CiekawskaBabka 2 Napisano Październik 7, 2022 Jak u Was wyglądają ? co zrobić żeby teściowa nie gadała, goście byli najedzeni, a również żeby nie przesadzić z ilością i kasą? zawsze robiłam obiad +tort+kolacja teraz chce tort+kolacja nie mam pomysłów, help Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1975 Napisano Październik 7, 2022 9 minut temu, CiekawskaBabka napisał: Jak u Was wyglądają ? co zrobić żeby teściowa nie gadała, goście byli najedzeni, a również żeby nie przesadzić z ilością i kasą? zawsze robiłam obiad +tort+kolacja teraz chce tort+kolacja nie mam pomysłów, help U mnie w rodzinie zawsze się robi przekąski + tort + kolacja przekąski typu jakieś koreczki, ciastka, tortille, jakieś ciasta, chipsy itd, tort to normalnie, a potem zwijało się słodko-słone ze stołu i wjeżdżała taca z wędlinami, ze dwie miski z sałatkami, plasterko sera, i chleb. i wszyscy byli najedzeni, nikt nie narzekał, każdy jadł to, na co miał ochotę, a to co zostało dojecie w kolejne dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Październik 7, 2022 Zrob jak wy chcecie,a nie jak teściowej pasuje. Ona jest gosciem i tak traktowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Październik 10, 2022 Ja gdybym robila imprezę urodzinową typu tort + kolacja zrobilabym na kolację danie jedno garnkowe typu strogonof lub leczo. Na stole postawilabym salatki, i moze krokiety? Są syte, jak zrobisz wcześniej to tylko odgrzać, i od razu robi się ich sporą ilość. Teraz czesto widuję na takich uroczystosciach rybę po japońsku. Jak masz sprawny piekarnik to polecam rybę zapiekaną z serkiem topionym lub rybę zapiekaną w sosie koperkowym. W mojej rodzinie zawsze kroluje tatar na imorezach rodzinnych. To moim zdaniem takie swojskie menu, które jest syte, przygotujesz odpowiednio wczesniej, a w trakcie imprezy tylko podgrzejesz (ewentualnie upieczesz w piekarniku). Mozesz jeszcze na stole postawic jakies drobne przekaski, najlepiej takie ktore nie wymagają nakladu pracy np losos wedzony, pieczarki faszerowane. Jak planujesz kawę /herbatę to mogą byc jakies ciasteczka, slodkie przekaski. Jak alkohol - słone. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CiekawskaBabka 2 Napisano Październik 15, 2022 Dnia 10.10.2022 o 21:20, DropKick napisał: Ja gdybym robila imprezę urodzinową typu tort + kolacja zrobilabym na kolację danie jedno garnkowe typu strogonof lub leczo. Na stole postawilabym salatki, i moze krokiety? Są syte, jak zrobisz wcześniej to tylko odgrzać, i od razu robi się ich sporą ilość. Teraz czesto widuję na takich uroczystosciach rybę po japońsku. Jak masz sprawny piekarnik to polecam rybę zapiekaną z serkiem topionym lub rybę zapiekaną w sosie koperkowym. W mojej rodzinie zawsze kroluje tatar na imorezach rodzinnych. To moim zdaniem takie swojskie menu, które jest syte, przygotujesz odpowiednio wczesniej, a w trakcie imprezy tylko podgrzejesz (ewentualnie upieczesz w piekarniku). Mozesz jeszcze na stole postawic jakies drobne przekaski, najlepiej takie ktore nie wymagają nakladu pracy np losos wedzony, pieczarki faszerowane. Jak planujesz kawę /herbatę to mogą byc jakies ciasteczka, slodkie przekaski. Jak alkohol - słone. Dziękuje za komentarz lubimy tatar, a ryba w sosie koperkowym brzmi super, poszukam jakiegoś przepisu 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach