*****_*** 104 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: Chodzę ale na 4 ligę milosc ma dwa kolory ma .... - spiewasz z widmokami tzn. drecholami ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żyd antysemita 7 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, niemaszuprawnień napisał: A w wołowinie najwięcej hormonów jest w karczku, bo tam wbijają zastrzyki. ratunku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żyd antysemita 7 Napisano 6 godzin temu zatkało mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 313 Napisano 6 godzin temu 11 minut temu, niemaszuprawnień napisał: Możesz odpuścić? Komicznie to wygląda. Zajmij się Libedem, bo chłop na głodzie i pobudzony po wyjściu ze szpitala Po co.tak niemiło? Nadepnęłam Ci.na odcisk ostatnio czy walisz na oślep? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śpiąca król...caryca 112 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, niemaszuprawnień napisał: Ludzie wszystko najlepiej swojskie, ale rolnictwo jak na wagę złota Zapomnij. Zaraz będzie tylko z Argentyny i Ukrainy a libed już klaszcze uszami, że nie będzie w Polsce rolnictwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 580 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, żyd antysemita napisał: ratunku Życie Dlatego nie kupuje mięsa, bo mamy swojskie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 31 Napisano 6 godzin temu 57 minut temu, Get Out napisał: No bekę mam z tego do tej pory że nie zczaiłeś nawet tego, że AIR FRYER to frytkownica beztłuszczowa i ludzie po to to kupują aby nie jeść syfu z tłuszczu, a ty ładujesz olej do kurczaka i chciałeś wyjść na nowoczesnego światowca, a wyszła słoma z butów jak zwykle. Eh ty ułomie musisz być w tragicznym stanie fizycznym . jakbyś znał się na gotowaniu byś wiedział że kurczaka wrzucamy na głęboki rozgrzany tłuszcz aby zamknąć pory i był soczysty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żyd antysemita 7 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Śpiąca król...caryca napisał: Zapomnij. Zaraz będzie tylko z Argentyny i Ukrainy a libed już klaszcze uszami, że nie będzie w Polsce rolnictwa. lepsze z argenty czy ukrainy niż deski z podłogi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*****_*** 104 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, niemaszuprawnień napisał: A w wołowinie najwięcej hormonów jest w karczku, bo tam wbijają zastrzyki. Dlatego też nie poleca. ludzie maja najwiecej lekow w tylku bo tam ich kłują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 580 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, mr_Kumpir napisał: jakbyś znał się na gotowaniu byś wiedział że kurczaka wrzucamy na głęboki rozgrzany tłuszcz aby zamknąć pory i był soczysty Przykrywasz pokrywką? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śpiąca król...caryca 112 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, mr_Kumpir napisał: jakbyś znał się na gotowaniu byś wiedział że kurczaka wrzucamy na głęboki rozgrzany tłuszcz aby zamknąć pory i był soczysty Widmok robi rosół w piekarniku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 145 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, *****_*** napisał: tak pisalem ze ja nie smaruje olejem bo nie lubie Bo nie smaruje się olejem i w końcu załapałeś kmiocie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 735 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, niemaszuprawnień napisał: Czyli też kibic Ja 3 i 2. Bylam na kilku meczach reprezentacji i to najbardziej lubię. U nas pillka słaba ale za to zuzel to są w ekstraklasie I tez chodzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
selkie 979 Napisano 6 godzin temu A ja mam pytanie od innej strony - a po co unikać tłuszczu? Dobre tłuszcze, w rozsądnych ilościach, to źródło zdrowia, a nie coś złego. Tłuszcz rozpuszcza cenne witaminy. Dobry zawiera cenne kwasy nienasycone. Jest niezbędny dla urody - prawidłowej kondycji skóry. Jest też nośnikiem smaku. Ktoś, kto unika tłuszczów za wszelką cenę, jest ignorantem żywieniowym i kulinarnym. Za to spokojnie można unikać cukru. A drób można kupować ekologiczny. Taki drób jest mniejszy, nie ma rozrostu piersi, ani innych części ciała. Nie jest szprycowany chemią, ani wodą (nie jest wilgotny i rozlazły). Pozwala się mu rosnąć w normalnym tempie i trzyma w ludzkich warunkach. Polecam, różnica jest duża. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*****_*** 104 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Śpiąca król...caryca napisał: Zapomnij. Zaraz będzie tylko z Argentyny i Ukrainy a libed już klaszcze uszami, że nie będzie w Polsce rolnictwa. oczywiscie mam juz dosc utrzymawania milionerow rolnikow bedzie taniej dla mnie ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 313 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Get Out napisał: Marne usprawiedliwienie , bo narobisz syfu a później stwierdzisz że żartowałeś. Albo zażartuję a ty nie ogarniesz i narobisz syfu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 580 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Śpiąca król...caryca napisał: Zapomnij. Zaraz będzie tylko z Argentyny i Ukrainy a libed już klaszcze uszami, że nie będzie w Polsce rolnictwa. Szanuj rolnika swego, bo mogłaś mieć męża gorszego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żyd antysemita 7 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Get Out napisał: Bo nie smaruje się olejem i w końcu załapałeś kmiocie. nom, olej najlepiej z butli pić od razu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śpiąca król...caryca 112 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, *****_*** napisał: ludzie maja najwiecej lekow w tylku bo tam ich kłują Dlatego należy bić po djupie żeby się lekarstwo rozeszło dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*****_*** 104 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Get Out napisał: Bo nie smaruje się olejem i w końcu załapałeś kmiocie. jak ktos lubi to smaruje przypominam ci ponownei ze ty sadzilees ze tam sie frytki smazy i przez bita godzzine sie przy tym upierales Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 31 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, niemaszuprawnień napisał: Przykrywasz pokrywką? jak podsmażam nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nadija* 226 Napisano 6 godzin temu Kurczaka można też dusić z warzywami i wyjdzie danie bardziej lekkostrawne, ale Polaczki lubią tłusto xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 735 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, *****_*** napisał: milosc ma dwa kolory ma .... - spiewasz z widmokami tzn. drecholami ? Zdarza się ale czasem tylko bo zależy od towarzystwa. U nas nie ma tak zeby sie bili czy nie wiadomo co i jest kultura Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 145 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, mr_Kumpir napisał: jakbyś znał się na gotowaniu byś wiedział że kurczaka wrzucamy na głęboki rozgrzany tłuszcz aby zamknąć pory i był soczysty I w tym syfie antybiotykowo hormonalnym prażyć w tłuszczu , to powinno być zakazane, bo niebezpieczne dla zdrowia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
selkie 979 Napisano 6 godzin temu A o tym smarowaniu kurczaka olejem (oliwą) - istnieje coś takiego jak marynata, czyli dowolny olej, oliwa, z dowolnymi przyprawami i dodatkami, w którym mięso marynuje się przez kilka godzin albo noc, żeby nabrało smaku. Myślalam, że wszyscy wiedzą takie podstawy. 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*****_*** 104 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, selkie napisał: A ja mam pytanie od innej strony - a po co unikać tłuszczu? Dobre tłuszcze, w rozsądnych ilościach, to źródło zdrowia, a nie coś złego. Tłuszcz rozpuszcza cenne witaminy. Dobry zawiera cenne kwasy nienasycone. Jest niezbędny dla urody - prawidłowej kondycji skóry. Jest też nośnikiem smaku. Ktoś, kto unika tłuszczów za wszelką cenę, jest ignorantem żywieniowym i kulinarnym. Za to spokojnie można unikać cukru. A drób można kupować ekologiczny. Taki drób jest mniejszy, nie ma rozrostu piersi, ani innych części ciała. Nie jest szprycowany chemią, ani wodą (nie jest wilgotny i rozlazły). Pozwala się mu rosnąć w normalnym tempie i trzyma w ludzkich warunkach. Polecam, różnica jest duża. olej w wysokiej tem obrabiany to nie jest zadne dobry tluszcz ani zdrowotnie ani w smaku. tluszcz masz tez w orzechach etc w miesie tez i tak witaminy sie w nim rozpuszczaja watpiie zeby ktos dal rade uniac tluszczow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śpiąca król...caryca 112 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, niemaszuprawnień napisał: Szanuj rolnika swego, bo mogłaś mieć męża gorszego Dzisiej rocznica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 735 Napisano 6 godzin temu 9 minut temu, Get Out napisał: To nic nie straciłem , ale jutro nie można przepuścić. Jutro o 19.00.. będziesz juz w domu? Bo ja kurde nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żyd antysemita 7 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, selkie napisał: A o tym smarowaniu kurczaka olejem (oliwą) - istnieje coś takiego jak marynata, czyli dowolny olej, oliwa, z dowolnymi przyprawami i dodatkami, w którym mięso marynuje się przez kilka godzin albo noc, żeby nabrało smaku. Myślalam, że wszyscy wiedzą takie podstawy. to dla bab, prawdziwy samiec alkfa taki jak świrmo żre surowego karpia i popija szklaneczką kujawskiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 580 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, mr_Kumpir napisał: jak podsmażam nie I słusznie. Najgorzej jak wątróbka drobiowa smażona pryska po całej kuchni. Wtedy pokrywka albo sito Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach