Malgorzata89 0 Napisano Styczeń 22, 2023 Hej, w lutym bratu rodzi się córka i mam głos rozstrzygający pomiędzy dwoma imionami zatwierdzonymi przez rodziców czyli Olga i Lena. Mnie podobają się oba tak samo, a Wy jak myślicie? Za Olga przemawia fakt że Olga to konkretne imie,Lena może ciut mniej,za to jest jeszcze bardziej oryginalna i nieoklepana a przy tym też kobieca i delikatna, ale sama nie wiem...Chce zeby mala potem była zadowolona z doradztwa ciotki :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Styczeń 22, 2023 Jakies takie ruskie te imiona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość888 366 Napisano Styczeń 22, 2023 Lena śliczne, delikatne i dziewczęce imię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alice82 0 Napisano 16 Styczeń Dnia 22.01.2023 o 16:35, Bimba napisał: Jakies takie ruskie te imiona Olga jest skandynawska i jest ram popularna do dziś, Lena zresztą też a pochodzenie ma greckie, więc jak ruskie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emilia40 1 Napisano 22 Styczeń Przecież polskie prawo dopuszcza nadawanie dwóch imion więc możesz nadać je oba np Olga Lena lub Lena Olga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisza_nocna 47 Napisano 24 Styczeń Dnia 22.01.2024 o 13:48, emilia40 napisał: Przecież polskie prawo dopuszcza nadawanie dwóch imion więc możesz nadać je oba np Olga Lena lub Lena Olga. Prawo tak, ale jak to ma być imię dla chrześnicy znaczy że będzie chrzest. A księża zazwyczaj chcą żeby dziecko miało jedno imię po świętym. Więc można by tak zrobić jeśli któreś z nich jest imieniem świętym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach