Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
żyd antysemita

synboży7 i cwaniak84 - dlaczego im nie wyszło?

Polecane posty

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

Chodzę ale na 4 ligę 😆

milosc ma dwa kolory ma .... -  spiewasz z widmokami tzn. drecholami 😄 ?

1 minutę temu, niemaszuprawnień napisał:

A w wołowinie najwięcej hormonów jest w karczku, bo tam wbijają zastrzyki.

ratunku 

11 minut temu, niemaszuprawnień napisał:

Możesz odpuścić? Komicznie to wygląda. Zajmij się Libedem, bo chłop na głodzie i pobudzony po wyjściu ze szpitala 😄

Po co.tak niemiło? Nadepnęłam Ci.na odcisk ostatnio czy walisz na oślep?

Ludzie wszystko najlepiej swojskie, ale rolnictwo jak na wagę złota 😁

Zapomnij. Zaraz będzie tylko z Argentyny i Ukrainy a libed już klaszcze uszami, że nie będzie w Polsce rolnictwa.

57 minut temu, Get Out napisał:

No bekę mam z tego do tej pory że nie zczaiłeś nawet tego, że AIR FRYER to frytkownica beztłuszczowa i ludzie po to to kupują aby nie jeść syfu z tłuszczu, a ty ładujesz olej do kurczaka i chciałeś wyjść na nowoczesnego światowca, a wyszła słoma z butów jak zwykle. 😁Eh ty ułomie musisz być w tragicznym stanie fizycznym .😂

jakbyś znał się na gotowaniu byś wiedział że kurczaka wrzucamy na głęboki rozgrzany tłuszcz aby zamknąć pory i był soczysty

Przed chwilą, Śpiąca król...caryca napisał:

Zapomnij. Zaraz będzie tylko z Argentyny i Ukrainy a libed już klaszcze uszami, że nie będzie w Polsce rolnictwa.

lepsze z argenty czy ukrainy niż deski z podłogi 

3 minuty temu, niemaszuprawnień napisał:

A w wołowinie najwięcej hormonów jest w karczku, bo tam wbijają zastrzyki. Dlatego też nie poleca. 

ludzie maja najwiecej lekow w tylku bo tam ich kłują 😄

Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

jakbyś znał się na gotowaniu byś wiedział że kurczaka wrzucamy na głęboki rozgrzany tłuszcz aby zamknąć pory i był soczysty

Przykrywasz pokrywką? 😁

Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

Widmok robi rosół w piekarniku.

4 minuty temu, *****_*** napisał:

tak pisalem ze ja nie smaruje olejem bo nie lubie 

Bo nie smaruje się olejem i w końcu załapałeś kmiocie. 😁

Czyli też kibic 🏆⚽ Ja 3 i 2.

Bylam na kilku meczach reprezentacji i to najbardziej lubię. U nas pillka słaba ale za to zuzel to są w ekstraklasie I tez chodzę.

A ja mam pytanie od innej strony - a po co unikać tłuszczu? Dobre tłuszcze, w rozsądnych ilościach, to źródło zdrowia, a nie coś złego. Tłuszcz rozpuszcza cenne witaminy. Dobry zawiera cenne kwasy nienasycone. Jest niezbędny dla urody - prawidłowej kondycji skóry. Jest też nośnikiem smaku. Ktoś, kto unika tłuszczów za wszelką cenę, jest ignorantem żywieniowym i kulinarnym. Za to spokojnie można unikać cukru. 

A drób można kupować ekologiczny. Taki drób jest mniejszy, nie ma rozrostu piersi, ani innych części ciała. Nie jest szprycowany chemią, ani wodą (nie jest wilgotny i rozlazły). Pozwala się mu rosnąć w normalnym tempie i trzyma w ludzkich warunkach. Polecam, różnica jest duża. 

• Like 1

1 minutę temu, Śpiąca król...caryca napisał:

oczywiscie mam juz dosc utrzymawania milionerow rolnikow bedzie taniej dla mnie ok

4 minuty temu, Get Out napisał:

Marne usprawiedliwienie , bo narobisz syfu a później stwierdzisz że żartowałeś. 😁

Albo zażartuję a ty nie ogarniesz i narobisz syfu.

1 minutę temu, Śpiąca król...caryca napisał:

Szanuj rolnika swego, bo mogłaś mieć męża gorszego 😁

Przed chwilą, Get Out napisał:

nom, olej najlepiej z butli pić od razu 

1 minutę temu, Get Out napisał:

jak ktos lubi to smaruje przypominam ci ponownei ze ty sadzilees ze tam sie frytki smazy i przez bita godzzine sie przy tym upierales 😄

Przykrywasz pokrywką? 😁

jak podsmażam nie

Kurczaka można też dusić z warzywami i wyjdzie danie bardziej lekkostrawne, ale Polaczki lubią tłusto xD

2 minuty temu, *****_*** napisał:

milosc ma dwa kolory ma .... -  spiewasz z widmokami tzn. drecholami 😄 ?

Zdarza się ale czasem tylko bo zależy od towarzystwa. U nas nie ma tak zeby sie bili czy nie wiadomo co i jest kultura 😆

1 minutę temu, mr_Kumpir napisał:

I w tym syfie antybiotykowo hormonalnym prażyć w tłuszczu , to powinno być zakazane, bo niebezpieczne dla zdrowia. 😁

A o tym smarowaniu kurczaka olejem (oliwą) - istnieje coś takiego jak marynata, czyli dowolny olej, oliwa, z dowolnymi przyprawami i dodatkami, w którym mięso marynuje się przez kilka godzin albo noc, żeby nabrało smaku. Myślalam, że wszyscy wiedzą takie podstawy. 

• Like 1
  • Haha 1

1 minutę temu, selkie napisał:

A ja mam pytanie od innej strony - a po co unikać tłuszczu? Dobre tłuszcze, w rozsądnych ilościach, to źródło zdrowia, a nie coś złego. Tłuszcz rozpuszcza cenne witaminy. Dobry zawiera cenne kwasy nienasycone. Jest niezbędny dla urody - prawidłowej kondycji skóry. Jest też nośnikiem smaku. Ktoś, kto unika tłuszczów za wszelką cenę, jest ignorantem żywieniowym i kulinarnym. Za to spokojnie można unikać cukru. 

A drób można kupować ekologiczny. Taki drób jest mniejszy, nie ma rozrostu piersi, ani innych części ciała. Nie jest szprycowany chemią, ani wodą (nie jest wilgotny i rozlazły). Pozwala się mu rosnąć w normalnym tempie i trzyma w ludzkich warunkach. Polecam, różnica jest duża. 

olej w wysokiej tem obrabiany to nie  jest zadne dobry tluszcz ani zdrowotnie ani w smaku. tluszcz masz tez w orzechach etc w miesie tez i tak witaminy sie w nim rozpuszczaja

watpiie zeby ktos dal rade uniac tluszczow 

9 minut temu, Get Out napisał:

To nic nie straciłem , ale jutro nie można przepuścić. 

Jutro o 19.00.. będziesz juz w domu? Bo ja kurde nie 🙄

Przed chwilą, selkie napisał:

A o tym smarowaniu kurczaka olejem (oliwą) - istnieje coś takiego jak marynata, czyli dowolny olej, oliwa, z dowolnymi przyprawami i dodatkami, w którym mięso marynuje się przez kilka godzin albo noc, żeby nabrało smaku. Myślalam, że wszyscy wiedzą takie podstawy. 

to dla bab, prawdziwy samiec alkfa taki jak świrmo żre surowego karpia i popija szklaneczką kujawskiego. 

1 minutę temu, mr_Kumpir napisał:

jak podsmażam nie

I słusznie. 

Najgorzej jak wątróbka drobiowa smażona pryska po całej kuchni. Wtedy pokrywka albo sito 😁

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się