Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kocur93

Do Sejmu trafiła petycja o zakazie spowiedzi dla osób poniżej 18. roku życia.

Polecane posty

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

No a ja mam inne wiec je wyrazam 🙂

Dzieci nie sa wlasnoscia rodzicow. 

Swoja droga ten projekt to pewnie pic na wode, kazdy moze zlozyc projekt jaki chce, to nic nie znaczy, ale smiesznie nawet patrzec jak sie jaracie i wrozycie koniec swiata.

Jesli dzieci nie są własnością rodziców to dlaczego sąd decyduje o ich zabraniu? Pożyczone są czy jak i zarządza zwrot?😄

9 minut temu, Megi_ona napisał:

No tak kościół sam to wymyślił ale większość starszych ludzi np. Moja mama wielka katoliczka dla niej co mówi kościół to święte i co kościół mówi to i Bóg mówi. 

Wielkanoc i swięcenie pokarmów to też tak naprawdę zwyczaj świecki.

Raczej poganski, tak samo jak wigilia zreszta, przeciez Jezus nie urodzil sie w grudniu, ale wtedy jest przesilenie sloneczne, i duzo religii obchodzilo lub obchodzi wtedy jakies rytualy.

2 minuty temu, Megi_ona napisał:

Bo to było normalne bo byłeś dzieckiem poznawałeś się jaki jesteś.

No ale z psem mnie zesmucil i zniesmaczyl bo jakby miał mojego dobermana to sam by mu píerdolnal żeby pokazac kto jest alfa jak na mnie warczal że nie dało się wyjść z domu to wziolem za leb i przywalilem z całej siły w pluca az zaczal kaslac 

I ten pies ugryzl kikloro ludzi koledze rozerwal spodnie do majtek a tylko mnie się bal bo nie dalem się zastraszyc tylko mu przýpíerdolilem jak pokusia szczotka albo piescia aż metry lecial o ścianę i był szacunku 

Przed chwilą, Hebee napisał:

Jesli dzieci nie są własnością rodziców to dlaczego sąd decyduje o ich zabraniu? Pożyczone są czy jak i zarządza zwrot?😄

Bo to trauma dla dziecka i wazna decyzja.

Nie jaram się  tematem  bo krąży od dawna i się znudził. Zwyczajnie mam chwilę, jem😄 i nie ma lepszego tematu kafeteryjnego.

7 minut temu, Hebee napisał:

Wszystko maszw poście moim wyżej który cytujesz. Po co mam drugi taz to samo pisac?

No tak, to wynalazek kosciola i papiezy, ciesze sie, ze sie zgadzamy 🙂

Bo to trauma dla dziecka i wazna decyzja.

A sąd usunie traumę?😄 Nie dlatego sąd decyduje.

No tak, to wynalazek kosciola i papiezy, ciesze sie, ze sie zgadzamy 🙂

Nie widzę byśmy się zgadzały  skoro po moim poście dalej drążyłaś temat na swój sposób😄 

14 minut temu, Megi_ona napisał:

No tak kościół sam to wymyślił ale większość starszych ludzi np. Moja mama wielka katoliczka dla niej co mówi kościół to święte i co kościół mówi to i Bóg mówi. 

Wielkanoc i swięcenie pokarmów to też tak naprawdę zwyczaj świecki.

Matki juz raczej nie zmienisz, niech sobie chodzi i wierzy jesli jej to w czyms pomaga. Choc moja babcia na starosc z gorliwej katoliczki stala sie Swiadkiem Jehowy, ale to chyba jeszcze gorzej 😄

3 minuty temu, Hebee napisał:

A sąd usunie traumę?😄 Nie dlatego sąd decyduje.

Sad decyduje co jest najlepsze dla dziecka a nie kto ma do niego prawo własnosci.

4 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Sad decyduje co jest najlepsze dla dziecka a nie kto ma do niego prawo własnosci.

Nie o losie dziecku decyduje, tylko o losie dziecka w trudnej sytuacji. Na szczęście jeszcze w większości przypadków to rodzice decydują co jest najlepsze dla dziecka, a nie sąd. 😉

Edytowano przez Hebee
Czy jacyś lewaccy aktywiszcze.

6 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Matki juz raczej nie zmienisz, niech sobie chodzi i wierzy jesli jej to w czyms pomaga. Choc moja babcia na starosc z gorliwej katoliczki stala sie Swiadkiem Jehowy, ale to chyba jeszcze gorzej 😄

Gorliwa była widocznie w zwyczajach,  bo nie w wierze. Wydmuszka typowa.

Uważam, że bardzo rzadko ktoś gorliwy w wierze odchodzi z Kościoła, na inną wiarę, to są w 99% ludzie którzy nigdy do niego nie weszli dla Chrystusa, bo kryzys wiary może mieć każdy, ale wiary silnej do tego stopnia mieć kryzys, żeby przejść na inną, to ciężka sprawa.

7 minut temu, Hebee napisał:

Nie o losie dziecku decyduje, tylko o losie dziecka w trudnej sytuacji. Na szczęście jeszcze w większości przypadków to rodzice decydują co jest najlepsze dla dziecka, a nie sąd. 😉

Do siostry przyszedł list że grozi jej więzienie bo nie dala do podstawowki pl a ona już kilka lat była z nim w uk. Wiem że wtedy jakiś lachon ze złością groził że sprawdzimy sprawdzimy. Także dziecko jest własnością systemu. 

Przed chwilą, Dużo pochwy w pochwie 17v2 napisał:

Do siostry przyszedł list że grozi jej więzienie bo nie dala do podstawowki pl a ona już kilka lat była z nim w uk. Wiem że wtedy jakiś lachon ze złością groził że sprawdzimy sprawdzimy. Także dziecko jest własnością systemu. 

Cyganie jakoś nie mają z tym problemu😄

/ Może zrobisz Sylwestra za przykładem Przema?😆

2 minuty temu, Hebee napisał:

Cyganie jakoś nie mają z tym problemu😄

/ Może zrobisz Sylwestra za przykładem Przema?😆

Nie wiem czy zrobię wgl jeszcze kiedyś odsłanialem okna a jakis typ w pewnym roku swiecil groznym laserem i już nawet tego unikam.

2 minuty temu, Dużo pochwy w pochwie 17v2 napisał:

Nie wiem czy zrobię wgl jeszcze kiedyś odsłanialem okna a jakis typ w pewnym roku swiecil groznym laserem i już nawet tego unikam.

Może snajper łasy na Twój portfel i rtv?😏

Pierwsze petardy dziś u mnie na ulicy były. Zbliża się schiza nieodwołalnie. Ja się pytam: gdzie egzekwowanie prawa? Rok temu były wcześniej, widać efekty uśmiechniętej Polski. Bida będzie w tym roku z pokazem fajerwerków u ludzi, tylko z ręki wójta poleci masa z naszych podatków jak co roku, co to nie on..

2 minuty temu, Dużo pochwy w pochwie 17v2 napisał:

Tak może być jak pójdę do pracy to mogą okrasc mi mieszkanie muszę pomyśleć o zabezpieczeniach 

Jakis zamek bio miałeś sobie sprawić..

Przed chwilą, Hebee napisał:

Pierwsze petardy dziś u mnie na ulicy były. Zbliża się schiza nieodwołalnie. Ja się pytam: gdzie egzekwowanie prawa? Rok temu były wcześniej, widać efekty uśmiechniętej Polski. Bida będzie w tym roku z pokazem fajerwerków u ludzi, tylko z ręki wójta poleci masa z naszych podatków jak co roku, co to nie on..

Ja się nabawilem petardami w dzieciństwie nikt nie rozumiał mojego hobby po co tracę pieniądze i mnie już nie ciągnie 

Przed chwilą, Dużo pochwy w pochwie 17v2 napisał:

Są takie lasery że jeden zdjął helikopter a drugi pilot zostal ślepym inwalidom 

Ale to pewnie miał zabawkowy. Też się miało swego czasu z nakładkami, że różne rzeczy wyświetlał na ścianie.  Chociaż zawsze miałam obawy czy nie szkodzi i lepiej uważać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się