DropKick 105 Napisano Sierpień 17, 2022 Jak gotujecie bazę (bulion) do zup? Nie zawsze mam czas gotować rosół parę godzin, szukam szybszego rozwiązania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 17, 2022 30 minut temu, DropKick napisał: Jak gotujecie bazę (bulion) do zup? Nie zawsze mam czas gotować rosół parę godzin, szukam szybszego rozwiązania. możesz pójść na łatwiznę i zrobić z kostki rosołowej. Ja po prostu robię wywar z warzyw. Gotuję na wolnym ogniu 3-4h. Robię wtedy, kiedy mam czas. Poza tym możesz zrobić więcej i potem pomrozić w pojemnikach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Sierpień 17, 2022 1 godzinę temu, Foko Loko napisał: możesz pójść na łatwiznę i zrobić z kostki rosołowej. Ja po prostu robię wywar z warzyw. Gotuję na wolnym ogniu 3-4h. Robię wtedy, kiedy mam czas. Poza tym możesz zrobić więcej i potem pomrozić w pojemnikach. Ja tez gotuję duzo warzyw + bulion w sloiczku, chyba winiary. Ale przez to ze nie uzywam mięsa kazdy patrzy na mnie jak na dzikuskę dlatego chcialabym zrobic z mięsem.. Ale nie wiem jak, bo nie chce gotowac bulionu 4 godziny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Sierpień 17, 2022 1 godzinę temu, DropKick napisał: Ja tez gotuję duzo warzyw + bulion w sloiczku, chyba winiary. Ale przez to ze nie uzywam mięsa kazdy patrzy na mnie jak na dzikuskę dlatego chcialabym zrobic z mięsem.. Ale nie wiem jak, bo nie chce gotowac bulionu 4 godziny. Ja nie używam mięsa, bo mi się nie chce ale może zrób raz więcej i zamroź?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość _Sue Napisano Sierpień 17, 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, DropKick napisał: Ja tez gotuję duzo warzyw + bulion w sloiczku, chyba winiary. Ale przez to ze nie uzywam mięsa kazdy patrzy na mnie jak na dzikuskę dlatego chcialabym zrobic z mięsem.. Ale nie wiem jak, bo nie chce gotowac bulionu 4 godziny. Może kup szybkowar? Nieoceniona rzecz.Zależy z czego, z piersi kurczaka z kością to już szybko, ze skrzydła indyczego też. Wołowe lub inne mięsa, kura np. w szybkowarze ok. godziny, pół gpdziny wieprzowina. Edytowano Sierpień 17, 2022 przez _Sue Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Sierpień 17, 2022 Nigdy. Nie znoszę zup na rosole ani na mięsie. Używam ziół, soku cytrynowego, orientalnych przypraw. Do zup kremowych podsmażam warzywa na maśle. Czasem kostka rosolowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach