Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ksenia01

Dentysta w ciąży

Polecane posty

Dziewczyny czy miałyście może podawany dexadent w ciąży? Dentystka mówi ze jest bezpieczny, a na internecie, ze nie jest wskazany dla kobiet w ciąży. 

37 minut temu, Ksenia01 napisał:

Dziewczyny czy miałyście może podawany dexadent w ciąży? Dentystka mówi ze jest bezpieczny, a na internecie, ze nie jest wskazany dla kobiet w ciąży. 

Zawsze możesz skonsultować z ginekologiem.

15 minut temu, Foko Loko napisał:

Ginekolog dopiero za tydzień, w sobotę  prenatalne także tez zapytam. 

24 minuty temu, Foko Loko napisał:

Ta dentystka upewniala mnie, ze ta dawka nie ma żadnego negatywnego wpływu, ale ja wszystkie podane leki zawsze sprawdzam czy nic się nie stanie, lecz z bólu nie byłam w stanie wytrzymać, poniewaz w nocy zrobił się stan zapalny,  a ten lek troche uśmierzył ból.

Nie kierowałabym się internetem, z lekami w ciąży jest spory problem, nie chcę zbytnio się na temat wypowiadać, ale mogę podać ci na swoim przykładzie. Przed ciążą brałam lek X, w Polsce i za granicą, w ciąży nie powinnam rezygnować z leczenia tym bardziej i ciekawostka taka, w klasyfikacji leków w kraju, w którym mieszkam lek jest w ciąży bezpieczny, w Polsce z kolei tylko przy korzyściach przewyższających zdrowie matki. Także skonsultuj z ginekologiem, ale nie przeżywaj też, że robisz dziecku jakąś ogromną krzywdę. Leki w ciąży to bardzo trudny temat, wiem jak bardzo się boisz, ale internet w tym zakresie naprawdę nie pomoże.

31 minut temu, roztargniona09 napisał:

Nie kierowałabym się internetem, z lekami w ciąży jest spory problem, nie chcę zbytnio się na temat wypowiadać, ale mogę podać ci na swoim przykładzie. Przed ciążą brałam lek X, w Polsce i za granicą, w ciąży nie powinnam rezygnować z leczenia tym bardziej i ciekawostka taka, w klasyfikacji leków w kraju, w którym mieszkam lek jest w ciąży bezpieczny, w Polsce z kolei tylko przy korzyściach przewyższających zdrowie matki. Także skonsultuj z ginekologiem, ale nie przeżywaj też, że robisz dziecku jakąś ogromną krzywdę. Leki w ciąży to bardzo trudny temat, wiem jak bardzo się boisz, ale internet w tym zakresie naprawdę nie pomoże.

Oczywiście skonsultuje, znalazłam jeden wpis ze kobieta dostala ten lek u dentysty w 10 tygodniu, także mam nadzieje ze będzie wszystko w porządku, nie powinnam czytać, ale to tak samo mi przychodzi, ze jednak powinnam zobaczyć czy na pewno to dziecku nie zagroziło.