_Gretta 62 Napisano 9 godzin temu Nastraszyliście mnie że koniec sezonu. Sezon jest praktycznie do końca sierpnia. Dzisiaj kupiłam, jutro będę gotować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malowany 362 Napisano 9 godzin temu Ja już trochę podjadlem. Nie wiem czy w sierpniu dostaniesz bob w sklepie, a co dopiero na koniec miesiąca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 62 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Malowany napisał: Ja już trochę podjadlem. Nie wiem czy w sierpniu dostaniesz bob w sklepie, a co dopiero na koniec miesiąca. Do końca lipca chociaż jeszcze ze dwa razu kupię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malowany 362 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, _Gretta napisał: Do końca lipca chociaż jeszcze ze dwa razu kupię. To na pewno ja teraz mam chrapkę na kukurydzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 452 Napisano 8 godzin temu Nigdy tego nie jadłam. Ale obecnie u mnie króluje sałata zielona, papryka, rzodkiewka, pomidory, ogórki i cukinia. Kanapka musi być z czymś zielonym cały rok. Uwielbiam też leczo. Kiedyś bawiłam się w paprykę czerwoną nadziewaną ale dawno nie robiłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2185 Napisano 8 godzin temu Na straganach można popytać do kiedy będzie dostępny... i na robaczywki trzeba ponoć uważać, siostra lubi i zdarzyło jej się, że musiała cały worek wywalić bo bób był robaczywy... a wcześniej to jakieś pojedyńcze się trafiały. Chyba w tym dojrzałym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 536 Napisano 8 godzin temu E tam bób. Kurki i jagody już lepiej zjeść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 62 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: E tam bób. Kurki i jagody już lepiej zjeść. Porzeczki czarne podjadałam ostatnio. Bób też dobry.Masło na patelnię, ząbek czosnku i na to ugotowany bób. Pychotka Sam też dobry do podgryzania. 22 minuty temu, Malowany napisał: To na pewno ja teraz mam chrapkę na kukurydzę Nie jadłam nigdy kukurydzy. Jak to się przyrządza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2185 Napisano 8 godzin temu (edytowany) Agrestoporzeczka jest pyszna... : ) jak ktoś ją ma to pewnie mu teraz dojrzewa podobnie jak czarna porzeczka. Dobranoc Edytowano 8 godzin temu przez marawstala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 781 Napisano 8 godzin temu 13 minut temu, marawstala napisał: Na straganach można popytać do kiedy będzie dostępny... i na robaczywki trzeba ponoć uważać, siostra lubi i zdarzyło jej się, że musiała cały worek wywalić bo bób był robaczywy... a wcześniej to jakieś pojedyncze się trafiały. Chyba w tym dojrzałym. gratisowe białko i jeszcze narzeka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 781 Napisano 8 godzin temu 7 minut temu, _Gretta napisał: Nie jadłam nigdy kukurydzy. Jak to się przyrządza? gotujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 536 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 9 minut temu, _Gretta napisał: Porzeczki czarne podjadałam ostatnio. Bób też dobry.Masło na patelnię, ząbek czosnku i na to ugotowany bób. Pychotka Sam też dobry do podgryzania. Nie jadłam nigdy kukurydzy. Jak to się przyrządza? Porzeczki mam w ogrodzie i czarne i czerwone. Dobre sa choć czerwone bardziej lubie. Fasolkę szparagowa też pyszna. Kukurydza to moje ulibiona przekąska. Gotujesz w osolonej wodzie. Wycuagasz, masło na nią i sól i jesz. Edytowano 8 godzin temu przez Onaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 62 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: gotujesz Ale te kolby? Czy jakaś na wagę kukurydza jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 62 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 2 minuty temu, Onaaaa napisał: Kukurydza to moje ulibiona przekąska. Gotujesz w osolonej wodzie. Wycuagasz, masło na nią i sól i jesz. Z puszki mi nie smakuje, tylko do jakiejś sałatki. Edytowano 8 godzin temu przez _Gretta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 781 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, _Gretta napisał: Ale te kolby? Czy jakaś na wagę kukurydza jest? całe kolby nie taką z puszki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 62 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał: całe kolby nie taką z puszki Nie jadłam dlatego że z puszki mi nie pasuje. 5 minut temu, Onaaaa napisał: Kukurydza to moje ulibiona przekąska. Gotujesz w osolonej wodzie. Wycuagasz, masło na nią i sól i jesz. Może taka gotowana jest lepsza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 133 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, _Gretta napisał: Z puszki mi nie smakuje, tylko do jakiejś sałatki. Kolby gotujesz w wodzie bez soli, po ugotowaniu polewasz rozpuszczonym masłem z solą, pycha. Ale z kukurydza jak z bobem, stare są niedobre. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 536 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 2 minuty temu, _Gretta napisał: Nie jadłam dlatego że z puszki mi nie pasuje. Może taka gotowana jest lepsza. Gotowana o wiele lepsza ale ja też lubie i z puszki do tortilli czy sos meksykański do makaronu, do sałatki czy pizzy. Edytowano 8 godzin temu przez Onaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malowany 362 Napisano 3 godziny temu 4 godziny temu, _Gretta napisał: Porzeczki czarne podjadałam ostatnio. Bób też dobry.Masło na patelnię, ząbek czosnku i na to ugotowany bób. Pychotka Sam też dobry do podgryzania. Nie jadłam nigdy kukurydzy. Jak to się przyrządza? Serio? Gotujesz i ja posypuję później solą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 326 Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Malowany napisał: Serio? Gotujesz i ja posypuję później solą. Nie dziw się. Temat bobu jest tu ostatnio popularny, a ja nigdy nie jadłam. Podpytałam swojego małorolnego ze wsi czy jadł za dziecka, czy smaczne. Kupił mi, ugotował, spróbowałam i o kluskach z bobu już pisać nie będę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 326 Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, salix napisał: Kolby gotujesz w wodzie bez soli To jest bardzo ważna zasada. Nie wiedziałam tego, posoliłam wodę, wrzuciłam kolby i gotowałam godzinę żeby miękka była Zrobiła się twarda i ohydna. Teraz już wiem. Solić dopiero na talerzu, gotować górą 15 minut i przed gotowaniem zdjąć zielone liście i włoski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 326 Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, niemaszuprawnień napisał: Kiedyś bawiłam się w paprykę czerwoną nadziewaną ale dawno nie robiłam. Robię czasem farsz jak do gołąbków i faszeruję nim te żółte stożkowe papryczki. One są tańsze i chyba się pojawią w sklepach za miesiąc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach