Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 Myślałam, że Kitek zrobi je dla mnie. Ale niestety tak się nie stało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dutch V. Der L!nde 8 Napisano Lipiec 21, 2023 Muszę się dżemy nauczyć robić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 (edytowany) 2 minuty temu, Dutch V. Der L!nde napisał: Muszę się dżemy nauczyć robić... Ja dziś zrobiłam pyszne ogórki. W nastepnym tygodniu beda może konfitury nie sadziłam, że to takie proste i przyjemne zajęcie. Edytowano Lipiec 21, 2023 przez Niburdiama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dutch V. Der L!nde 8 Napisano Lipiec 21, 2023 Przed chwilą, Niburdiama napisał: Ja dziś zrobiłam pyszne ogórki. W nastepnym tygodniu beda może konfitury nie sadziłam, że to takie proste i przyjemne zajęcie. Przyjemna to będzie konsumpcja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 nauczyłam sie dziś nawet przepisu na orientalnego kurczaka i ciasto kawowe ociekające karmelem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 Przed chwilą, Dutch V. Der L!nde napisał: Przyjemna to będzie konsumpcja Zrobiłam 15 słoików ogorkow i zajelo mi to ok. 30 min. Potem jeszcze zalewa, powiedzmy godzina i pyszne jedzonko na zime gotowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 (edytowany) 1 minutę temu, Megaterium napisał: Ile masz lat że przetwory robisz? Nigdy nie robiłam, ale po prostu smak domowy mi najlepiej pasuje jak u mamy czy babci. A lunche mnie znudzily. Edytowano Lipiec 21, 2023 przez Niburdiama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dutch V. Der L!nde 8 Napisano Lipiec 21, 2023 1 minutę temu, Megaterium napisał: Ile masz lat że przetwory robisz? Przetwory to fajna rzecz, dobra alternatywa do śmieciowego żarcia... nie trzeba być babcią by chcieć i się nauczyć to robić. Ja zaczynam od konfitur. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 Przed chwilą, Dutch V. Der L!nde napisał: Przetwory to fajna rzecz, dobra alternatywa do śmieciowego żarcia... nie trzeba być babcią by chcieć i się nauczyć to robić. Ja zaczynam od konfitur. Dokładnie. To chyba się robi w ten sposob, że wkładasz owoce lub mielisz i dodajesz cukru, żeby się nie psuły. Ale nie wiem jakie proporcje. Potem pewnie trzeba gotować słoiki w wodzie, zgaduje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dutch V. Der L!nde 8 Napisano Lipiec 21, 2023 1 minutę temu, Niburdiama napisał: Dokładnie. To chyba się robi w ten sposob, że wkładasz owoce lub mielisz i dodajesz cukru, żeby się nie psuły. Ale nie wiem jakie proporcje. Potem pewnie trzeba gotować słoiki w wodzie, zgaduje? Ja dopiero będę to ogarniać... ale jest internet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 19 minut temu, Dutch V. Der L!nde napisał: Ja dopiero będę to ogarniać... ale jest internet Teraz to już chyba robią to inaczej tzn. jest cukier żelujacy i zamiast gotowania konfitury to wstawiaja do mikrofali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 Przed chwilą, Caryca z cytrusami napisał: Prędzej do piekarnika A teraz są trendy kuchnie indukcyjne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 (edytowany) Ja unikam cukru, ale jeśli zrobie kilka słoików to dam znać jak i czy pyszne, ale predzej powidła ze śliwek Edytowano Lipiec 21, 2023 przez Niburdiama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 9 minut temu, Caryca z cytrusami napisał: A jaki to ma związek z tematem? A jak Ci sie wydaje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 Są różne przepisy w necie, jedni beda gotowac, inni piec w piekarniku, a jeszcze inni na kuchence indukcyjnej lub w mikrofali, ale to zależy jaki efekt chcesz osiągnąc. Z tego co slyszałam profesjonalne gotowanie wymaga precyzji, stad ponoc szefowie kuchni wybierają najczęściej kuchenkę z wieksza kontrola temperatury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 9 minut temu, Caryca z cytrusami napisał: Wydaje mi się, że jak zwykle z tobą tracę czas. Wymądrzaj się do optyka. Ok 🖐 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niburdiama 601 Napisano Lipiec 21, 2023 7 minut temu, Żaba Monika napisał: Przeciez na kuchni indukcyjnej tez sie gotuje, co za roznica na jakiej. W internecie opisuja, ze moze byc roznica w kontroli temperatur. Ale ja nie wiem, dopiero wkraczam w arkana gotowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach