marawstala 2166 Napisano 14 godzin temu Jakby olać te plamy (niech już zostaną) to ocet będzie ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2166 Napisano 14 godzin temu (edytowany) Teraz znalazłam informację, że owszem ocet może odbarwić jeśli będzie stosowany w wysokim stężeniu ale efektem ubocznym może być zniszczona tkanina. Dobranoc Edytowano 14 godzin temu przez marawstala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 272 Napisano 14 godzin temu 8 minut temu, marawstala napisał: No tak byłoby super gdyby nie te plamy, ocet wszystko utrwali zarówno wzór porządany jak i te plamy bo ich nie odbarwi... Biel nie wyblaknie bo została zabarwiona. Ja tam wyżej zalecilam vanisz na plamy i potem płukanie w occie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2166 Napisano 7 godzin temu 6 godzin temu, afekafe napisał: Ja tam wyżej zalecilam vanisz na plamy i potem płukanie w occie. Tak, widziałam ale Gretta pisała, że użyła vanisza... W necie polecają jeszcze sodę oczyszczoną punktowo można pocierać tylko te plamy, ale one już mogą być utrwalone... czasem jest tak, że jedna rzecz zafarbuje kilka podczas prania i później całkowicie na da się tego pozbyć mogą jedynie wyblaknąć ale nie wracają całkiem do dawnego koloru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 350 Napisano 7 godzin temu 9 godzin temu, BabkaBynajmniejBoża napisał: Już nic nie zrobisz chyba. Mam taką ...enkę nowa która ma jakieś plamy od prania. 3 razy prana pod rząd i ... jaką znowu suukienke? jako facet winneś nosic brązowe sztruksy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 350 Napisano 7 godzin temu miejscowo vanish daj Greta kilka razy albo zaryzykuj krople wybielacza i zobacz jak sie zachowuje materiał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach