Urmaj 75 Napisano 16 Sierpień " The Big Siur dodał komentarz do Forum Kafeteriaforum@kafeteria.pl do mnie (więcej) 16 sie 2024 Bezpieczeństwo: Szyfrowanie TLS Więcej informacji Forum Kafeteria Cześć Urmaj, The Big Siur dodał komentarz do temat, The Big Siur dodał komentarz do The Big Siur napisał: 13 godzin temu, Urmaj napisał: Robię. Codziennie doje krowy, obrządzam. Jutro jedziemy z tatą trawę talerzować i orać. Potem będziemy siać nową. Potem będziemy kosić na innym polu. Tylko nie widzę sensu więcej pracować jak nie mam dzieci. Sam się zajmę dziećmi z mamą i z tą babą co je urodzi. Mamy nowy całkowicie darmowy żłobek i przedszkole w gminie 4 km od domu. Jesteś zbyt pesymistyczny. No ale ile z tego jest pieniędzy? No właśnie Ja nie pochodząc ze wsi a tylko tam mieszkając, wiem że są tam generalnie dwie grupy kobiet. Są te które się chcą za wszelką cenę stamtąd wyrwać - i one robią wszystko żeby dostać się na studia a po studiach znaleźć pracę w mieście i tam zostać. I są takie które chcą zostać na wsi, i te jak tylko skończą 18 lat to rozglądają się za facetem, żeby jak najszybciej się hajtnąć i zacząć robić bejbiki. Na babę z pierwszej grupy nie masz szans, bo ona nie po to włożyła tyle wysiłku, żeby uciec ze wsi, żeby teraz się związać z chłopem małorolnym i resztę życia zmarnować tyrając na zadüpiu za grosze. Na babe z drugiej grupy też nie masz szans, bo w twoim wieku to one mają już męża albo dwoje czy troje dzieci. Zostają ci ewentualnie wdowy i rozwódki, ale tylko te zdesperowane, bo na wsi ludzie się znają, i wszyscy wiedzą że jesteś stary kawaler (wg wiejskiego sposobu myślenia) z którym nie dokonać jest wszystko w porządku" Rano za późno wstałem rodzice już doili potem było mi smutno to siedziałem na pudełku i trochę płakałem. Wróciłem do domu to poszłem na górę spać. Tata sam talerzował, orał wieczorem jeszcze posiał nawozy. Jedna kobieta z którą pisałem na tinder spytała czym się zajmuję jak odpowiedziałem że rolnik i krowy to zniknęła. I tak chcę mieć dzieci nie umiem wymyślić innego celu dalszego życia tylko muszę się poskładać psyhicznie. Brat był z dziećmi w kinie i teraz mają jechać do zoo tymczasem siostra że szwagrem i dzieckiem są w górach. Też chcę spędzać w przyszłości takie chwile z własną rodzinką. Mam coraz mniej czasu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 213 Napisano 17 Sierpień 14 godzin temu, Urmaj napisał: Jedna kobieta z którą pisałem na tinder spytała czym się zajmuję jak odpowiedziałem że rolnik i krowy to zniknęła. nic się nie uczysz Urmaj... 14 godzin temu, Urmaj napisał: Też chcę spędzać w przyszłości takie chwile z własną rodzinką. Mam coraz mniej czasu. no to musisz zacząć działać w tym kierunku, może nawet wyprowadzka do miasta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach