Magdalena Wiśnia 2 Napisano Grudzień 21, 2022 Dzień dobry, Mam takie pytania macie może ciekawe przepisy na ciasta świąteczne - wiem, że sernik sernikowy nie równy;) chciałabym w tym roku coś nowego ciekawego położyć na stół. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta ostojska 8 Napisano Grudzień 21, 2022 Hejka, wiesz co, ja robię zawsz co roku od 8 lat, piernik staropolski, ale na niego jest już za późno, z takich innych serników, bardzo polecam z mango w białej czekoladzie Darii ładochy. Tych przepisów jest kilka jednak jak przeglądałam to ten mi jakoś tak przypadł do gustu. Co jeszcze. Możesz upiec tort piernikowy, gdzie np. robisz biszkopt kakaowy z przyprawą do piernika, przekładasz blaty powidłami sliwkowymi najlepiej węgierkowymi i przekładasz też czekoladową bitą śmietaną. Czekoladową bitą śmietanę robisz w taki sposób, że musisz podgrzać kremówkę i do niej wrzucić tabliczkę gorzkiej czekolady. Potem ubijasz, dodajesz oczywiście cukier waniliowy plus śmietan fix. Na samym końcu wierzch polewasz białą czekoladą. Mam nadzieję, że coś pomogłam 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdalena Wiśnia 2 Napisano Grudzień 27, 2022 super, bardzo dziękuje za przepis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia1991 1158 Napisano Grudzień 28, 2022 Ja polecam nie ciasto, ale coś absolutnie pysznego. Blok czekoladowy z dobrych składników na alkoholu- na przykład takiej małpce kawowej. Pycha! Zabójstwo dla figury. Masło zamiast margaryny w składzie robi ogromną różnicę.Ja robię zawsze na specjalne okazję dlatego, że to znika w ekspresowym tempie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magdalena Wiśnia 2 Napisano Styczeń 17, 2023 Jejku dziękuje wszystkim za przepisy. Spróbuje zrobić. Jak tam po nowym roku?? Jakieś postanowienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosc85 9 Napisano Styczeń 25, 2023 Jak zrobić taki blok czekoladowy na alkoholu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach