andzia29551 0 Napisano Grudzień 28, 2023 Na dłoniach zrobiły mi się strasznie swędzące zmiany robiłam wymaz w kierunku grzybicy i wyszedł negatywny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
driver.ania 0 Napisano 5 Styczeń Również miałam problem z skórą dłoni, ale znalazłam kilka skutecznych sposobów na jej nawilżenie. Na pewno bardzo ważne jest nawilżanie skóry od zewnątrz. Moją ulubioną maścią jest maść konopna Dr. Retter 24%. Szukaj tej z hologramem na opakowaniu, aby mieć pewność, że masz oryginalną recepturę. Maść konopna doskonale nawilża skórę, pomaga w regeneracji i łagodzi podrażnienia. Ostatnio odkryłam również maść konopną z dodatkiem CBD, którą zakupiłam w Konopnej Farmacji w Poznaniu mają tez sklep online - o nazwie Hiskin tania 22 zł Maść jest SUPER odrazu odczułam jej kojące działanie Dodatkowo, bardzo dobrze sprawdzą się płukanki z rumianku. To sposób mojej babci Rumianek posiada właściwości przeciwzapalne i łagodzące, co może pomóc w złagodzeniu podrażnień i regeneracji skóry dłoni. Dlatego Warto robić płukanki wieczorem, aby skóra miała czas na regenerację przez całą noc. Jeśli chodzi o olej z czarnuszki, warto stosować go zarówno od wewnątrz, jak i na zewnątrz. Olej z czarnuszki ma działanie nawilżające i przeciwzapalne, co może pomóc w łagodzeniu podrażnień i poprawie kondycji skóry dłoni. Warto również wspomnieć, że zarówno rumianek, jak i czystek zawierają substancje, które mogą pomagać w pielęgnacji skóry. Rumianek zawiera flawonoidy, które działają przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie. Czystek natomiast jest bogaty w polifenole, które mogą wspomagać procesy regeneracyjne skóry. I tyle w temacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach