Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Rym Cym +

Pierwszy raz - przed chwilą - dzwonił do mnie ankieter z sondażowni... xD

Polecane posty

gdy następnym razem usłyszycie sondaż CBOS, to wiedzcie, że jestem w grupie badanych XD

- wykształcenie

- gdzie mieszkasz

- skala dochodów na m-c

- przedział wiekowy

- na kogo głosowałeś w ostatnich wyborach

- na kogo zagłosowałbyś w wyborach parlamentarnych

- na kogo zagłosowałbyś w wyborach prezydenckich

- jak oceniasz swoją sytuację ekonomiczną

- jak zapatrujesz się na przyszłość - pozytywne/neutralnie/negatywnie

- jak oceniasz swoje preferencje polityczne od 1 - skrajnie lewicowe, do 7 - skrajnie prawicowe.

9 minut temu, Caryca cukrowa napisał:

Ja wolę te ankiety odklepać w necie, bo w telefonie słychać pogłos, ciężko się dogadać.

no, ale voice to voice są najdokładniejsze... dlatego dzwonią. chociaż cbos nie słynie z miarodajności XD

13 minut temu, Rym Cym + napisał:

no, ale voice to voice są najdokładniejsze... dlatego dzwonią. chociaż cbos nie słynie z miarodajności XD

Dlaczego najdokładniejsze? Ja bym powiedziała, że te gdzie spokojnie czytasz i klikasz.

Do mnie dziś jakaś sz.mata zadzwoniła. Wciskała mi jakieś urządzenie że do sprawdzenia, czy pomaga. Najpierw pytała, czy to i to mi dolega, mówiłem, że nie, nic z tych rzeczy mi nei dolega. A za moment, że chce, żebym przetestował ich urządzenie i jak zadziała na dolegliwości, żebym wystawił opinie.Czyli koło 18.00 nie mogę odbierac telefonów nieznanych. Na 799

Edytowano przez Mariusz4

4 godziny temu, Rym Cym + napisał:

gdy następnym razem usłyszycie sondaż CBOS, to wiedzcie, że jestem w grupie badanych XD

- wykształcenie

- gdzie mieszkasz

- skala dochodów na m-c

- przedział wiekowy

- na kogo głosowałeś w ostatnich wyborach

- na kogo zagłosowałbyś w wyborach parlamentarnych

- na kogo zagłosowałbyś w wyborach prezydenckich

- jak oceniasz swoją sytuację ekonomiczną

- jak zapatrujesz się na przyszłość - pozytywne/neutralnie/negatywnie

- jak oceniasz swoje preferencje polityczne od 1 - skrajnie lewicowe, do 7 - skrajnie prawicowe.

Zapamiętałeś te wszystkie pytania tak z zaskoczenia?

Do mnie by sie nie dodzwonili, bo nie odbieram nieznanych numerow. Ciekawe jak to wplywa na wyniki ankiety.

43 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Do mnie by sie nie dodzwonili, bo nie odbieram nieznanych numerow. Ciekawe jak to wplywa na wyniki ankiety.

Nijak. Dzwonią tak długo aż uzbierają odpowiednią ilość odpowiedzi od wszystkich grup demograficznych.

Mi już chyba wszystko, co było możliwe, dziś były nowości. Tj, urządzenie, na nerwobóle, których nie mam a miałbym je przetestować, czy pomaga, baba nie wie co mówi, bo pytała, czy mam. I myślę, no niech się wypowie, poczekam, a jej zdanie trwało 2 minuty, jak ostrzegała. Nieładnie tak wcisnąć rozłącz do kobiety. Może dlatego dzwoni do faceta, bo myśli, że nie odmówi.

10 godzin temu, Śliwka Jukońska napisał:

Zapamiętałeś te wszystkie pytania tak z zaskoczenia?

moja praca polega m.in. na dobrej pamięci 😉

8 godzin temu, BabaZBlokadąPisania napisał:

Mnie kiedyś chcieli wcisnąć fotowoltaikę i tańszy prąd. Obecnie nikt nie dzwoni i niczego nie proponuje 🥰

8 godzin temu, Caryca cukrowa napisał:

Mnie usilnie proponują kolagen z refundacją 😴 Odbieram te telefony tylko po to by je potem dodać do blokowanych.

do mnie nawet naciągacze z africa kiedyś dzwonli... kierunkowy z nigerii xD jak oddzwonisz to masz zaraz mega dług na rachunku... ale nie udało się murzynom... xD

9 godzin temu, Żaba Monìka napisał:

to wygląda tak:

ankietowany musi odpowiedzieć na komplet pytań i wtedy z automatu jest przydzielany do ok 1100 badanych...

ta liczba 1100 jest nieprzypadkowa... to grupa osób ułożona wg miejsca zamieszkania, wykształcenia, wieku, zarobków... ułożona w ten sposób by maksymalnie odzwierciedlała całe społeczeństwo... więc wiadomo, że spośród tych osób musi być odpowiednia liczba która np reprezentuje miasta pow 100 tys i odpowiednia która wsie, i tak dalej...

jeśli nie odpowiesz na jakieś pytanie, lub się nie dodzwoni, lub odmówisz, to nie wchodzisz do grupy badanych i dzwonią według klucza w/w aż do skutku

Edytowano przez Rym Cym +

2 minuty temu, KochamZuze napisał:

A SKĄD MIELI NUMER 

banalnie proste...system losuje numery aż trafi...

sam możesz się w to pobawić... zacznij na przykład od +48 557 i dodaj sześć kolejnych losowych numerów... w końcu trafisz na aktywny i się dodzwonisz

• Like 1

5 minut temu, Rym Cym + napisał:

banalnie proste...system losuje numery aż trafi...

sam możesz się w to pobawić... zacznij na przykład od +48 557 i dodaj sześć kolejnych losowych numerów... w końcu trafisz na aktywny i się dodzwonisz

Na aplikacji WhatsApp dziewczynom ode mnie z pracy dzwoniono z Somali i na awatarze były murzyniątka :classic_biggrin:

Jak pisałam wyżej mnie proponowano tańszy prąd i pytano na kogo jest zarejestrowany licznik :classic_tongue:

Przed chwilą, BabaZBlokadąPisania napisał:

Na aplikacji WhatsApp dziewczynom ode mnie z pracy dzwoniono z Somali i na awatarze były murzyniątka :classic_biggrin:

Jak pisałam wyżej mnie proponowano tańszy prąd i pytano na kogo jest zarejestrowany licznik :classic_tongue:

no... murzyniątka szukały mamy chrzestnej xD

10 godzin temu, Pochwa w pochwie 17.™2 napisał:

I takie informacje podajesz byle komu? 

to są informacje bardzo ogólne... gdyby pytali mnie np o wykształcenie konkretnie, ulicę zamieszkania, nazwę miasta szczegółowo, odmówiłbym... ale pytają wyłącznie o stopień wykształcenia, wielkość miasta i tyle... chodzi o to by mieć pewność do jakiej grupy cię przydzielić, bez tego info sondaż byłby kabałą.

Edytowano przez Rym Cym +

12 godzin temu, Rym Cym + napisał:

żadne z tych tzw. ośr. badan opinii nie jest miarodajne. to firmy przyjmujące zlecenia pod narracje. wystarczy obserwowac jakie dane wypluwają przed wyborami a co jest po wyborach w pl albo ostatnio przed wyborami trumpa, jak klamali ze kamala przoduje a za kilka dni trump ją rozbil jak dzieciaka.

ja wypisuje bzdury w tych sondazowniach i placą jakie pare euro na paypala do niczego innego sie nie nadają.

Odstawiłam takie ankiety na e-mail. Leciały do kosza.

Niezapisanych numerów w  telefonie nie odbieram. Sprawdzam w necie : kto dzwonił i sruu blokada. 

35 minut temu, Ismael de Mexico napisał:

żadne z tych tzw. ośr. badan opinii nie jest miarodajne. to firmy przyjmujące zlecenia pod narracje. wystarczy obserwowac jakie dane wypluwają przed wyborami a co jest po wyborach w pl albo ostatnio przed wyborami trumpa, jak klamali ze kamala przoduje a za kilka dni trump ją rozbil jak dzieciaka.

ja wypisuje bzdury w tych sondazowniach i placą jakie pare euro na paypala do niczego innego sie nie nadają.

Do ciebie nigdy nie zadzwoniono? 🥰

Dostawałam takie ankiety na e-mail. Leciały do kosza.

Niezapisanych numerów w  telefonie nie odbieram. Sprawdzam w necie : kto dzwonił i sruu blokada. 

Przed chwilą, przewr(l)otna napisał:

Dostawałam takie ankiety na e-mail. Leciały do kosza.

Mnie w email-ach przychodzą propozycje przejścia na abonament i nowy telefon oraz propozycje zakupu nowego samochodu 🥰Ale wszystko wywalam do kosza 🥰

Napisano (edytowany)
24 minuty temu, BabaZBlokadąPisania napisał:

Do ciebie nigdy nie zadzwoniono? 🥰

kiedyś jak był spis powszechny ...wczoraj do mnie dzwoniła jakaś Joanna i chciała ożenić kolektory słoneczne czy coś. Zaproponowałem spotkanie w piątek o 16 przy winie i sie rozłączyła... czyżby sie obraziła?

Edytowano przez Ismael de Mexico

12 minut temu, BabaZBlokadąPisania napisał:

Mnie w email-ach przychodzą propozycje przejścia na abonament i nowy telefon oraz propozycje zakupu nowego samochodu 🥰Ale wszystko wywalam do kosza 🥰

Dnia by mi zabrakło na spisanie wszystkich ofert jakie dostaję.

Wystarczy zrobić jakiekolwiek zakupy przez Internet i dana firma już jest ze mną. Mam karty klienta ze sklepów stacjonarnych i aktualne promocje na poczcie.

Kupiłam kilka razy bilety na masowe imprezy, e-bilet mnie informuje o koncertach, kabaretach i wydarzeniach sportowych.

Ubezpieczenia na życie, dom, samochód, wyprzedaż roczników Jaguara 🤣 Bilety lotnicze do Dubaju itd, itd, itd 🤣

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować