Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

Jak u Was wyglądają ?

co zrobić żeby teściowa nie gadała, goście byli najedzeni, a również żeby nie przesadzić z ilością i kasą?

zawsze robiłam obiad +tort+kolacja

teraz chce tort+kolacja

nie mam pomysłów, help 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
9 minut temu, CiekawskaBabka napisał:

Jak u Was wyglądają ?

co zrobić żeby teściowa nie gadała, goście byli najedzeni, a również żeby nie przesadzić z ilością i kasą?

zawsze robiłam obiad +tort+kolacja

teraz chce tort+kolacja

nie mam pomysłów, help 😉

U mnie w rodzinie zawsze się robi przekąski + tort + kolacja 🙂

przekąski typu jakieś koreczki, ciastka, tortille, jakieś ciasta, chipsy itd, tort to normalnie, a potem zwijało się słodko-słone ze stołu i wjeżdżała taca z wędlinami, ze dwie miski z sałatkami, plasterko sera, i chleb. 

i wszyscy byli najedzeni, nikt nie narzekał, każdy jadł to, na co miał ochotę, a to co zostało dojecie w kolejne dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja gdybym robila imprezę urodzinową typu tort + kolacja zrobilabym na kolację danie jedno garnkowe typu strogonof lub leczo. Na stole postawilabym salatki, i moze krokiety? Są syte, jak zrobisz wcześniej to tylko odgrzać, i od razu robi się ich sporą ilość. Teraz czesto widuję na takich uroczystosciach rybę po japońsku. Jak masz sprawny piekarnik to polecam rybę zapiekaną z serkiem topionym lub rybę zapiekaną w sosie koperkowym. W mojej rodzinie zawsze kroluje tatar na imorezach rodzinnych. To moim zdaniem takie swojskie menu, które jest syte, przygotujesz odpowiednio wczesniej, a w trakcie imprezy tylko podgrzejesz (ewentualnie upieczesz w piekarniku). Mozesz jeszcze na stole postawic jakies drobne przekaski, najlepiej takie ktore nie wymagają nakladu pracy 🙂 np losos wedzony, pieczarki faszerowane. 

Jak planujesz kawę /herbatę to mogą byc jakies ciasteczka, slodkie przekaski. Jak alkohol - słone. 

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 10.10.2022 o 21:20, DropKick napisał:

Ja gdybym robila imprezę urodzinową typu tort + kolacja zrobilabym na kolację danie jedno garnkowe typu strogonof lub leczo. Na stole postawilabym salatki, i moze krokiety? Są syte, jak zrobisz wcześniej to tylko odgrzać, i od razu robi się ich sporą ilość. Teraz czesto widuję na takich uroczystosciach rybę po japońsku. Jak masz sprawny piekarnik to polecam rybę zapiekaną z serkiem topionym lub rybę zapiekaną w sosie koperkowym. W mojej rodzinie zawsze kroluje tatar na imorezach rodzinnych. To moim zdaniem takie swojskie menu, które jest syte, przygotujesz odpowiednio wczesniej, a w trakcie imprezy tylko podgrzejesz (ewentualnie upieczesz w piekarniku). Mozesz jeszcze na stole postawic jakies drobne przekaski, najlepiej takie ktore nie wymagają nakladu pracy 🙂 np losos wedzony, pieczarki faszerowane. 

Jak planujesz kawę /herbatę to mogą byc jakies ciasteczka, slodkie przekaski. Jak alkohol - słone. 

Dziękuje za komentarz 🙂

lubimy tatar, a ryba w sosie koperkowym brzmi super, poszukam jakiegoś przepisu 🙂 

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×