BasiA21sweety 1 Napisano Październik 12, 2022 (edytowany) Czy ktoś składał apelacje od wyroku rozwodowego? Ile trwa postępowanie ijak wygląda? Jak to wygląda we Wrocławiu??? Maz zamierza apelować boję się że to się znów przeciągnie.... Edytowano Październik 12, 2022 przez BasiA21sweety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Skb 862 Napisano Październik 12, 2022 1 godzinę temu, BasiA21sweety napisał: Czy ktoś składał apelacje od wyroku rozwodowego? Ile trwa postępowanie ijak wygląda? Jak to wygląda we Wrocławiu??? Maz zamierza apelować boję się że to się znów przeciągnie.... Z całą pewnością się przeciągnie. Kilka miesięcy to minimalny czas oczekiwania. Nie wiem, czy wszystko wróciło do normy po całym zamieszaniu z Covidem. U mnie była sprawa zaoczna - tylko pisma obu stron. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BasiA21sweety 1 Napisano Październik 12, 2022 Ato we Wrocławiu? I ile czekaliście na rozprawe zaoczna od momentu wpłynięcia apelacji??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Skb 862 Napisano Październik 12, 2022 42 minuty temu, BasiA21sweety napisał: Ato we Wrocławiu? I ile czekaliście na rozprawe zaoczna od momentu wpłynięcia apelacji??? Tak, we Wrocławiu. Kilka miesięcy. Chyba coś koło 7 czy 8. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
#Małgośka# 286 Napisano Październik 12, 2022 (edytowany) Generalnie na apelacje trochę się czeka, dłużej niż na inne rozprawy, bo jest często za mało sędziów. Bywa, że i ponad rok. Ale z tego co kojarzę Wrocław nie należy do takich rekordzistów. Także nie wiem, może tak z pół roku, ale to jest strzał zupełny. To też chyba zależy w której połowie roku ta apelacja trafi do Sądu, a przynajmniej w jednym z Sądów był taki warunek. Sama apelacja to często krótka piłka, bo wszystko co miało zostać powiedziane zostało już zawarte na piśmie, w apelacji czy w odpowiedzi na nią. No ale bywa, że Sąd na tym jednak nie poprzestanie. Albo bywają też rozprawy niejawne apelacyjne, bez udziału stron. Edytowano Październik 12, 2022 przez #Małgośka# Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trevor Berbick 6 Napisano 28 Październik około mieisąca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach