Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Rym Cym +

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim!

Polecane posty

3 minuty temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

A po co to badanie bo przecietnemu dziecku nie robi sie badan w takim miejscu bez powodu? Troche to slabe ze kazdy wie jak wygladasz a ty piszesz o takich intymnych sprawach dzieciaka. Moze jakis kolega to przeczyta i syn bedzie za wariata uchodzil. Bachory sa okropnie zlosliwe.

Nie wiem jacy koledzy by mieli sie smiac, wszystkich kolegow jakich znam tez byli w poradni, to raczej smiac by sie mozna bylo z tych ktorzy nie byli, bo to ze rodzic chce sprawdzic czy dziecko dobrze sie rozwija jak na swoj wiek to chyba dobrze o nim swiadczy.

5 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Tak ja wiem ze wedlug ciebie kazdy tutaj ma albo schizofrenie, albo autyzm, albo upisledzenie umyslowe itd itp

Ale musze cie rozczarowac bo bylam z synem nie dawno w poradni psychologiczno pedagogicznej i mial badania i nie stwierdzono u niego ani adhd, ani autyzmu ani tym bardziej uposledzenia. Wszystkie wyniki mial w normie jak na swoj wiek a niektóre nawet powyzej normy.

nie kazdy ale wielu. ciebie tez chyba czasami ktos podejrzewa o uposledzenie wiec nie tylko ja na tym forum dopatruje sie u ludzi jakichs deficytow. a dlaczego poszlas z nim do poradni ? czyli jednak ktos podejrzewal i cie skierowal tam.

17 minut temu, libedowsky napisał:

dzieci zwykle lubia sport chyba ze maja geny jakichs oferm wiec bez sensu ich zmuszac do sportu ktorego nie lubia. znajdz im taki jaki lubia gwarantuje ci ze one wiedza co lubia albo co by chcialy sprobowac no chyba ze maja 3 lata a ty na jutubie uslyszalas wywiad z samozwanczym trenerem ktory mowil ze juz 3 letnie dzieci trzeba trenowac zeby byl z nich roger fedderer ale to nie jest wtedy sport

niektóre sporty warto wdrożyć w wieku 3 lat np. pływanie 

Moje młodsze dziecko uczy się w pierwszej klasie podstawówki i wierzy,że Mikołaj wczoraj był.To jest magia dzieciństwa,też w tym wieku chciałam wierzyć w magię świąteczną i to było SUPER😜

Lebioda jest upośledzony i szczęście,że nie rozmnoży się 🙏

• Like 1

2 minuty temu, libedowsky napisał:

nie kazdy ale wielu. ciebie tez chyba czasami ktos podejrzewa o uposledzenie wiec nie tylko ja na tym forum dopatruje sie u ludzi jakichs deficytow. a dlaczego poszlas z nim do poradni ? czyli jednak ktos podejrzewal i cie skierowal tam.

No powiem ci ze poza toba to nie pamietam żeby ktos mi pisal takie rzeczy.

2 minuty temu, Qwerty88 napisał:

niektóre sporty warto wdrożyć w wieku 3 lat np. pływanie 

To się tylko robi żeby zdobyć jeden medal i mieć emeryturę olimpijskom. Jak dasz dziecku milion i sobie założy dywidendy czy lokatę będzie to samo i nie będzie musiał się męczyć pół życia.

• Haha 1

1 minutę temu, KittyD napisał:

Moje młodsze dziecko uczy się w pierwszej klasie podstawówki i wierzy,że Mikołaj wczoraj był.To jest magia dzieciństwa,też w tym wieku chciałam wierzyć w magię świąteczną i to było SUPER😜

On jest mocno upośledzony janusz dla oszczędności 100-500 nie zrobił se pewnie wigilii. 

Przed chwilą, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

To się tylko robi żeby zdobyć jeden medal i mieć emeryturę olimpijskom. Jak dasz dziecku milion i sobie założy dywidendy czy lokatę będzie to samo i nie będzie musiał się męczyć pół życia.

Akurat jezeli chodzi o plywanie to dziecko im mlodsze tym latwiej jest mu sie nauczyc, nie wiem czy masz taka wiedze ale np noworodek ktory ledwo przyszedł na swiat odrazu potrafi plywac a potem z czasem zatraca tą umiejetnosc

1 minutę temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Akurat jezeli chodzi o plywanie to dziecko im mlodsze tym latwiej jest mu sie nauczyc, nie wiem czy masz taka wiedze ale np noworodek ktory ledwo przyszedł na swiat odrazu potrafi plywac a potem z czasem zatraca tą umiejetnosc

Mam jak byłem mały się topilem na basenie szkolnym mnie uratowal ratownik.

1 minutę temu, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Mam jak byłem mały się topilem na basenie szkolnym mnie uratowal ratownik.

Ja czytałam ze nawet od 3 miesiąc zycia wato juz z niemowlakiem chodzić na takie zajecia w basenie ale sama osobiście tak szybko bym nie poszla.

9 minut temu, Tuż po zmroku napisał:

Pewnie chciałeś być koszykarzem , ale twój kobiecy wzrost to wykluczył. 😀

wrecz przeciwnie gralem bo w mojej mlodosci zaczynala sie moda na to u nawet niezle mi szlo bo ja wysoko skacze ale jednak nie przepadam za tym sportem

18 minut temu, libedowsky napisał:

to nieprawda w wielu dyscyplinach decyduja geny a to jakei dziecko bedzie mialo np dlonie i stopy w doroslym zyciu w wieku lat kilku nie wiadomo. ian thorpe nie dlatego zostal mistrzem ze trenowal od 8 roku zycia ale glownie dzieki temu ze nosi buty rozmiar 52 😄 i chyba jakies srodki dopingujace bral.

twoje dziecko moze trenowac od skonczenia drugiego roku zycia a jak bedzie mialo stopy 43 to i tak nie ma szans.

Muggsy Bogues, właśc. Tyrone Curtis Bogues (ur. 9 stycznia 1965 w Baltimore) – najniższy koszykarz w historii NBA, mierzył zaledwie 158 cm.

2 minuty temu, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Całe te sporty są dla kasy, nie trzeba pracować wystarczy 1 medal olimpijski. Raz wygrał murzyn który nie potrafił dobrze pływać bo wszyscy za wcześnie skoczyli. I teraz zywi całą wioske pewnie. 

Niektórzy nie robia tego tylko dla kasy a maja inne cele w tym, o ale nie chce mi się jednak tego temu kontynuować.

Przed chwilą, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Niektórzy nie robia tego tylko dla kasy a maja inne cele w tym, o ale nie chce mi się jednak tego temu kontynuować.

Może już mają pieniądze. Na tiktoka jest typ co wziął się za kulturystyke bo ma kompleks wzrostu 174cm. W każdym razie najpierw został wolnym finansowo.

Przed chwilą, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Ja nie wierzylam od 4 roku a i tak swieta mnie cieszyly wiec to nie ma znaczenia tak naprawde. 

A ja nawet chciałam wierzyć.Do piątej klasy podstawówki miałam Barbie.W kółko czytałam powieści L.M.Montgomery,a potem żenujące cykle jak Saga o Ludziach Lodu🤣

Jakie to wszystko fajne było 🙂

16 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Nie slyszalam o sporcie w ktorym rozmiar stopy gra decydujaca role..rozumiem ze obecni mistrzowie sportu nic nie robili za dzieciaka bo geny zdecydowaly ze dobrze wali rakieta...rozumiem ze zawsze masz swoja teorie i zawsze negujesz fakty wiec ja juz nie zamierzam ciagnac tej dyskusji. Przynamniej z toba.

w plywaniu ma

tak decyduja geny wiliams nie tylko dobrz egraly bo trenowaly ale to wielkie czarne baby sa maja wiecje sily i powinny grac z chlopami a nie kobietami

wiekszosc sportow silowych czy wytrzymalosciowych zdominuja murzyni na razie im slabo idzie bo zyja w biednych krajach. bialy czlowiek bedzie w szachach dominowal 😄

17 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Nie wiem jacy koledzy by mieli sie smiac, wszystkich kolegow jakich znam tez byli w poradni, to raczej smiac by sie mozna bylo z tych ktorzy nie byli, bo to ze rodzic chce sprawdzic czy dziecko dobrze sie rozwija jak na swoj wiek to chyba dobrze o nim swiadczy.

za moich czasow do poradni chodzili uposledzeni albo ci z ktorymi cos bylo wyraznie nie tak i bandzior znowu ma racje dzieci sie smieja z takiego czegos jak skierowanie do specjalisty

Przed chwilą, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Może już mają pieniądze. Na tiktoka jest typ co wziął się za kulturystyke bo ma kompleks wzrostu 174cm. W każdym razie najpierw został wolnym finansowo.

Ja wiem ze dla ciebie życie sie kręci wokół poeniedzy, a wystarczy tylko zdjac klapki z oczu i zrozumiec ze nie kazdy ma tak samo jak ty, a jak zrozumiec nie da rady to chociaz przyjac do wiadomosci ze tak jest.

1 minutę temu, KittyD napisał:

A ja nawet chciałam wierzyć.Do piątej klasy podstawówki miałam Barbie.W kółko czytałam powieści L.M.Montgomery,a potem żenujące cykle jak Saga o Ludziach Lodu🤣

Jakie to wszystko fajne było 🙂

Niezły rozrzut. Przesympatyczny rudzielec z Zielonego Wzgórza, kontra demoniczny Tengel.

17 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Ty zawsze tylko stwierdzasz fakt rzekomo i miedzy wierszami ludzi masz za děbili glupszych od siebie. Bierna agresja czy jakos tak. Zawsze defensywa i tak wyglada dyskusja z toba. Metytoryki zadnej nigdy.

to ze pisze komus ze jest glu.pi nie znaczy ze sam nie jestem. jak powiem kulawemu ze kuleje nie oznacza od razu ze ja ide prosto. ludzie sie obrazaja bo mysla jak ty ze jak ktos im cos pisze to zeby ponizyc albo wytknac bo czuje sie lepszy.

ja sobie zdaje sprawe ze swojej glupoty w wielu dziedzinach

7 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Dla kasy tez oczywiscie. Ale neguja sport zazwyczaj lenie i nieudacznicy. Sama jestes leniwa i nieudaczna ale podziwiam ludzi ktorzy cos ze soba robia a ty zawsze krytykujesz bo im zazdroscisz.

Tak z 6 w kosza i 4 lata kulturystyki im zazdroszczę sportu. Ja mam swoją zabawę za sobą. Emerytury olimpijskiej to inna sprawa. Fajny dochód mi jest potrzebny.

Przed chwilą, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Mnie to bylo obojetne. Religie tez negowalam ale do komunii poszlam i nawet na rozancu czytalam w kosciele przez mikrofon xD wiec nic mnie nie ominelo mimo braku wiary w mikolaja.

To nie ma znaczenia w co wierzyłaś,wystarczy pozwolić dzieciom przeżyć dzieciństwo tak jak chcą.

Przed chwilą, libedowsky napisał:

za moich czasow do poradni chodzili uposledzeni albo ci z ktorymi cos bylo wyraznie nie tak i bandzior znowu ma racje dzieci sie smieja z takiego czegos jak skierowanie do specjalisty

Wlasnie za twoich czasów, za moich czasów też głównie chodziły tam dzieci z jakims większymi problemami, ale czasy się zmieniły i teraz wysyłają tam bo np dziecko w przedszkolu nie potrafi sobie radzic z emocjami, gdzie tak naprawdę w tym wieku dopiero zaczyna się tego uczyć.

17 minut temu, KittyD napisał:

kto jest uposledzony to wlasnie widac ale to sa geny wiec dziecko pewnie ma po tobie i nic sie z tym nie zrobi.

nie dosc ze wierzy w mikolaja to jeszcze w mikolaja 24 grudnia 😄 moze elka ci poleci ten osrodek i przebadaj tez siebie 😄

2 minuty temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Ja wiem ze dla ciebie życie sie kręci wokół poeniedzy, a wystarczy tylko zdjac klapki z oczu i zrozumiec ze nie kazdy ma tak samo jak ty, a jak zrozumiec nie da rady to chociaz przyjac do wiadomosci ze tak jest.

No niektórzy mają już pieniądze i mogą zająć się pasjami nic innego nie napisałem. 

17 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

No powiem ci ze poza toba to nie pamietam żeby ktos mi pisal takie rzeczy.

ja widzialem nie raz zapewne nie zajrzyłaś że ktos ci to sugeruje jak nie pisal wprost i ja ci nigdy nie pisalem ze jestes uposledzona tylko ze byc moze maja racje ci ktorzy to sugeruja juz nie pamietam do czego to bylo chyba do dyskusji z oswikiem i lezakiem jak im cos tlumaczylas.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się