Tipp 0 Napisano Maj 19, 2023 Ginekolog zapisał mi tabletki antykoncepcyjne "sylvie 30" na 3 miesiące/na moją prośbę wesele, urlop i chcialam uniknac okresu w tym czasie/. Pierwsze opakowanie rozpoczęłam 22 kwietnia w dniu wystąpienia miesiączki. Po nim 7 dni przerwy i kolejne opakowanie które winnam zacząć od 20 maja i skończyć je 9 czerwca. Na tym drugim opakowaniu chciałbym zakończyć. Po nim nastapi krwawienie z odstawienia. Moje pytanie brzmi: czy w miesiacu zakończeniu stosowania tabletek możliwe jest ze poza krwawieniem z odstawienia wystąpi w tym samym miesiącu okres jakby "dodatkowo" w takim terminie jakbym nie przyjmowała tabletek anty /czyli np. W terminie 19-25 czerwiec?/ Proszę o szybką odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DankaDanusia 1 Napisano Czerwiec 11, 2023 No trzeba się badać. W domku zapisywać cykle. Ja do wyznaczania dni płodnych mam Cyclotest MyWay Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tipp 0 Napisano Czerwiec 12, 2023 Ale co mam badać? I po co zapisywać cykle a tym bardziej wyznaczać dni płodne? W jakim celu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1975 Napisano Czerwiec 12, 2023 2 godziny temu, Tipp napisał: Ale co mam badać? I po co zapisywać cykle a tym bardziej wyznaczać dni płodne? W jakim celu? To spamer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tipp 0 Napisano Czerwiec 14, 2023 Gorszych herezji chyba nigdy nie słyszałam. Monitoruj se co chcesz i czym chcesz każda część z osobna albo wszystkie naraz. Na początku zacznij od głowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka94 29 Napisano Czerwiec 26, 2023 Co za głupie pomysły żeby tylko na 3 miesiące przyjmować tabletki antykoncepcyjne? Beznadzieja, a później problem, bo się wszystko przesuwa albo dodatkowe krwawienia występują. Kontrola cyklu jest po to, by wiedzieć kiedy ma się dni płodne, nawet jak cykl nie jest regularny. Na takim cyclotesterze można robić stałe zapisy i pokazywać ginekologowi wykresy na wizytach. Ale jak wolicie się bawić w tabletki na 3 miesiące to gratuluję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tipp 0 Napisano Czerwiec 26, 2023 Co za głupia odpowiedź. Nikt Cie nie pyta czy warto /trzeba brać tabletki przez 3 mce. Skoro biorę tzn ze warto. Pytanie brzmiało jasno czy wystąpi dodatkowe krwawienie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach