Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mideri

Czy uważacie, że żeby powstał dobry związek to wymaga bardzo dużo pracy po obu stronach?

Polecane posty

Przed chwilą, Pokraka napisał:

By zapewnić stabilizację spoleczna i wychowanie kolejnych pokoleń. Zwłaszcza kiedyś gdy kobieta sama nie była wstanie utrzymać siebie i potomstwa. Trzeba było wierzyć, że to nie konieczność.

Wiem. Pytanie retoryczne. Lepiej być samemu w takiej sytuacji

Przed chwilą, BrzuchataBabkaBoża napisał:

Piszesz z doświadczenia czy teoretyzujesz

Urodziłam się wczoraj.

Przed chwilą, Mgła napisał:

Urodziłam się wczoraj.

No niestety ale to ma znaczenie bo jeśli nie masz pojęcia w realu o tym to wnioski są czysto teoretyczne i idealizowane

2 minuty temu, BrzuchataBabkaBoża napisał:

Wiem. Pytanie retoryczne. Lepiej być samemu w takiej sytuacji

W dzisiejszych czasach, tak.

Przed chwilą, Przed pracom dzisiaj tak napisał:

Jakie poświęcenia co jak w tydzień wyprzata 50m2 a potem tylko heblowania i netflix 

Dobra won. Nie chcemy twoich wywodów z niemytej dùpy tym razem. Ludzie dorośli rozmawiają teraz. 

3 minuty temu, Mgła napisał:

Trudno żeby wady i słabości pasowały. Wszystko się rozbiija o to czy sie da coś usunąć, poprawić, alvo tolerować, przywyknąć do czegoś. Nie zawsze da się.

Dążyć do doskonałości? W imię czego 😁 Albo ukrywać wady i słabości i w imię czego . 😁Jeżeli druga strona nie akceptuje słabości i wad, to lepiej to zakończyć zamiast się męczyć i udawać jakiegoś terminatora niezłomnego aby się przypodobać kobiecie . 😁

1 minutę temu, Get Out napisał:

No to kompromis jest wtedy nawet u średnio rozwiniętych homo sapiens, bo bez kompromisu pozostaje tylko walka na wykończenie.😁 Wystarczy lubić ją aby robić tak żeby miała dobrze z informacją dla niej żeby też robiła dobrze. 😁

Sekret tkwi w 2 rzeczach: umieć analizować siebie i sytuację związku oraz chcieć pracować nad jednym i drugim. I to muszą nauczyć się oboje i tu się zaczynają schody.

Przed chwilą, Przed pracom dzisiaj tak napisał:

Poświęcenie to ma facet bo będzie musiał codziennie się myc nawet zęby i smiecie wyrzucac co chwila zamiast czekac aż się uzbiera 75 litrów 

Ja pjerdole. Brudasie obrzydliwy człowiek się myje dla siebie a nie dla kogoś ty jelopie

1 minutę temu, Przed pracom dzisiaj tak napisał:

Jakie poświęcenia co jak w tydzień wyprzata 50m2 a potem tylko heblowania i netflix 

I jak facet jest tępym chamem i oblechem, to poswiecenie, którego nic nie jest warte. 

Przed chwilą, Mgła napisał:

Sekret tkwi w 2 rzeczach: umieć analizować siebie i sytuację związku oraz chcieć pracować nad jednym i drugim. I to muszą nauczyć się oboje i tu się zaczynają schody.

Tak tak bo związek polega na analizowaniu wszystkiego. Haha jaka ty smutna. To nie jest psychoterapia. 

Jak mozna sie nie myc codziennie?

I jeszcze palic fajki fuj, lezak musi byc smrodem, ale mi to nie przeszkadza, lezak wypnij doopke kochanie

6 minut temu, Mgła napisał:

Problem tkwi w tej osobie i wniosek jest błędny. Ale to można w sobie zmienić.

Z czasem ci którzy oczekują zbyt wiele po ludziach już niezależnie od rodzaju relacji i idealizują kogoś budzą się jak po alkoholowej libacji i leczą potężnego kaca, bo nauka kosztuje. 😁

3 minuty temu, Mgła napisał:

Ja zrobię winde jak ten łysy z yt

3 minuty temu, Pokraka napisał:

I jak facet jest tępym chamem i oblechem, to poswiecenie, którego nic nie jest warte. 

On trolluje was jak bitych frajerów i zawsze z powodzeniem , bo jest a wykonalne aby tak zachowywał się na realu. 😁

1 minutę temu, Get Out napisał:

Dążyć do doskonałości? W imię czego 😁 Albo ukrywać wady i słabości i w imię czego . 😁Jeżeli druga strona nie akceptuje słabości i wad, to lepiej to zakończyć zamiast się męczyć i udawać jakiegoś terminatora niezłomnego aby się przypodobać kobiecie . 😁

Dążyć do lepszego ja (doskonałości nie ma na tym świecie). Nic nie ukrywać. Nie każdą słabość i wadę da się choćby tolerować, a skąd akceptować? I tu nie o to chodzi w życiu we dwoje by robić za pokutującą duszę. Jeśli komuś poważnie zależy na drugim to się będzie brał za pracę nad wadami i słabościami swoimi, drugi też musi, poza tym masa szacunku, wsparcia, wybaczania i cierpliwości. Czasem jest coś ponad siły, ale nie warto szybko rezygnować gdy tak się wydaje, dać sobie czas, uciec zawsze można, nie zając nie ucieknie. Nie mówię tu o sytuacjach ekstremalnych oczywiście.

5 minut temu, BrzuchataBabkaBoża napisał:

Tak tak bo związek polega na analizowaniu wszystkiego. Haha jaka ty smutna. To nie jest psychoterapia. 

Lepiej nie wszystko bo by się zwariowało, to co ważne i trudne. 

Ludzie powinni się dobierać podobni bo poświęcenia okupione bólem i cierpieniem nie są zbyt wiele warte, chyba że ktoś ma rys sadomasochistyczny a to może nie najlepiej o kimś świadczyć xD

7 minut temu, Przed pracom dzisiaj tak napisał:

Poświęcenie to ma facet bo będzie musiał codziennie się myc nawet zęby i smiecie wyrzucac co chwila zamiast czekac aż się uzbiera 75 litrów 

"Nawet zęby", czytacie to :D On zębów nawet nie myje, jak musi śmierdzieć z tego pyska i że też mu ten nalot nie przeszkadza, już nie mówiąc o gniciu zębów, ja prdl... co za robak...

Związki niszczy egocentryzm. Nic więcej, 1 rzecz, a tyle się za tym kryje.

Przed chwilą, WiłaCzerwcowa napisał:

"Nawet zęby", czytacie to 😄 On zębów nawet nie myje, jak musi śmierdzieć z tego pyska i że też mu ten nalot nie przeszkadza, już nie mówiąc o gniciu zębów, ja prdl... co za robak...

Masakra. 

• Sad 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się