Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sraczuszka

Każdy kto pragnie sławy muciał nigdy nie dostać porządnie w dupę od rówieśników

Polecane posty

Przed chwilą, marawstala napisał:

Pierwszymi programistami są nasi bliscy... : ) 

I to nas determinuje, czy chcemy, czy nie.

Przed chwilą, marawstala napisał:

Może być w ramach wzajemności... w ramach przysługi... by lepiej się poczuć. Korzyści często jakieś z tego są. Ale minusy też mogą się pojawić jeśli oczekujesz i nie dostajesz, albo pomagasz zaniedbując własne sprawy... gdy za dużo czasu poświęcasz innym a za mało sobie. Trzeba to jakoś wyważyć... w sumie aż tak się nad tym nie zastanawiałam. : )

Często poczucie zobligowania takie coś buduje tak jak wręczenie łapówki , bo te same hormony biorą w tym udział. 😁

A żeby to jakiś zrównoważyć, to najlepiej włączyć zdrowy egoizm w stylu żul do roboty niech idzie i są odpowiednie instytucje od takich spraw. Podatki jak się płaci , to się pomaga bo przepisy tak każą. 😁

2 minuty temu, marawstala napisał:

Pierwszymi programistami są nasi bliscy... : ) rodzina kiedy jesteśmy bejbusiami.

Łatwo temu zapobiec pokazując asertywność. 😁

Z tymi żulami to też niepewnie. Odkąd jeden powiedział, że nie je tego, co mu kupiłam, to mam ich w dupje. Nie dość, że człowiek kupił, to jeszcze wybrzydza. To wypjerdalaj do roboty chłopie i se kup lepsze. W dupach sie przewraca. Już wolę dać na jabola uczciwemu żulowi.

• Thanks 1

4 minuty temu, BabkaBłądBoży napisał:

Wolę dać żulowi.

Żeby ego sobie podbić pokazując kto jest panem. 😁

6 minut temu, marawstala napisał:

Pierwszymi programistami są nasi bliscy... : ) rodzina kiedy jesteśmy bejbusiami.

I to jest naturalne, a nie jacyś ludzie z drugiego krańca świata, którzy mają nas w doopie, a chcą zarobić. 

Edytowano przez Hebee

Przed chwilą, Tuż po zmroku napisał:

Żeby ego sobie podbić pokazując kto jest panem. 😁

Wyobraź sobie, że nie każdy tak kalkuluje. Zwłaszcza, gdy sytuacja jest spontaniczna. To, że ty masz wyrachowane podejście, bynajmniej nie oznacza, że każdy musi żula wykorzystywać dla własnego samopoczucia.

• Thanks 1

1 minutę temu, BabkaBłądBoży napisał:

Z tymi żulami to też niepewnie. Odkąd jeden powiedział, że nie je tego, co mu kupiłam, to mam ich w dupje. Nie dość, że człowiek kupił, to jeszcze wybrzydza. To wypjerdalaj do roboty chłopie i se kup lepsze. W dupach sie przewraca. Już wolę dać na jabola uczciwemu żulowi.

Dając na alkohol przykładasz rękę do jego choroby alkoholowej żeby szybciej umarł taka to pomoc która na pstrym koniu jeździ. 😁

Przed chwilą, Hebee napisał:

I to jest naturalne, a nie jacyś ludzie z drogiego krańca świata, którzy mają nas w doopie, a chcą zarobić. 

Naturalne, owszem, ale czy dobre? Czy to dobre, że religijnie ktoś ci od najmłodszych lat narzuca jakąś wiarę? Czy w sytuacji, gdyby nie rodzice, to sama byś zainteresowała się katolicyzmem? Wątpliwe. Jesteś naznaczona bez udziału własnej woli. To są fakty.

9 minut temu, Tuż po zmroku napisał:

A kto żulowi pomaga chyba tylko ktoś kto chce się poczuć wyżej od niego zwłaszcza publicznie rzucając nonszalancko ochłapa jak psu.😁

Ja, absolutnie z innych pobudek.

Często poczucie zobligowania takie coś buduje tak jak wręczenie łapówki , bo te same hormony biorą w tym udział. 😁

A żeby to jakiś zrównoważyć, to najlepiej włączyć zdrowy egoizm w stylu żul do roboty niech idzie i są odpowiednie instytucje od takich spraw. Podatki jak się płaci , to się pomaga bo przepisy tak każą. 😁

... zdrowy egoizm by nie popaść w przymus pomagania kiedy nie mamy na to ochoty. 

1 minutę temu, Tuż po zmroku napisał:

Dając na alkohol przykładasz rękę do jego choroby alkoholowej żeby szybciej umarł taka to pomoc która na pstrym koniu jeździ. 😁

Ja mu w gardło nie wlewam. Jeśli prosi, to mogę dać. W Indiach ludzie olewają takich trędowatych, bo uważają, że taka ich karma. Nie wiem, kto i gdzie to powiedział, czy napisał, ale tam wiara w karmę jest rozpowszechniona żeby kastowość usprawiedliwić. I to się trzyma kupy.

Przed chwilą, BabkaBłądBoży napisał:

Wyobraź sobie, że nie każdy tak kalkuluje. Zwłaszcza, gdy sytuacja jest spontaniczna. To, że ty masz wyrachowane podejście, bynajmniej nie oznacza, że każdy musi żula wykorzystywać dla własnego samopoczucia.

Tak sobie tłumacz żeby poczuć się lepiej , bo ten spontan właśnie nie jest bez powodu tylko podświadomie i z tyłu głowy coś mówi czuje się panem dając ochłapa komuś. 😁

Chcesz pomagać to rób anonimowo, bo mało to chorych dzieci dla których zbiera się na różne operacje. No ale anonimowo to już nie to , bo nikt nie widzi że pomagasz. 😁

Tak sobie tłumacz żeby poczuć się lepiej , bo ten spontan właśnie nie jest bez powodu tylko podświadomie i z tyłu głowy coś mówi czuje się panem dając ochłapa komuś. 😁

Chcesz pomagać to rób anonimowo, bo mało to chorych dzieci dla których zbiera się na różne operacje. No ale anonimowo to już nie to , bo nikt nie widzi że pomagasz. 😁

Ona nie da, jej nikt nie dał. 

Działa w dwie strony.

2 minuty temu, parabataii napisał:

Ja, absolutnie z innych pobudek.

Każde wytłumaczenie jest dobre jeżeli sensowne ale często jest drugie dno.😁

5 minut temu, BabkaBłądBoży napisał:

Naturalne, owszem, ale czy dobre? Czy to dobre, że religijnie ktoś ci od najmłodszych lat narzuca jakąś wiarę? Czy w sytuacji, gdyby nie rodzice, to sama byś zainteresowała się katolicyzmem? Wątpliwe. Jesteś naznaczona bez udziału własnej woli. To są fakty.

Czy dobre czy nie to już inna historia, ale wiem że tak było jak świat światem, a teraz włączyć jakieś medium i Ci obca gęba za grubą kasę gada, albo czytasz co napisała, co jest przyczyną tego że smarkasz prawą dziurką, o czym faktycznie myślisz grzebiąc w lewym uchu i czy normalne jest śmiać się "hi hi" zamiast "ha ha" bo nie daj Boże wyjdzie że jesteż nienormalny! 

Edytowano przez Hebee

Przed chwilą, Kuui napisał:

Ona nie da, jej nikt nie dał. 

Działa w dwie strony.

Ale ja wiem że ona klamie i aktorzy jak każdy toksyk i wampir energetyczny. 😁

Temat chorych dzieci jest już tak wyświechtany, że ja bym się wstydziła o nim wspominać...a kto widzi, że żulowi pomagam? Nie drę się na całą ulicę. Zresztą, naprawdę nie mam zamiaru udowadniać ci czegokolwiek. Mierzysz swoją, wyrachowaną miarą. Pomagać trzeba wtedy, gdy niczego nie oczekujesz w zamian. 

• Thanks 1

2 minuty temu, Tuż po zmroku napisał:

Przeczytasz jak odświeży. Ludzie dają im się zwraca podwójnie. Z szczerego serca jeszcze więcej.

Działa przyciąga dobro z dobrem.

Edytowano przez Kuui

3 minuty temu, BabkaBłądBoży napisał:

Ja mu w gardło nie wlewam. Jeśli prosi, to mogę dać. W Indiach ludzie olewają takich trędowatych, bo uważają, że taka ich karma. Nie wiem, kto i gdzie to powiedział, czy napisał, ale tam wiara w karmę jest rozpowszechniona żeby kastowość usprawiedliwić. I to się trzyma kupy.

Na tej zasadzie to na narkotyki też im dawaj niech ćpają, bo przecież ty im tego nie podajesz bezpośrednio. 😁

1 minutę temu, Tuż po zmroku napisał:

Nie wiem, jak przychodzi do mnie pijak i prosi żebym mu dala coś do zjedzenia to nie potrafię mu odmówić. Kasy bym mu nie dala ale żarciem się podzielę.

2 minuty temu, BabkaBłądBoży napisał:

Temat chorych dzieci jest już tak wyświechtany, że ja bym się wstydziła o nim wspominać...a kto widzi, że żulowi pomagam? Nie drę się na całą ulicę. Zresztą, naprawdę nie mam zamiaru udowadniać ci czegokolwiek. Mierzysz swoją, wyrachowaną miarą. Pomagać trzeba wtedy, gdy niczego nie oczekujesz w zamian. 

Oczekujesz poklasku jak atencjusz i co ty możesz mi udowodnić jak ja widzę z jakim przegrywem mam do czynienia i ty wiesz że ja widzę. 😁

6 minut temu, Tuż po zmroku napisał:

Łatwo temu zapobiec pokazując asertywność. 😁

Nie do końca o to mi chodziło... jak się rodzisz jesteś czystą kartką która inni zapisują, przekazują własną perspektywę, własne przekonania to jak widzą świat... światopogląd i idziesz z tym dalej w świat. Oczywiście można nanieść korektę... w późniejszym czasie.

1 minutę temu, Hebee napisał:

Czy dobre czy nie to już inna historia, ale wiem że tak było jak świat światem, a teraz włączyć jakieś medium i Ci obca gęba za grubą kasę gada, albo czytasz co napisała, co jest przyczyną tego że smarkasz prawą dziurką, o czym faktycznie myślisz grzebiąc w lewym uchu i czy normalne jest śmiać się "hi hi" zamiast "ha ha" bo nie daj Boże wyjdzie że jesteż nie normalny! 

Dorosły człowiek po to ma rozum (jeśli ma?) żeby sobie odsiewał bulszit od wartościowych treści. Namnożyło się specjalistów z dupy to fakt i też mnie to śmieszy w choi, ale oni trzepią z tych swoich głupot kasę, zwłaszcza przy dużej oglądalności. No i każdy coś se znajdzie dla siebie, nie wszystko jest złe. A jeśli ktoś potrzebuje eksperta, by mu powiedział, jak należy poprawnie ..., no to cóż...

• Like 1

Przed chwilą, parabataii napisał:

Nie wiem, jak przychodzi do mnie pijak i prosi żebym mu dala coś do zjedzenia to nie potrafię mu odmówić. Kasy bym mu nie dala ale żarciem się podzielę.

Pijak pod sklepem żebra.

Nieraz wracam często drogom kobieta śpi na dworze. Wracam często ludzie dają. Nie widziałem aby była kiedyś pijana a często ta drogą uczęszczam.

Nieraz mi serce kruszy jak  było zimno.

1 minutę temu, parabataii napisał:

Pijak prosi o jedzenie to jakiś biały kruk musi być. 😁Ale pewnie są takie przypadki. 

3 minuty temu, Tuż po zmroku napisał:

Na tej zasadzie to na narkotyki też im dawaj niech ćpają, bo przecież ty im tego nie podajesz bezpośrednio. 😁

Tylko i wyłącznie ja decyduję co i komu daje. Ty się za bardzo podniecasz, bo sam jesteś gadziną i wszędzie widzisz podstęp. To twój problem.

1 minutę temu, BabkaBłądBoży napisał:

Ale on widzi zawsze coś w zamian i o tym mówię. Psychomag gdzieś powiedział czy napisał, że zawsze masz coś za to co robisz = jesteś interesowna, czyli jak pobierasz bezwiednie tlen z powietrza to jest to bycie interesownym, czyli be i trzeba zaniechać. Wiadomo, że z podania komuś pomocmej ręki jest przyjemność, ale nie znaczy to że tego się chciało i że to złe. Zaraz przestaniemy mówić znajomym dzień dobry jak tak dalej pójdzie to myślenie.

1 minutę temu, marawstala napisał:

Nie do końca o to mi chodziło... jak się rodzisz jesteś czystą kartką która inni zapisują, przekazują własną perspektywę, własne przekonania to jak widzą świat... światopogląd i idziesz z tym dalej w świat. Oczywiście można nanieść korektę... w późniejszym czasie.

Ale część w genach jest zapisane nawet na co zachorujemy , bo wszystkie predyspozycje są w kodzie DNA. A wychowanie swoją drogą jak cegiełki do kompletu. 

11 minut temu, Hebee napisał:

I to jest naturalne, a nie jacyś ludzie z drugiego krańca świata, którzy mają nas w doopie, a chcą zarobić. 

Jeśli coś komuś służy to czemu nie korzystać z takiej pomocy... 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się