Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Rym Cym +

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim!

Polecane posty

1 minutę temu, przewr(l)otna napisał:

Niezły rozrzut. Przesympatyczny rudzielec z Zielonego Wzgórza, kontra demoniczny Tengel.

Hahaha,SoLL tak wieku czternastu lat chyba była.Tam były seksy😂

Czytałam z wypiekami na twarzy.Krindżowe,ale super wspomnienia z dzieciństwa😜

Też czytałaś to?

2 minuty temu, libedowsky napisał:

za moich czasow do poradni chodzili uposledzeni albo ci z ktorymi cos bylo wyraznie nie tak i bandzior znowu ma racje dzieci sie smieja z takiego czegos jak skierowanie do specjalisty

Do poradni wysyła się dzieci, które nie potrafią się skoncentrować nad zadaniem, lekcją. Szybko się tym nudzą, wdają w rozmowy z dziećmi, zwyczajnie przeszkadzają w zajęciach.

Jeśli u dziecka nie stwierdzi się ADHD, dostaje za swoje zachowanie uwagi 🤣 Te zdiagnozowanie traktuje się ulgowy.

5 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Ja wiem ze dla ciebie życie sie kręci wokół poeniedzy, a wystarczy tylko zdjac klapki z oczu i zrozumiec ze nie kazdy ma tak samo jak ty, a jak zrozumiec nie da rady to chociaz przyjac do wiadomosci ze tak jest.

A i chciałem chodzić na karate ale matka nie miała 50zl miesięcznie. 

1 minutę temu, libedowsky napisał:

ja widzialem nie raz zapewne nie zajrzyłaś że ktos ci to sugeruje jak nie pisal wprost i ja ci nigdy nie pisalem ze jestes uposledzona tylko ze byc moze maja racje ci ktorzy to sugeruja juz nie pamietam do czego to bylo chyba do dyskusji z oswikiem i lezakiem jak im cos tlumaczylas.

No to nie uposledzona tylko nad wyraz empatyczna. ;pp

1 minutę temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Tam kazdy koksu z piwnicy moze sie zalogowac. Nadal sie nie rozumiemy. Enyłej wesolych swiąd bo wracam do obowiazkow. Pa.

Brakło mi pieniędzy żeby to robić do dzisiaj. Pudzian mówił że zre za 6000.

23 minuty temu, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Dokładnie tak było pewnego dnia postanowiłem oszczędności i piwnica 

może czas wrócić? wyjść z piwnicy.

16 minut temu, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Całe te sporty są dla kasy, nie trzeba pracować wystarczy 1 medal olimpijski. Raz wygrał murzyn który nie potrafił dobrze pływać bo wszyscy za wcześnie skoczyli. I teraz zywi całą wioske pewnie. 

czlowieku te emerytury to panstwo daje murzyn nic nie dostal moze worek ziemniakow i zjadl to w 3 dni a nie zadna emeryture.

lezak jaki ty jestes tepy to az rece opadaja,.

1 minutę temu, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Syn chce chodzić na judo, tylko to wychodzi teraz koło 600 miesięcznie.

Zapisze go chyba od września bo w połowie roku to nie ma co.

• Haha 1

6 minut temu, KittyD napisał:

Hahaha,SoLL tak wieku czternastu lat chyba była.Tam były seksy😂

Czytałam z wypiekami na twarzy.Krindżowe,ale super wspomnienia z dzieciństwa😜

Też czytałaś to?

Sąsiadka miała wszystkie i mocno zachwalała. Pożyczyłam 7 części i podziękowałam za bajeczki. 

1 część była fajna, sprośna i dlatego czytałam dalej z nadzieją, że coś o Tengelu będzie 🤭

Edytowano przez przewr(l)otna

1 minutę temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

No inflacja wtedy 50 pewnie było jakby 500.

1 minutę temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Będziesz musiała rzucić palenie 

8 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Wlasnie za twoich czasów, za moich czasów też głównie chodziły tam dzieci z jakims większymi problemami, ale czasy się zmieniły i teraz wysyłają tam bo np dziecko w przedszkolu nie potrafi sobie radzic z emocjami, gdzie tak naprawdę w tym wieku dopiero zaczyna się tego uczyć.

no czyli nadal tak samo jak dziecko zachowuje sie w przedszkolu jak zwierze to go tam daja na badania i dobrze. kiedys do specjalnej wysylali takei dzieci nawet jask nie byly uposledzone.

takei zachowanie dziecka co nazywasz ze nie radzi sobie z emocjami to czesto wczesny objaw powaznych chorob jest i tyle. plus rozpieszczone bachory ktorym rodzice pozwalaja na wszystko i nazywaja to nie radzeniem sobei z emocjami bo bachorowi w domu nikt nie zwraca uwagfi jak wlazi na stol i drze jape to w przedszkolu robi to samo.

Nie da się już karyny nie siedzą pod blokiem 

tak, część rzeczy przeminęła, tu się zgodzę.

pamiętaj, przeciętna długość trwania życia mężczyzny to 74 lata, także jeszcze masz czas na realizację.

4 minuty temu, libedowsky napisał:

czlowieku te emerytury to panstwo daje murzyn nic nie dostal moze worek ziemniakow i zjadl to w 3 dni a nie zadna emeryture.

lezak jaki ty jestes tepy to az rece opadaja,.

To po co by brał udział myśl 

10 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Bo mikolaj przeciez wszystko zawsze widzi. Widzicie jak to niszczy psyche.

Całkiem jak Bóg.

• Thanks 1

6 minut temu, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Ja chodziłam 3 miesiące 😁

2 minuty temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Widzicie dzieci to jest naprawde drogie przedsiewziecie. Po co je miec jesli nas nie stac na spelnianie jego marzen i potrzeb? To po prostu egozim jesli cie nie stac na to wszystko. Po to sie je ma zeby moc zapewniac wszystko co najlepsze a jesli ktos nie moze mu dac dobrobytu to nie widze sensu posiadania. Potem te niedostatki gdzies zostaja w podswiadomosci i kolo sråksary sie kreci dalej.

To prawda.

9 minut temu, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Mój sukces to ban na forum kulturystyki że byłem za duży jak na staż o jakim pisałem. 

jakby na kafeterii banowali za mitomanie to tez bys mial juz dawno 😄

8 minut temu, przewr(l)otna napisał:

Jeśli u dziecka nie stwierdzi się ADHD, dostaje za swoje zachowanie uwagi 🤣 Te zdiagnozowanie traktuje się ulgowy.

no o tym pisze nie powinno sie traktowac ulgowo niech sie rodzice mecza z takim to ich geny a nie wymagac od innych dzieci zeby sie meczyly. jak dziecko sie nie nadaje do szkoly to albo na smyczy albo niech go rodzice sami w domu ucza.

dlaczego dzieci maja sie meczyc z kims takim w szkole kto im przeszkadza robi dziwne rzeczy czasami stanowi zagrozenie ? niech sie mecza rodzice.

zwlaszcza ze adgd to diagnozuaj kazdeemu kto poprosi bo ma problem z dzieckiem a wiekszosc z nich to nie zadna chropba tylko rozwydrzone bachory ktorym rodzice na wszystko pozwalaja i nad nimi nie panuja. toi samo dziecko czesto w kontakcie z obcymi jest bardzo grzeczne i zachowuej sie normalnie bo wie ze nie kazdy pozwala na to co mama z tata

3 minuty temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Widzicie dzieci to jest naprawde drogie przedsiewziecie. Po co je miec jesli nas nie stac na spelnianie jego marzen i potrzeb? To po prostu egozim jesli cie nie stac na to wszystko. Po to sie je ma zeby moc zapewniac wszystko co najlepsze a jesli ktos nie moze mu dac dobrobytu to nie widze sensu posiadania. Potem te niedostatki gdzies zostaja w podswiadomosci i kolo sråksary sie kreci dalej.

no i z filozofią minimalizmu też się niejako kłóci.

bo jak wychować minimalistycznie dziecko? no nie da się. chyba że edukacja domowa i gdzieś na wsi, nie wiem.

zwykle kolo 4-5 klasy inne dzieci juz lecza sami to z adhd bo go bija i zaczyna zachowywac sie tak ze nie utrudnia zycia innym 😄

znam przypadek dziecka wyleczonego z adhd jak zamiast on bic innych to jeden z klasy zaczal bic systemattycznie jego 😄 i to nie tylko jak zaczynal z tym cop go pobil bo on z nim juz nie zaczynal bo sie bal ale jak szarpal inne dzieci to ten jeden silniejszy go lał 😄 i matka pozniej zaczela miec pretensje do innych rodziców o to co oni mieli przez lata pretensje do niej ze dziecko bije inne :d matka bo ma adhd a teraz ma pretensje ze inne dzieci bija jej i nie moga bo nie maja adhd 😄

Edytowano przez libedowsky

Ja pierwszy miesiąc a potem trzeba było kupić kimono i 50zl mc

Wiem. Syn kilka lat trenował sztuki walki.

1 minutę temu, libedowsky napisał:

no o tym pisze nie powinno sie traktowac ulgowo niech sie rodzice mecza z takim to ich geny a nie wymagac od innych dzieci zeby sie meczyly. jak dziecko sie nie nadaje do szkoly to albo na smyczy albo niech go rodzice sami w domu ucza.

dlaczego dzieci maja sie meczyc z kims takim w szkole kto im przeszkadza robi dziwne rzeczy czasami stanowi zagrozenie ? niech sie mecza rodzice.

Dlatego cię przenieśli do specjalnej 😁 

5 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Jest 800+ to 4x więcej niż ja miałem alimentów 

12 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

No to nie uposledzona tylko nad wyraz empatyczna. ;pp

niech kazdy nazywa po swojemu 😄

3 minuty temu, libedowsky napisał:

Nie wiem jakie są objawy ADHD i jak to w praktyce wygląda. Wiem, jak się zachowują znudzone lekcjami dzieci 🤣

Przed chwilą, Mało pochwy w pochwie 17.2 napisał:

Jest 800+ to 4x więcej niż ja miałem alimentów 

zależy w jakim wieku dziecko jest. dla niemowlaka starczy ale potem idzie w górę i 800 to mało jest.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się