Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Rym Cym +

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim!

Polecane posty

7 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

W ogole dziwie sie ze 8 letnie dzieci jeszcze wierza w mikolaja. I ze rodzice jeszcze je utrzymuja w tym przekonaniu. Ja w tym wieku juz od lat wiedzialam ze to bujda i niewyobrazalne jest dla mnie ze taki wielki dzieciak moze jeszcze w to wierzyc XD

dorosli ludzie wierza w jezusa ktorym tez ich od dziecinstwa straszyli i ktory prezentow nie daje a ty sie dzieciom dziwisz ze w cos wierza\

2 minuty temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Widzialam ich twarze gdy wlasnie wkraczal taki przebieraniec a one musialy zawstydzone pieprzyc jakies wierszyki. Zreszta pamietam tez przebierancow i to bylo kripi dla mnie jako dziecka.

Nie wszystkie mówią, tylko najodważniejsze. Nie ma przymusu.

ale fakt jak 8 letnie dziecko czy nawet nieco mlodsze wierzy w mikolaja to pewnie jest uposledzone umyslowo

8 minut temu, Caryca łabędzica napisał:

A potem rosną nam aspołeczne leżaki, bo trzeba dzieci chronić przed stresem. Huh. Przerazić to się można na widok diabła a nie brodacza w czerwonym kubraku.

a co za roznica czy straszysz dziecko dziadem czy diablem ? po co mu ten lek wmawiasz i obawe przed jakimis diablami czy innymi bzdurami ?

5 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Nie nakrecaj sie. Zapewniam ze nie jest. Nudne to juz. Dobra koncze temat. Nara

Szkoda, poczytałabym jeszcze porad na temat wychowywania dzieci od ciebie i libeda którzy dzieci raczej nie macie

1 godzinę temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

To po co kupowac takie rzeczy? Jestem taka szczesliwa ze nie mam dzieci ze se nie wyobrazasz nawet.

Bo wszystko ma swój czas, doustne też nie cieszą w wieku 36lat żeby z nimi chodzić po ulicach jak mając 18.

Ja niczego nie radze nikomu, gdzie tu widzisz porady. Wyrazam swoja opinie po prostu. Nie interesuje mnie jak kto wychowuje swoje dzieci i jakie im atrakcje robi. Rozumiem ze aby miec wlasne zdanie na temat dzieci samemu trzeba je posiadac. Aha.

Chciałabym zobaczyć jak bedziesz miała dziecko i nie pozwolisz mu sie kontaktować z mikołajem w przedszkolu. Reszta grupy dostanie prezent od mikolaja a twoje jedyne nie. Na pewno bedzie ci dozgonnie wdzieczne

To sa jakies wnioski z dùpy zbyt daleko idace. Ale wiem juz z doswiadczenia ze najbardziej agresywne zawsze sa matki gdy tylko jakas bezdzietna smie cokolwiek na temat dzieci powiedziec. Wtedy od razu zarzut ze guwno wie bo sama nie ma i zobaczy jak to bedzie bla bla. Nie musze byc kosmonauta zeby o kosmosie sie wypowiadac...dobra niewazne zreszta. Nie sadzilam ze byle temat wywola jakakolwiek guwnoburze wiec zamykam ryj i ten temat.

Po prostu takie tezy są śmieszne jak sie zna punkt widzenia swojego dziecka i realia.

• Like 1

13 minut temu, Qwerty88 napisał:

Szkoda, poczytałabym jeszcze porad na temat wychowywania dzieci od ciebie i libeda którzy dzieci raczej nie macie

to że ktoś ma samochód nie znaczy że dobrze nim jezdzi 😄 samo posiadanie dzieci nie stano0wi o tym czy ktos sie nadaje na rodzica czy nie. ty jestes dobrym przykladem wmawiqasz dzieciom ze mowienie wierszyków przed dziadem to przejaw odwagi albo zmuszasz do chodzenia na jakies zajecia sportowe ktorych nie lubia.

1 minutę temu, libedowsky napisał:

to że ktoś ma samochód nie znaczy że dobrze nim jezdzi 😄 samo posiadanie dzieci nie stano0wi o tym czy ktos sie nadaje na rodzica czy nie. ty jestes dobrym przykladem wmawiqasz dzieciom ze mowienie wierszyków przed dziadem to przejaw odwagi albo zmuszasz do chodzenia na jakies zajecia sportowe ktorych nie lubia.

na koniec dnia zyskuja na tym że uprawiają sport. Jeszcze sie nie spotkalam z hejtem na rodzica który dzieci zachęca do sportu. A jak nie spróbują to nie wiedza czy lubia czy nie

3 minuty temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Kazdy jest inny. Nawet dzieci. I wasze wlasne nie stanowia wyznacznika dla calej populacji.

Nie spotkałam sie jeszcze z przypadkiem który w przedszkolu/szkole/teatrze czy innym miejscu gdzie mikołaj rozdaje prezenty zbojkotował odebranie prezentu od mikołaja. A niektóre sie wrecz wyrywają do spiewania piosenek i trzeba je ściągać siłą ze sceny. Taki lajf

Przed chwilą, Qwerty88 napisał:

na koniec dnia zyskuja na tym że uprawiają sport. Jeszcze sie nie spotkalam z hejtem na rodzica który dzieci zachęca do sportu. A jak nie spróbują to nie wiedza czy lubia czy nie

dzieci zwykle lubia sport chyba ze maja geny jakichs oferm wiec bez sensu ich zmuszac do sportu ktorego nie lubia. znajdz im taki jaki lubia gwarantuje ci ze one wiedza co lubia albo co by chcialy sprobowac no chyba ze maja 3 lata a ty na jutubie uslyszalas wywiad z samozwanczym trenerem ktory mowil ze juz 3 letnie dzieci trzeba trenowac zeby byl z nich roger fedderer ale to nie jest wtedy sport

Moj syn ma 10 lat i wierzy w mikolaja, a przynajmniej tak twierdzi, ja pamiętam jak byłam mała i się dowiedziałam że mikolaj nie istnieje to jeszcze długo nie mówiłam o tym rodzicom że już wiem, po to zeby nie robic im przykrosci i zeby mogli dalej udawać że jest. 😄

• Like 1

Przed chwilą, Qwerty88 napisał:

Nie spotkałam sie jeszcze z przypadkiem który w przedszkolu/szkole/teatrze czy innym miejscu gdzie mikołaj rozdaje prezenty zbojkotował odebranie prezentu od mikołaja. A niektóre sie wrecz wyrywają do spiewania piosenek i trzeba je ściągać siłą ze sceny. Taki lajf

bandzior ma racje wiele tych dzieci ma zdjecia jak placze siedzac na kolanach mikolaja bo to biedne dziecko posadzili i jest przerazone. nawet w doroslym zyciu ludzie przeciez maja zdjecia z przedszkola jak placa u boku mikolaja 😄 latwo chyba wydedukowac ze jak plakaly to nie byly zbyt szczesliwe

dzieci zwykle lubia sport chyba ze maja geny jakichs oferm wiec bez sensu ich zmuszac do sportu ktorego nie lubia. znajdz im taki jaki lubia gwarantuje ci ze one wiedza co lubia albo co by chcialy sprobowac no chyba ze maja 3 lata a ty na jutubie uslyszalas wywiad z samozwanczym trenerem ktory mowil ze juz 3 letnie dzieci trzeba trenowac zeby byl z nich roger fedderer ale to nie jest wtedy sport

moje dzieci już chodziły na setki różnych zajec wiec nie ucz matki dzieci robić

Przed chwilą, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Moj syn ma 10 lat i wierzy w mikolaja, a przynajmniej tak twierdzi, ja pamiętam jak byłam mała i się dowiedziałam że mikolaj nie istnieje to jeszcze długo nie mówiłam o tym rodzicom że już wiem, po to zeby nie robic im przykrosci i zeby mogli dalej udawać że jest. 😄

doradzam jak najszybciej go rozczarowac ze mikolaj nie istnieje zanim zacznie sie z niego beka w szkole.

i udaj sie z nim do specjalisty byc moze ma jakies uposledzenie a ty tego nie widzisz. to nie jest normalne jak 10 latek wierzy w mikolaja ale tu by trzeba ustalic czy on wierzy i cos z nim nie tak czy ty sadzisz ze on wierzy i z toba nie tak 😄

Przed chwilą, Tuż po zmroku napisał:

A jest w ogóle jakaś kwestie której libed nie hejtuje i nawet w święta musi odreagować ten jego wygryw. 😀

tak nie hejtuje tego ze wziales sie za robote a nawet pochwalam ale ostatnio cie chyba wywalili bo znowu w dzien udzielasz sie udajac ze to nie ty 😄

tak nie hejtuje tego ze wziales sie za robote a nawet pochwalam ale ostatnio cie chyba wywalili bo znowu w dzien udzielasz sie udajac ze to nie ty 😄

Chyba śnisz świrze. 😀

Przed chwilą, libedowsky napisał:

doradzam jak najszybciej go rozczarowac ze mikolaj nie istnieje zanim zacznie sie z niego beka w szkole.

i udaj sie z nim do specjalisty byc moze ma jakies uposledzenie a ty tego nie widzisz. to nie jest normalne jak 10 latek wierzy w mikolaja ale tu by trzeba ustalic czy on wierzy i cos z nim nie tak czy ty sadzisz ze on wierzy i z toba nie tak 😄

Tak ja wiem ze wedlug ciebie kazdy tutaj ma albo schizofrenie, albo autyzm, albo upisledzenie umyslowe itd itp

Ale musze cie rozczarowac bo bylam z synem nie dawno w poradni psychologiczno pedagogicznej i mial badania i nie stwierdzono u niego ani adhd, ani autyzmu ani tym bardziej uposledzenia. Wszystkie wyniki mial w normie jak na swoj wiek a niektóre nawet powyzej normy.

5 minut temu, libedowsky napisał:

Szukasz głupich w których wysrasz się z negatywnych emocji toksyku i manipulacie. 😀 

3 minuty temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

to od malego ostre treningi musza wjezdza

to nieprawda w wielu dyscyplinach decyduja geny a to jakei dziecko bedzie mialo np dlonie i stopy w doroslym zyciu w wieku lat kilku nie wiadomo. ian thorpe nie dlatego zostal mistrzem ze trenowal od 8 roku zycia ale glownie dzieki temu ze nosi buty rozmiar 52 😄 i chyba jakies srodki dopingujace bral.

twoje dziecko moze trenowac od skonczenia drugiego roku zycia a jak bedzie mialo stopy 43 to i tak nie ma szans.

tak samo z koszykowka bylo kilku dobrych koszykarzy oi niskim wzroscie glownie rozgrywajacy ale jednak wysokiemu latwiej 😄

Przed chwilą, libedowsky napisał:

tak samo z koszykowka bylo kilku dobrych koszykarzy oi niskim wzroscie glownie rozgrywajacy ale jednak wysokiemu latwiej 😄

Pewnie chciałeś być koszykarzem , ale twój kobiecy wzrost to wykluczył. 😀

6 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

A ty zawsze musisz obrazac kazdego nawet dziecko? To ze sam jestes uposledzony i ceglami sie bawiles nie znaczy ze od razu kazde jest uposledzone bo wierzy w jakies pierdy. Podobno masz papiery na ajkju wiec chyba powinienes wiedziec...

nie obrazam staram sie pomoc. stwierdzenie faktu to nie obraza a to ze 10 letnie dziecko wierzace w mikolaja to nie jest norma to fakt.

mylisz intelekt z wiedza albo z empatia.

Przed chwilą, PacjętkaSrebrzyska napisał:

A po co to badanie bo przecietnemu dziecku nie robi sie badan w takim miejscu bez powodu? Troche to slabe ze kazdy wie jak wygladasz a ty piszesz o takich intymnych sprawach dzieciaka. Moze jakis kolega to przeczyta i syn bedzie za wariata uchodzil. Bachory sa okropnie zlosliwe.

Poszłam z nim pierwszy raz na te badania dlatego ze był bardzo aktywny w szkole i nauczyciele powiedzieli ze mozna zrobic diagnoze w kierunku adhd, ale nie ma adhd, poprostu jest ruchliwy. xd

48 minut temu, Caryca łabędzica napisał:

A potem rosną nam aspołeczne leżaki, bo trzeba dzieci chronić przed stresem. Huh. Przerazić to się można na widok diabła a nie brodacza w czerwonym kubraku.

Ja zdojelem mu brode na świetlicy. Zostałem wychowany tak las pass że nie powinienem być aspoleczny. I w zasadzie do 19 nie byłem. 

15 minut temu, libedowsky napisał:

bandzior ma racje wiele tych dzieci ma zdjecia jak placze siedzac na kolanach mikolaja bo to biedne dziecko posadzili i jest przerazone. nawet w doroslym zyciu ludzie przeciez maja zdjecia z przedszkola jak placa u boku mikolaja 😄 latwo chyba wydedukowac ze jak plakaly to nie byly zbyt szczesliwe

powiedz to tym które trzeba siłą ze sceny ściągac

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się