Sev 91 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Oni stosują tę bo piszą do innych oficjalnie a ja stosuje tą bo pisze na luzie zresztą trzeba sie czymś wyróżniać do ciebie Seven jak bede pisać tonem służbowym to oczywiście bedzie tę Rozumiem TĘ aluzję! To tylko słownik. [ziew] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chrobot 72 Napisano 3 godziny temu Tzn jeśli chodzi o komunikację to wiadomo o co ci chodzi i jakby ci rękę ucinali druga w trakcie a nie ta ktora błędnie bys to napisala tzn ta zamiast te to można by ci wybaczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chrobot 72 Napisano 3 godziny temu Srakaron trochę nudny ale nie trzeba się wysilac ponad siły żeby bic kablem jak domina rolna walcząca o byt kłócąca się z koniem pociągowym kto ma wieksze zębiska ona czy koń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 740 Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Sev napisał: Rozumiem TĘ aluzję! To tylko słownik. [ziew] Tą aluzję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 740 Napisano 1 godzinę temu ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 91 Napisano 1 godzinę temu 33 minuty temu, Onaaaa napisał: Tą aluzję Dopiero wróciłam. Chwila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel86 55 Napisano 1 godzinę temu Ja zawsze używam "tę", bo ja znam powód. Kiedyś wszystkie zaimki w rodzaju żeńskim w bierniku kończyły się na Ę: tamtę, moję, twoję, ale potem zaimki zaczęły się upodabniać do przymiotników (np. tamtą pustą butelkę), ale "tę" się zschowało, więc językoznawcy nadal nie pozwalają na używanie "tą" w bierniku. Poza tym "tą" to przecież forma jeszcze innych przypadków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach