DropKick 105 Napisano Wrzesień 27, 2022 9 godzin temu, jagababa napisał: . Z własnego doświadczenia polecam podgotować lekko płaty, skraca czas pieczenia, nie ma ryzyka, że będzie twardy. Mi wlasnie z lasagne bardzo dlugo schodzi! Jak gotuję makaron osobno - kazdy plat oddzielnie to pol dnia roboty. Jak razem - to wszystko sie zklei. Jak nie ugotuje, nie upiecze sie do konca. Byc moze tobie za malo sosu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Wrzesień 27, 2022 @jagababa@jagababa akurat wymieniłaś większość przepisów ktore robie regularnie 2 dni temu mialam naleśniki, jqk to się szybko nie robi? To się robi expresowo jestem mistrzynią nalesnikow. Nigdy w zyciu mi się zaden nie spalił a robię przynajmniej raz w tyhofniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagababa 2 Napisano Wrzesień 27, 2022 DropKick No to jak masz makarony i naleśniki opanowane to możesz wymyślać do woli, żeby się nie znudziło . Mi z lazanią idzie dość sprawnie, pomimo podgotowania płatów. niestety bez tego zawsze miałam lekki stres. Fakt, to kwestia sosu, jednak jak więcej dawałam to potem lazania była zbyt pływająca, dlatego wolę poświęcić pół godziny na podgotowanie makaronu. Ale właśnie przy smażeniu naleśników zawsze mi się schodzi, choć to też kwestia ilości. Ja staram się jak najwięcej korzystać z produktów sezonowych, dzięki temu nie jest tak nudno. Czasem to tylko dodatek, surówka czy duszone warzywa, czasem pełne danie. Teraz jeszcze robię leczo, również zapas do słoików na zimę, jest trochę ciekawych przepisów z dynią, zaraz zacznę. Lubię też białą kapustę, czy to jako surówka (np. Colesław) czy wspomniana wcześniej zapiekanka gołąbkowa. No i grzyby, jak masz dostęp, to również można pokombinować dla odmiany. Smacznego . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach