Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sraczuszka

Każdy kto pragnie sławy muciał nigdy nie dostać porządnie w dupę od rówieśników

Polecane posty

Może dobrze byłoby przeczytać tę książkę... nie jest napisana wyłącznie dla kobiet.

1 minutę temu, Megi_ona napisał:

Niektórzy lubią robić z siebie ofiarę i rozgłaszać to każdemu.

Gonić takich, bo to jest manipulacja.

Przed chwilą, marawstala napisał:

Może dobrze byłoby przeczytać tę książkę... nie jest napisana wyłącznie dla kobiet.

Też widzę się bawisz w uzdrawiaczkę...szkoda czasu. Są ludzie, którzy tylko żerują na naszym współczuciu i chęci pomocy. Manipulanci, którym dobrze jest być w srace. Trzeba ich olać.

1 minutę temu, BabkaBłądBoży napisał:

Też widzę się bawisz w uzdrawiaczkę...szkoda czasu. Są ludzie, którzy tylko żerują na naszym współczuciu i chęci pomocy. Manipulanci, którym dobrze jest być w srace. Trzeba ich olać.

Wiem, że to bezsens... nawet dzisiaj oglądałam materiał w którym usłyszałam, że jak w człowieku odpala się ratownictwo to jest to znak że w trybie pilnym trzeba się zająć sobą : )

Wiem, że to bezsens... nawet dzisiaj oglądałam materiał w którym usłyszałam, że jak w człowieku odpala się ratownictwo to jest to znak że w trybie pilnym trzeba się zająć sobą : )

Bo to przeniesienie. Chcesz pomóc innemu żeby o swoich problemach nie myśleć. Nie ma sensu. Niech se każdy robi, co chce i żyje jak chce. 

Przed chwilą, BabkaBłądBoży napisał:

Bo to przeniesienie. Chcesz pomóc innemu żeby o swoich problemach nie myśleć. Nie ma sensu. Niech se każdy robi, co chce i żyje jak chce. 

Tak właśnie na tej zasadzie... jak mówi Maja Ori zajmujesz się cudzym ogródkiem a swój stoi zaniedbany... stoi odłogiem : )

4 minuty temu, marawstala napisał:

Tak , bo pomagamy żeby poczuć się lepiej , wyżej od kogoś leżącego. 😁

1 minutę temu, marawstala napisał:

Tak właśnie na tej zasadzie... jak mówi Maja Ori zajmujesz się cudzym ogródkiem a swój stoi zaniedbany... stoi odłogiem : )

Mój ogród całkiem spoko, ale i tak już nie pomagam nikomu. Nie interesują mnie już ludzkie problemy i w ogóle utrzymywanie relacji z kimkolwiek. W sensie głębyszch.

Przed chwilą, Tuż po zmroku napisał:

Tak , bo pomagamy żeby poczuć się lepiej , wyżej od kogoś leżącego. 😁

Ciężko to przyjąć ale tak też jest to tłumaczone... jakbyś był wyżej od kogoś bo piszesz z perspektywy pseudo mędrca. Jak przyjmiesz taka perspektywę to zapał trochę słabnie... : ) tak to chyba działa.

3 minuty temu, BabkaBłądBoży napisał:

Mój ogród całkiem spoko, ale i tak już nie pomagam nikomu. Nie interesują mnie już ludzkie problemy i w ogóle utrzymywanie relacji z kimkolwiek. W sensie głębyszch.

Ja to w sumie trochę lubię, ale nie zawsze... w większych dawkach jest to męczące. No i samemu trzeba być w dobrym nastroju... Bo jak jest średni to się nie chce czytać.

Już tak nie psychologizować i nie wierzyć w każde guru - gadająca głowa z netu, rozbrajając każdy atom na kawałki, bo zaraz dojdziemy do nihilizmu tym sposobem, dość się świat do góry doopą przewraca ostatnie dekady.

Ciężko to przyjąć ale tak też jest to tłumaczone... jakbyś był wyżej od kogoś bo piszesz z perspektywy pseudo mędrca. Jak przyjmiesz taka perspektywę to zapał trochę słabnie... : ) tak to chyba działa.

Tylko uświadomienie sobie tego , że pomaga się aby poczuć się lepiej może sprawić , że przestaje się pomagać. Ale za nieudzielenie pomocy są konsekwencje jeżeli chodzi o coś poważnego , to się pomaga. No niestety gatunek ludźki ma dużo wad.😁

Ja to w sumie trochę lubię, ale nie zawsze... w większych dawkach jest to męczące. No i samemu trzeba być w dobrym nastroju... Bo jak jest średni to się nie chce czytać.

Wszystko i tak o kant dupy. Ludzie mnie męczą na dłuższą metę. Zjem zupę i sprdalam do realu, bo marnuję tu czas. Planujesz kiedyś opuścić to miejsce? My się chyba już z 10 lat znamy.

1 minutę temu, Tuż po zmroku napisał:

Tylko uświadomienie sobie tego , że pomaga się aby poczuć się lepiej może sprawić , że przestaje się pomagać. Ale za nieudzielenie pomocy są konsekwencje jeżeli chodzi o coś poważnego , to się pomaga. No niestety gatunek ludźki ma dużo wad.😁

Można pomagać byle nie na siłę... wbrew czyjejś woli. Z umiarem. : )

3 minuty temu, BabkaBłądBoży napisał:

Wszystko i tak o kant dupy. Ludzie mnie męczą na dłuższą metę. Zjem zupę i sprdalam do realu, bo marnuję tu czas. Planujesz kiedyś opuścić to miejsce? My się chyba już z 10 lat znamy.

Może tak już masz, że potrzebujesz więcej czasu dla siebie. 

Kawałek czasu : ) póki co kafe mi nie wadzi w niczym. 

7 minut temu, marawstala napisał:

Można pomagać byle nie na siłę... wbrew czyjejś woli. Z umiarem. : )

Może tak już masz, że potrzebujesz więcej czasu dla siebie. 

Kawałek czasu : ) póki co kafe mi nie wadzi w niczym. 

Rzadko kiedy pomaga się bezinteresownie. 😁

Ja kupilem sobie ostatnio na urodziny handheld konsole i mnie diablo 3 wciagnelo mocno i troche mniej tu pisze xd

Jak ktoś jest mi bliski to zawsze pomagam bezinteresownie

Psycho-magowie, coś z racji mają, ale też trzeba mieć na uwadze, że programują nas swoją pracą, która jest nie tylko szeroko dostępna, a wręcz narzucana nam przez media na każdym kroku. Nie bez przyczyny. Mag-farma rządzi od dekad ciałem co wolno zjeść, czym popić, co połknąć i o których godzinach z domu wychodzić i ile razy ssrać, a potem zajęto się naszą głową, wszystko polane sosem troski o ludzkość. I nagle jak grzyby po deszczu wysyp: jeden chorszy na łeb od drugiego. Tyle tego w necie, że już nie wiesz co wolno Ci robić żebyś był "normalny", a co nie. 

Przed chwilą, parabataii napisał:

Ja też tak mam.

1 minutę temu, parabataii napisał:

Pewnie są wyjątki ale marginalne , bo w naturze homo sapiens nie leży bezinteresowność i zawsze jest coś jakieś korzyści. 😁

2 minuty temu, Hebee napisał:

Psycho-magowie, coś z racji mają, ale też trzeba mieć na uwadze, że programują nas swoją pracą, która jest nie tylko szeroko dostępna, a wręcz narzucana nam przez media na każdym kroku. Nie bez przyczyny. Mag-farma rządzi od dekad ciałem co wolno zjeść, czym popić, co połknąć i o których godzinach z domu wychodzić i ile razy ssrać, a potem zajęto się naszą głową, wszystko polane sosem troski o ludzkość. I nagle jak grzyby po deszczu wysyp: jeden chorszy na łeb od drugiego. Tyle tego w necie, że już nie wiesz co wolno Ci robić żebyś był "normalny", a co nie. 

Programowanie gatunku  to się nazywa.😁 

2 minuty temu, Tuż po zmroku napisał:

Pewnie są wyjątki ale marginalne , bo w naturze homo sapiens nie leży bezinteresowność i zawsze jest coś jakieś korzyści. 😁

Zwłaszcza jak żul prosi mnie o jedzenie bo jest głodny 😄

Może być w ramach wzajemności... w ramach przysługi... by lepiej się poczuć. Korzyści często jakieś z tego są. Ale minusy też mogą się pojawić jeśli oczekujesz i nie dostajesz, albo pomagasz zaniedbując własne sprawy... gdy za dużo czasu poświęcasz innym a za mało sobie. Trzeba to jakoś wyważyć... w sumie aż tak się nad tym nie zastanawiałam. : )

1 minutę temu, parabataii napisał:

Zwłaszcza jak żul prosi mnie o jedzenie bo jest głodny 😄

A kto żulowi pomaga chyba tylko ktoś kto chce się poczuć wyżej od niego zwłaszcza publicznie rzucając nonszalancko ochłapa jak psu.😁

10 minut temu, Hebee napisał:

Pierwszymi programistami są nasi bliscy... : ) rodzina kiedy jesteśmy bejbusiami.

Edytowano przez marawstala

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się