Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Natalixa

3 latek nosi smoczek

Polecane posty

Jak oduczyć 3 latka by nie nosił już smoczka? 

Nosi jak śpi w nocy i czasem w dzień weźmie , Boję się że będzie miał wadę zgryzu i będzie seplenił

Obetnij go czy zrób dziurkę i powiedz że smoczek się zepsuł. Weźmie do buzi i nie będzie mu już smakował.

Ssałam podobno smoczek do pięciu lat i mam ładne proste zęby,nie mam jakiejś obleśnej wady zgryzu.Nawet często słyszałam komplementy,że mam ładne zęby 😜

Moje baby butelka ze smoczkiem do pięciu lat.To chyba genetyczne🤦‍♀️Nie dało się oduczyć.Po prostu pewnego dnia samo stwierdziło,że to obrzydliwe😅

Cierpliwości,daj dziecku dorosnąć do zmian😘

Dnia 18.08.2024 o 09:03, KittyD napisał:

Ssałam podobno smoczek do pięciu lat i mam ładne proste zęby,nie mam jakiejś obleśnej wady zgryzu.Nawet często słyszałam komplementy,że mam ładne zęby 😜

Moje baby butelka ze smoczkiem do pięciu lat.To chyba genetyczne🤦‍♀️Nie dało się oduczyć.Po prostu pewnego dnia samo stwierdziło,że to obrzydliwe😅

Cierpliwości,daj dziecku dorosnąć do zmian😘

To tylko pogratulować tobie i twojemu dziecku. Tylko że smoczek często prowadzi do wad zgryzu i nie każdy ma takie szczęście jak ty. Ja też ssałam smoczek długo gdzieś do 5 lat i miałam dużą wadę zgryzu i pamiętam te chodzenie do ortodonty przez wiele lat i ten aparat na zęby który musiałam nosić to nie było miłe. Jeśli się da oduczyć jak najszybciej smoczka.

9 godzin temu, Magda1234567 napisał:

To tylko pogratulować tobie i twojemu dziecku. Tylko że smoczek często prowadzi do wad zgryzu i nie każdy ma takie szczęście jak ty. Ja też ssałam smoczek długo gdzieś do 5 lat i miałam dużą wadę zgryzu i pamiętam te chodzenie do ortodonty przez wiele lat i ten aparat na zęby który musiałam nosić to nie było miłe. Jeśli się da oduczyć jak najszybciej smoczka.

Heh, nie do końca.

Ja byłam smoczkowym dzieckiem do 3rż, moja siostra za to nigdy smoczka nie chciała. I obie miałśmy dokładnie tę samą wadę zgryzu. Ba, mój syn smoczka nie chciał nigdy, a już widzimy, że wada zgryzu na pewno u niego będzie.

Geny.

• Like 1

9 godzin temu, Foko Loko napisał:

Heh, nie do końca.

Ja byłam smoczkowym dzieckiem do 3rż, moja siostra za to nigdy smoczka nie chciała. I obie miałśmy dokładnie tę samą wadę zgryzu. Ba, mój syn smoczka nie chciał nigdy, a już widzimy, że wada zgryzu na pewno u niego będzie.

Geny.

Może i geny też na to wpływają ale ja wadę zgryzu miałam a mój brat jej nie miał a on smoczek miał krótko. Myślę że najlepiej odstawić smoczek.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować