Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Legacy

To Srun ćpun blokuje tematy

Polecane posty

13 minut temu, Seven napisał:

Mów szybko bo nie mogę wytrzymać.

Składniki

2 szklanki mąki pszennej - 320 g

4/5 szklanki kremowego jogurtu naturalnego - 250 g

płaska łyżeczka soli

płaska łyżeczka cukru

po 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej i proszku do pieczenia

Przepis:

W misce umieść razem dwie szklanki mąki pszennej tortowej lub uniwersalne. Dodaj też płaską łyżeczkę soli oraz jedną płaską łyżeczkę cukru. Wsyp około 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia i tyle samo sody oczyszczonej. 

Do mieszanki suchych składników dodaj 4/5 szklanki kremowego jogurtu naturalnego, czyli równo 250 gramów jogurtu. Bardzo ważne jest to, by jogurt nie był zimny. Można go nawet lekko podgrzać. 

Wyrabiaj ciasto chwilę dłońmi. Wystarczy kilka minut, by ciasto zrobiło się jednolite. Ciasto podziel na sześć równych kawałków.

Blaszkę z gotowymi do pieczenia bułeczkami umieść w komorze piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Wybierz środkową półkę z grzaniem góra/dół. Bułki bez drożdży piecz przez około 23 minuty.

Takie zazwyczaj robię, pyszne i wchodzą 🙂

Edytowano przez Megi_ona
  • Like 2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Super. Brzmi lekko i nieskomplikowanie. Zrobię to powiem. Tymczasem dobrej nocy snu spokojnego. 

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kolejny dzień otwiera bramy i słońce z nocy się wyłoniło. Dlaczego więc śpicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×