze 60 plus, dobrze sobie radzą. Lepiej sobie nie raz radzą niż mym młodsi. Wiek to żaden kłopot już w czasie nauki. Jest wręcz tendencja, by stale się uczyć. Jest to męczące, ale nie da się ukryć, że perspektywy daje. Sama mam 30parę lat i zamierzam dalej się uczyć. Czemu nie, jak komuś to sprawia radość i coś daje. 

Dnia 12.04.2022 o 14:47, Gosc 2 napisał:

ok dzięki za odpowiedź. Jedyny mankament który mnie trochę powstrzymuje to jak odnaleźć się między 20-latkami ...

Jak ja studiowałam zaocznie to u mnie na roku był facet w wieku 56 lat. O tak studiował bo zawsze chciał ten kierunek a nie było czasu.

Powiem ci tak- wszyscy za nim przepadali. Na wszystkie imprezy był zapraszany- miał mnóstwo kolegów i koleżanek.